הבלוג של pinklady

pinklady

אוהבת לכתוב, מאז ולעולם, מבולבלת, מתפלספת, מטיילת, שואפת, מאוהבת ובעיקר חולמת...

עדכונים:

פוסטים: 226

עוקבים: 51

החל מדצמבר 2013

הטיול האחרון שלי לניו יורק לא היה רק טיול. הוא היה פרויקט במהלכו טעמתי ובדקתי אילו מתוקים בעיר הגדולה שווים את הקלוריות ועל מה אפשר לוותר. בואו למסע מתוק במיוחד בלי לעלות אפילו קלוריה!

22/11/2014

אני יודעת שאולי לא שמתם לב לזה, אך אני חובבת מתוק. בעיקר בצורת קינוח, עדיף כקאפקייק ומה טוב אם הוא גם ניו יורקי ומושחת.

משום כך, הטיול האחרון לניו יורק היה למעשה רק טיול במסווה. מהותו האמיתית הייתה פרויקט סודי שממצאיו יובאו לפניכם כעת ושעלמתכם הנאמנה החריפה נפשה וגזרתה עבורו.

המטרה: איתור המתוקים השווים ביותר בעיר הגדולה ואלה שלא שווים את הקלוריות.

האמצעי: לטעום, לאכול, לנשנש, להתפטם ולא לשכוח לאזן הכל עם דיאט קולה הידוע כמוחק קלוריות.

על אף שצחקו עליי בפייסבוק עם כל תמונה שהעליתי,

למרות שחששו לשלומי ולקשר שארקום עם מחלת הסוכרת אחרי הטיול הזה,

אפילו שרמזו שלא יהיה לי מקום במטוס בחזרה,

כשאני מחליטה על פרויקט – דבר לא יעמוד בדרכי!

אני גאה להציג, רשימת המתוקים המומלצת והקצת פחות מומלצת בעיר האהובה עליי בעולם.

ובסגנון אלטרנטיבי: start spreading the news, I’m eating today :)

ראשית, וחשובות מכל, הקאפקייקס.

כמעט כל מקום בניו יורק מציע קאפקייקס.

למרות זאת, אני בחרתי לפרויקט רק את המקומות הידועים כמתמחים בהם.

כן, כן, גם לטועמת יש סטנדרטים!

כדי להגיש קאפקייק טוב צריכים להתקיים מספר תנאים:

עוגה טובה, קרם טוב, שילוב מדהים בין השניים והאריזה.

במקרה שלא אוכלים במקום ולוקחים טו גו (ספורט לאומי בעירי האהובה), חשוב מאוד שהאריזה בה ייארז הקאפקייק, לא תמעך את הקרם, תהרוס את הצורה ותבאס את החוויה.

למה? כי התיאבון מתחיל בעיניים.

במקום השלישי ובגלל הקריטריון האחרון:

Georgetown Cupcake

ביום הולדתי ה-30 צעדתי לשם וקניתי קאפקייק שכינה את עצמו Birthday Cupcake!

כחובבת שוקולד, בחרתי את זה שמגיע בטעם של שוקולד חלב עם קרם שוקולד חלב.

כשהגיע הרגע לארוז, שמו עליו נייר ששמעתי אותו בוכה בעצמו מפני ההרס שעושה לעוגה.

כתוצאה מכך, הקרם קצת נמחץ וילדת היום הולדת מעט התבאסה.

עוד הערה, העוגה – הייתה יבשה לגמרי ומבאסת אחרי הקרם המדהים.

עדיין נמצאים בדירוג כי אני צריכה לנסות עוד טעם וגם כי יש להם קיטצ’ן אייד ורוד מנצנץ.

Georgiacupcakescollage

במקום השני Baked By Melissa.

בפעם הקודמת שביקרתי בניו יורק, קניתי שלישייה קטנה, אחד לאמא שלי ושניים לי.

כשהגיע הרגע לטעום את זה שהשארתי לסוף, אמא שלי בטעות פגעה בקופסה והמיני רד ולווט שלי התרסק לו על המדרכה.

השלישייה הזו בהחלט הייתה חוויה מתקנת.

כל הטעמים שלקחנו (טירמיסטו, רד ולווט וחמאת בוטנים וריבה) היו מוצלחים ואף אחד לא סיים את חייו שלא בבטן שלנו.

היתרון: הגודל שלהם מאפשר לנשנש בלי להיסתם מרוב מתוק אבל לגמרי סוגר פינה בעת הצורך בסוכר.

החסרון: הם לא המקום הראשון.

 קאפקייק מיני baked by mellissa

ובמקום הראשון Magnolia Bakery.

אין מה לעשות, תמיד הייתי בחורה נאמנה. גם אחרי הטיול הזה הם יישארו אצלי בצמרת.

כל מה שטעמתי אצלם היה מדהים.

האריזה מושלמת ולא מועכת כלום וכשחצי כמעט סגר את האריזה תוך הרס הקרם, המוכרת פנתה אליו והודיעה: You almost killed the cupcake.

אנשים שמתייחסים לאוכל כאנושי מתקבלים אצלי טוב מאוד.

מה מומלץ?

לכבוד הסתיו היה קאפקייק דלעת מושלם, קאפקייק גזר עם קרם גבינה חמצמץ שעדיין שקוע במחשבותיי, רד ולווט הקלאסי והנהדר.

על מה אפשר לוותר?

על הקאפקייקים הפשוטים יותר. שוקולד עם קרם וניל הוא טעים אבל אם כבר הגעתם עד שם, עדיף שתלכו על הטעמים הפחות קונבנציונליים. הם לגמרי מצטיינים בהם.

Magnoliacupcakescollage

קטגוריה חשובה נוספת היא עוגות.

קטנות ואישיות או פרוסות גדולות ומרשימות, איך שלא תאכלו אותן, יש כמה כל כך טובות!

במקום השלישי:

Eileen’s Cheesecake

אני יודעת שאיליין מפורסמת, אבל אותי היא קצת איכזבה.

העוגה שבחרתי הייתה עוגת גבינה עם אוריאוז והטעם שלה היה מדהים.

מה שהרס את החוויה היה צלחת הנייר המבאסת שעימה העוגה הוגשה, העובדה שהמוכרת כל הזמן צעקה על כולם להחליט כבר למרות שלא היה תור וגם  העובדה שהעוגה נראתה פחות מעוררת תיאבון ממה שהיא באמת.

ההמלצה כנראה היא לקחת טו גו. ככה חצי מהחסרונות כבר נמנעים.

EillenCollage

במקום השני:

Magnolia Bakery

רגע לפני פרידה סרנו אל מגנוליה וקניתי עוגת גבינה עם שוקולד.

מדובר באחת היצירות המושלמות ביותר שאכלתי. לא מתוק מדי, משתלב נפלא עם הקצפת ומשמח לבב אנוש.

למה רק מקום שני? כי האיש מעך לי על הקצפת נייר כשהוא הכניס את העוגה לקופסא וכבר דיברנו על זה – לא לעניין להרוס את הלוק של האוכל שלי!

 עוגת גבינה ושוקולד מגנוליה

ובמקום הראשון:

Two Little Red Hens

אחת הכוכבים העולים כמאפייה היא זו.

השמועה אומרת שהקאפקייקס מדהימים שם, אני קראתי המלצות רבות על עוגות הגבינה.

כשהגענו וראינו את אורך התור, הבנו שכנראה יש סיבה לחכות. וחיכינו.

בחרנו עוגת גבינה קלאסית ועוגת גבינה דלעת, שתיהן מושלמות ועשויות נהדר.

אם כבר קלוריות, לגמרי שם. ואם אתם בסביבה, תביאו לי קאפקייק.

עוגת גבינה וגבינה ודלעת RED HEN

עוגיות:

אם לרוב מדובר על דברים קטנים וחמודים, בניו יורק נתקלתי בעיקר בעוגות בצורת עיגול שמכנות עצמן עוגיה ומאפשרות לי ולחצי להתחלק בהן ולוותר על ארוחת ערב.

במקום השלישי: Levain Bakery

אחת המאפיות המומלצות והמוכרות קיבלה אותנו עם מלאי ממש מצומצם באופן בלתי ברור וגם ללא הבראוניז שאמרו לי שאני חייבת לטעום.

כבר התלהבתי משוקולד אז בחרתי בעוגיית שוקו מרירה עם פצפוצי חמאת בוטנים.

זה היה טעים אבל לא משהו מיוחד. צורה של עוגיה ביתית, קצת יבשה בחוץ.

יכולתי לחיות גם בלעדיה.

Levaincollage

במקום השני: Woops

נתקלנו בדוכן הכה מיוחד שלהם בבריאנט פארק ולמרות שהם מתמחים במקרונים, אני רציתי עוגיה.

אז לקחנו רד ולווט.

אדום בחוץ, קרמי בקטנה בפנים ובסך הכל ממש טעים ולא גרם להרעלת סוכר.

Woopscollage2

חוץ מזה, תראו איזה יפה הדוכן:

Woopscollage1

במקום הראשון: Magnolia Bakery

אחת ההמצאות שלהם לתקופת הסתיו היא עוגיית וופי בטעם דלעת עם חמוציות וקרם באמצע. רק מכתיבת התיאור השמנתי שנית.

את העוגייה הזו קניתי לרגל חגיגות יום הג’ימי (היום בו ראיתי את ג’ימי פאלון לייב, תודה ששאלתם) והיא בהחלט שיפרה את החגיגה.

Magnoliacookiecollage

שונות:

אחרי כל הטעים הזה, יש גם מקומות שמתמחים במתוקים אחרים ויקבלו ציון לשבח רק כי אין הרבה מתחרים שטעמתי בקטגוריה מולם.

במחלקת הדונאטס נוסו 2 מקומות:

Dough שמצאנו בדוכן בשוק הפשפשים בברוקלין נוסה בעזרת דונאט קפה אולה.

טעים ואפילו מאוד. הם מקבלים גם אקסטרה סמיילי על העובדה שיש להם טעמים מקוריים כמו סופגניית היביסקוס.

DOUGHCOLLAGE

המקום השני והמומלץ יותר בעייני הוא Doughnut Plant.

זה מקום עם וותק שהפך את הנושא למדע ומציע מספר סוגים – סופגניית שמרים למשל, סופגניות מרובעות, כאלה עם מילוי בפנים וכאלה רק עם זיגוג.

אנחנו הלכנו על ריבוע בטעם חמאת בוטנים ומילוי קרם בננה.

באופן מפתיע זה לא היה מתוק ברמת הרעלת סוכר והיה לנו ממש טעים.

הם מקבלים גם בונוס על הספסלים ששובצו עליהם צורות דונאט.

 donghtplantcollage

דייסת אורז מכירים?

אז יש מקום שהלך עם זה עד הסוף ואפילו טיפס מעל הסוף והוציא לו לשון – Rice To Riches.

לכאן הגענו רק בשביל חצי החובב אורז בחלב.

המקום מעוצב מדהים ודוגל בגישה ששווה להשמין בשביל אוכל טוב, ובכך הוא כמובן מתכוון לדייסה שלו.

היא מגיעה במלא טעמים עם שמות יופלה הזויים שכאלה (אננס זורח, קוקוס מעופף וכו’) ויש גם תוספות למקרה שבדרך נס יש לכם עדיין מקום אליהן.

טעמתי ולא אהבתי, אבל אני מראש לא אוהבת דייסות. גם כילדה העדפתי עוגה.

חצי ממליץ בחום. אם לא תסיימו יש להם מכסה פלסטיק תואם לקערה בה קיבלתם דייסה.

ואם קפצתם לבקר – אל תוותרו על כניסה לשירותים, רק בשביל לבחון את השלטים המגניבים בפנים.

Ricetorichescollage

מסקנות סופיות:

יש מצב שחצי מכם חושדים שאני עושה יח”צ לארגון הכולסטרול האמריקאי (לא ממש)

יש עוד יותר מצב שאתם חושדים ששילמו לי לכתוב תוכן שיווקי על מגנוליה (משרת חלומות)

והחשוב מכל – אני בגמילה כפויה. שמישהו ייסע ויביא לי קאפקייק.

עוד מהבלוג של pinklady

תצוגה מקדימה

פיברומיאלגיה – המחלה השקופה

אני איבחנתי לעצמי את הפיברומיאלגיה. הרגשתי שמשהו לא בסדר, שאני עייפה יותר, כואבת יותר ומצליחה לתפקד פחות בכל הפעילויות הרגילות שלי. המשקולות בחדר כושר היו יותר כבדות למרות שנותרו באותו המשקל, הייתי מתעוררת עייפה יותר...

הכאב ואני

זה תמיד מצליח להפתיע. אני בטוחה שהתרגלתי לכאב, שהוא שם, ואז פתאום הוא מרים טיפה את עוצמתו ומשאיר אותי המומה. אין דרך להסביר למי שלא חווה את זה, מה זה אומר שכואב כל הזמן. אנשים נוטים לנסות ולעודד את עצמם ותמיד שואלים...

תצוגה מקדימה

זה בראש שלך וזה רק נדמה לך...

מחלות באות עם סטראוטיפים. חלקם נכונים ואחרים ממש שגויים. יש איזו אמונה בקרב חלק ניכר באוכלוסיה, או לפחות בקרב אוכלוסיית כותבי הטוקבקים, שמי שחולה בפיברומיאלגיה, הוא בעצם עצלן. עצלן למעשה זה במקרה הטוב. בכתבות רבות אפשר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה