הבלוג של pinklady

pinklady

אוהבת לכתוב, מאז ולעולם, מבולבלת, מתפלספת, מטיילת, שואפת, מאוהבת ובעיקר חולמת...

עדכונים:

פוסטים: 226

החל מדצמבר 2013

ביקור במינכן לפני כמה שנים הכיר לי את עוגיית הג’ינג’ר. רוצים להכין גם אתם עוגיה חורפית טעימה? המתכון עם הצעות לקישוט ממש כאן בפנים!

03/01/2015

לפני כמה שנים הגענו למינכן חצי ואני, בדיוק בזמן לשוק חג המולד.

מעבר לאהבתי הגדולה למנורות, קישוטים ועצים בכל הכיוונים, אני מאוד אוהבת לטעום אוכל מקומי.

מיד אצתי לחפש את עוגיות הג’ינג’ר הכריסמסיות שקראתי עליהן רבות לפני הנסיעה.

כשהגענו אל העוגיה התאכזבתי לגלות שהמינכנים לא השקיעו.

כולה צורת מרובע משעממת.

בכל זאת, לקחנו את הריבוע עם שקד יחיד טבוע בכל פינה, והתחלנו לאכול.

מאז אותו היום חיפשתי מתכון שווה להכין עוגיות בבית שיעזרו לי לשוב לקור הגרמני הכיפי ולחוש שוב אווירת חג וחורף.

אז הנה מגיע המתכון שמדי שנה אני מכינה בדיוק בזמן הכריסמס בחו”ל, כדי להרגיש קצת כריסמס גם אצלי בבית.

20150103_111806

מה צריכים?

2 כוסות קמח רגיל

חצי כפית סודה לשתייה

1 כפית ג’ינג’ר טחון

חצי כפית קינמון

100 גרם חמאה

חצי כוס סוכר חום

4 כפות דבש

4 כפות מי ברז

איך מכינים?

מתחילים בהנחת הקמח בקערה.

מוסיפים אליה את הסודה, הג’ינג’ר והקינמון ומערבבים.

מוסיפים גם את החמאה, הסוכר, הדבש והמים ולשים עד שנוצר כדור בצק אחיד.

אז יש לנו בצק! ועכשיו מגיע החלק הכיפי באמת:

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, כל אחד מהם מרדדים על משטח מקומח קלות ומתחילים לקרוץ עוגיות.

אחרי שהחלטתי שסתם עוגיה זה לא מושך, התחלתי לקשט.

אפשר עם צימוקים, אגוזים, שקדים או כל מה שאתם אוהבים.

מניחים בעדינות אך עם טיפה לחץ על הצימוק\אגוז\שקד ששמתם על העוגיה ומכניסים את המגש לתנור שחומם ל-180 מעלות בערך 10 דקות.

העוגיה צריכה להפוך לזהובה מעט, אבל אל תתנו לה להישרף.

20150103_112032

עוד אפשרות לקישוט היא לצייר על העוגיה שתראה מושכת גם לילדים ולילדים בנפש – אני.

על מנת לצייר יש לחכות שהעוגיה תצטנן ורק אז לשלוף עליה את הארסנל היצירתי.

עכשיו מכינים קפה, טובלים את העוגיה, מקשיבים לגשם בחוץ ומתחממים מבפנים.

חורף נעים!

20150103_111642

עוד מהבלוג של pinklady

תצוגה מקדימה

פיברומיאלגיה – המחלה השקופה

אני איבחנתי לעצמי את הפיברומיאלגיה. הרגשתי שמשהו לא בסדר, שאני עייפה יותר, כואבת יותר ומצליחה לתפקד פחות בכל הפעילויות הרגילות שלי. המשקולות בחדר כושר היו יותר כבדות למרות שנותרו באותו המשקל, הייתי מתעוררת עייפה יותר...

הכאב ואני

זה תמיד מצליח להפתיע. אני בטוחה שהתרגלתי לכאב, שהוא שם, ואז פתאום הוא מרים טיפה את עוצמתו ומשאיר אותי המומה. אין דרך להסביר למי שלא חווה את זה, מה זה אומר שכואב כל הזמן. אנשים נוטים לנסות ולעודד את עצמם ותמיד שואלים...

תצוגה מקדימה

זה בראש שלך וזה רק נדמה לך...

מחלות באות עם סטראוטיפים. חלקם נכונים ואחרים ממש שגויים. יש איזו אמונה בקרב חלק ניכר באוכלוסיה, או לפחות בקרב אוכלוסיית כותבי הטוקבקים, שמי שחולה בפיברומיאלגיה, הוא בעצם עצלן. עצלן למעשה זה במקרה הטוב. בכתבות רבות אפשר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה