הבלוג של פיני שף-אישי

תפריט לכל תסריט

אחרי מסעות קולינריים בעולם, אני כאן. מבשל ואופה, אוהב טעם, ריח וצבע במטבח. שף אישי שאוהב לבשל לכם אירועים וסדנאות מהחלומות. השף פיני גרין. צילום תמונת הפרופיל: אייל אסרף

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מפברואר 2015

פסח מתקרב בצעדי ענק, ולכן הפעם מתכון לתבשיל הכי מזוהה עם החג – מרק עם קניידלעך, שהלקוחות המזמינים אצלי קייטרינג לחג מבקשים תמיד שיהיה חלק מהתפריט. קניידלעך הן כופתאות ביידיש. מכינים אותן משילוב של קמח מצה וביצים, ומבשלים אותן בתוך מרק. נהוג לגלגל את הכופתאות לכדורים במבחר גדלים, כדורים קטנטנים או שמנמנים יותר, כל משפחה בהתאם למסורת שלה. למרות שלכאורה זהו מאכל “דל”, נוכחתי לדעת שיש כאלו המכורים לקניידלעך, ואף אוכלים אותם כל ימות השנה. המאכל, כאמור, מזוהה עם יהדות אשכנז, קיבוץ הגלויות גרם לכך שבני כל העדות מכירים אותו. הקניידלעך בסך הכול יכולים לשדרג אוכל או מרק “מכובס”. חוץ מזה, במתכון שלי דאגתי לשילובים עם ירקות ועוף, שבוודאי מוסיפים לטעם.

מרק קניידלעך עם ירקות

מרק עם קניידלך. חברת שף אישי

מרק עם קניידלעך. צילום: חברת שף אישי – פיני גרין

 

המרכיבים לכ-20 מנות:

360 מ”ל כוסות מים רותחים (1.5 כוסות) להכנת כדורי הקניידלעך

130 גר’ קמח מצה (1 כוס ורבע)

1 כף שמן קנולה

2 ביצים גדולות או 4 ביצים קטנות

11 כוסות מים להכנת המרק

1 עוף שלם/ 6 כפות אבקת מרק בטעם עוף לצמחוניים

2 בצל לבן קצוץ דק

2 קישוא קצוץ דק

2 גמבה קצוצה דק

פלפל ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מערבבים מים רותחים עם קמח המצה והשמן ומצננים כ-10 דק’.
  2. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקרר לכשעה.
  3. מביאים את המים לרתיחה ובעבוע, מכניסים את העוף לכשעה יחד עם הבצל ומוציאים רק את העוף לקירור.
  4. מוסיפים למים את יתר הירקות שקצצנו. תוך כדי מתחילים ליצור כדורים (עדיף בעזרת ידיים מעט רטובות) בקוטר כ-3 וחצי ס”מ.
  5. מבשלים כל פעם כ7- כדורים למשך כ-5 דקות עד שהם צפים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את כל התערובת שהכנו.
  6. ניתן להגיש כרעי עוף לצד או בתוך כל מנת מרק.

לעמוד הפייסבוק של פיני שף אישי לחצו כאן

 

עוד מהבלוג של פיני שף-אישי

תצוגה מקדימה

חזרת וחרוסת תוצרת בית

חודש ניסן הגיע. מתחילים להריח את פסח באוויר, וגם בעבודה - מגיעות אליי הזמנות להכנת קייטרינג לערב החג מאנשים שרוצים לארח בביתם ללא "כאב הראש" של הכנת האוכל ושטיפת הכלים... המזמינים הקבועים כבר יודעים שהכול אצלי תוצרת בית,...

תצוגה מקדימה

ריוויון זה המון - לחמניות ריוויון

שלום לכולם. אני אתחיל את הטור הראשון שלי, במתכון שקצר הצלחה מרובה. לחמניות הריוויון הביתיות המובאות כאן הן מתכון שיצרתי. כשוחר ריוויון, שצורך כמויות גדולות ממנו מדי יום, יצרתי לחמנייה אוורירית, שמכינים ללא שמרים. במידה...

תצוגה מקדימה

הנאים הדגים בעינייך? סושי סלמון ובטטה

סושי זו אהבה גדולה שלי. יש משהו מיוחד במטבח האסייתי בכלל וביפני בפרט – במאכלים שלהם  ניכרת חשיבה עמוקה שמעבר, ולכל דבר שקשור לעשייה הקולינארית שם יש הסבר וסיבה. זו הסיבה שביקשתי ללמוד את רזי המטבח היפני. לפני כמה שנים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה