הבלוג של פיני שף-אישי

תפריט לכל תסריט

אחרי מסעות קולינריים בעולם, אני כאן. מבשל ואופה, אוהב טעם, ריח וצבע במטבח. שף אישי שאוהב לבשל לכם אירועים וסדנאות מהחלומות. השף פיני גרין. צילום תמונת הפרופיל: אייל אסרף

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מפברואר 2015

שלום לכולם. אני אתחיל את הטור הראשון שלי, במתכון שקצר הצלחה מרובה. לחמניות הריוויון הביתיות המובאות כאן הן מתכון שיצרתי. כשוחר ריוויון, שצורך כמויות גדולות ממנו מדי יום, יצרתי לחמנייה אוורירית, שמכינים ללא שמרים. במידה ורוצים שהלחמניה תהיה ללא גלוטן ניתן להכינה עם קמח חומוס, או קמח מתאים אחר (מתאים לפסח שעוד מעט מגיע…). הלחמניות ביתיות, נהדרות וכיפיות במיוחד. בטעמן ובמרקמן הן מזכירות בריוש. למרות שהן לחמניות לכל דבר שאמורים למרוח עליהן ממרחים, קורה אצלנו לא פעם שפשוט מנשנשים אותן ככה, בלי שום דבר. הן פשוט נהדרות בפני עצמן.

לחמניות ריוויון פיני גרין

לחמניות ריוויון פיני גרין

לחמניות ריוויון ביתיות

המרכיבים:

300 גר’ חמאה

4 וחצי כוסות קמח

1 כף אבקת אפיה

1 כפית מלח שולחן

קורט של סודה לשתיה

300 מ”ל ריוויון

1 ביצה

אופן ההכנה:

  1. חותכים את החמאה לריבועים.
  2. את הקמח שופכים לתוך קערה גדולה יחד עם אבקת האפייה, המלח והסודה לשתיה ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים גם את החמאה ומפוררים אותה לגושים קטנים.
  3. מוסיפים שליש מהריויון ומערבבים, ושוב מוסיפים שליש מהריוויון ומערבבים, וממשיכים באותה פעולה עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מניחים את הצק על משטח עבודה חלק ונקי ומתחילים בעבודת “קיפול” מס’ פעמים. בעזרת רינג (חותכן עגול) חותכים את הבצק בגובה של כ-8 ס”מ לכל לחמנייה.
  5. בקערה קטנה מערבבים את הביצה יחד עם מעט מהריוויון, ומברישים את הלחמניות לקבלת ברק קל.
  6. מחממים מראש תנור ל-170 מעלות ומכניסים את הלחמניות לכחצי שעה עד 40 דקות. עד להזהבה. בתאבון!

לעמוד הפייסבוק של פיני שף אישי לחצו כאן

עוד מהבלוג של פיני שף-אישי

Thumbnail

חזרת וחרוסת תוצרת בית

חודש ניסן הגיע. מתחילים להריח את פסח באוויר, וגם בעבודה - מגיעות אליי הזמנות להכנת קייטרינג לערב החג מאנשים שרוצים לארח בביתם ללא "כאב הראש" של הכנת האוכל ושטיפת הכלים... המזמינים הקבועים כבר יודעים שהכול אצלי תוצרת בית,...

Thumbnail

הנאים הדגים בעינייך? סושי סלמון ובטטה

סושי זו אהבה גדולה שלי. יש משהו מיוחד במטבח האסייתי בכלל וביפני בפרט – במאכלים שלהם  ניכרת חשיבה עמוקה שמעבר, ולכל דבר שקשור לעשייה הקולינארית שם יש הסבר וסיבה. זו הסיבה שביקשתי ללמוד את רזי המטבח היפני. לפני כמה שנים...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...