הבלוג של פיני שף-אישי

תפריט לכל תסריט

אחרי מסעות קולינריים בעולם, אני כאן. מבשל ואופה, אוהב טעם, ריח וצבע במטבח. שף אישי שאוהב לבשל לכם אירועים וסדנאות מהחלומות. השף פיני גרין. צילום תמונת הפרופיל: אייל אסרף

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מפברואר 2015

חודש ניסן הגיע. מתחילים להריח את פסח באוויר, וגם בעבודה – מגיעות אליי הזמנות להכנת קייטרינג לערב החג מאנשים שרוצים לארח בביתם ללא “כאב הראש” של הכנת האוכל ושטיפת הכלים… המזמינים הקבועים כבר יודעים שהכול אצלי תוצרת בית, כולל שני ה”מטבלים” המפורסמים של החג  - החרוסת והחזרת, שאותם רבים מעדיפים דווקא לרכוש ולא להכין לבד…  

באווירת החג המתקרב, אני מגיש מתכון לשתי תוספות החג הקלאסיות בשולחן הסדר, המקבלות אצלי תפנית במתכון. לא תפנית חדה מדי, אבל עדיין עם קריצה מודרנית. החרוסת, לרוב, היא הפופולארית מבין השתיים, בשל טעמה המתוק. חרוסת ניתן להכין מפירות שונים. במתכון שלנו היא עשויה מתפוחים ותמרים, מומתקת בסילאן ומקבלת חיזוק של אגוזים ויין אדום. החזרת פופולארית פחות בשל החריפות, שלא כל חיך אוהב. המתכון שלנו לחזרת מכיל סלק ושורש חזרת, כנהוג, וגם רכיבים שמעניקים טוויסט מעניין למנה כמו סילאן וחומץ תפוחים. אז השנה קחו אתגר, ונסו להכין בבית, ולא לקנות. בהצלחה.

 חרוסת מממרח תמרים ואגוזי מלך

צילום: פיני גרין "שף אישי"

צילום: פיני גרין “שף אישי”

המרכיבים לכ- 20 מנות:

5 תפוחי עץ צהובים מקולפים

1 קופסת ממרח תמרים

150 גר’ אגוזי מלך קצוצים גס

50 מ”ל יין אדום מתוק (יין קידוש)

4 כפות סילאן

1/2 לימון טרי

אופן ההכנה:

  1. מגרדים את תפוחי העץ בפומפייה דקה ומערבבים את כל החומרים יחד.
  2. מניחים לקירור כשעתיים לפני הגשה.

סלט חזרת וסלק בחומץ תפוחים

המרכיבים לכ-20 מנות:

1 חזרת בינונית מקולפת

1 סלק קטן מקולף

1 וחצי כף סילאן

1 כף חומץ תפוחים

פלפל ומלח לפי הטעם

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מגרדים את החזרת והסלק ומערבבים בקערה את כל המצרכים יחד.
  2. מניחים לקירור יום אחד לפני ההגשה.

לעמוד הפייסבוק של פיני שף אישי לחצו כאן

 

עוד מהבלוג של פיני שף-אישי

תצוגה מקדימה

ריוויון זה המון - לחמניות ריוויון

שלום לכולם. אני אתחיל את הטור הראשון שלי, במתכון שקצר הצלחה מרובה. לחמניות הריוויון הביתיות המובאות כאן הן מתכון שיצרתי. כשוחר ריוויון, שצורך כמויות גדולות ממנו מדי יום, יצרתי לחמנייה אוורירית, שמכינים ללא שמרים. במידה...

תצוגה מקדימה

הנאים הדגים בעינייך? סושי סלמון ובטטה

סושי זו אהבה גדולה שלי. יש משהו מיוחד במטבח האסייתי בכלל וביפני בפרט – במאכלים שלהם  ניכרת חשיבה עמוקה שמעבר, ולכל דבר שקשור לעשייה הקולינארית שם יש הסבר וסיבה. זו הסיבה שביקשתי ללמוד את רזי המטבח היפני. לפני כמה שנים...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה