הבלוג של פיני שף-אישי

תפריט לכל תסריט

אחרי מסעות קולינריים בעולם, אני כאן. מבשל ואופה, אוהב טעם, ריח וצבע במטבח. שף אישי שאוהב לבשל לכם אירועים וסדנאות מהחלומות. השף פיני גרין. צילום תמונת הפרופיל: אייל אסרף

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מפברואר 2015

סושי זו אהבה גדולה שלי. יש משהו מיוחד במטבח האסייתי בכלל וביפני בפרט – במאכלים שלהם  ניכרת חשיבה עמוקה שמעבר, ולכל דבר שקשור לעשייה הקולינארית שם יש הסבר וסיבה. זו הסיבה שביקשתי ללמוד את רזי המטבח היפני. לפני כמה שנים נסעתי לשם, ובמשך במשך שלושה חודשים למדתי לגלגל סושי, וקיבלתי עוד שיעורים ותובנות.

הרבה ממנהגי ואורחות המטבח היפני קשורים לאורח החיים. הווסאבי החריף מוגש עם הדגים הנאים, על מנת להפחית סכנה של חיידקים, הנובעת ממידת העשייה של הדג. הג’ינג’ר הוא כמו מי פה, ומטרתו להבדיל בין מגוון הטעמים בביסים השונים של מטבח זה. אפילו מאחורי צורות החיתוך עומדת מחשבה – היפנים הם עם עני שלומד ליהנות במקסימום מהמינימום. הדקורציה הנהדרת של הסושי, המהווה שם ארוחה שלמה, מדגימה כמה רחוק אפשר להגיע עם רכיבים כה פשוטים…

מתכון לסושי סלמון ובטטה

sush

צילום: סוני גרין ל”שף אישי”

המרכיבים לאורז:

2 כוסות אורז עגול המיועד לסושי

1 כוס מים בטמפרטורת החדר

3/4 כוס מירין (או יין אורז)

1/4 כוס חומץ אורז

המרכיבים למילוי כ-3 מנות:

3 עלי נורי ברוחב כ-4 ס”מ מאצות נורי איכותיות

150 גר’ פילה סלמון טרי פרוס חתוך לרצועות דקות

1 אבוקדו חתוך לרצועות דקות

1 בטטה מבושלת (בישול קצר) חתוכה דק

1 מלפפון טרי חתוך למקלות דקים (עם הקליפה)

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

150 גר’ פילה טונה טרייה פרוסה לרצועות דקות

1 גזר מבושל (בישול קצר של כ-5 דק’) חתוך למקלות דקים

מעט מלח

מחצלת לגלגול

תוספות להגשה:

מיונז

קרם פלפלים

רוטב סויה איכותי

טריאקי

ג’ינג’ר כבוש (בצנצנת)

ווסאבי

צ’ופסטיקס

אופן הכנת האורז:

  1. מעבירים את האורז אל תוך סיר קטן (רצוי בעל משקל כבד) ומוזגים מעל את המים. מציתים את האש ומניחים לבישול של כ-20 דק’.
  2. במקביל מרתיחים את המירין והחומץ בסיר קטן אחר (על מנת ליצור חיבור טוב יותר בין הנוזלים).
  3. ברגע שהאורז מוכן וקיבל מרקם דביק מוסיפים אליו את המירין וחומץ היין להחדרת הטעמים פנימה. מוסיפים גם קצת מלח.

אופן הכנת הסושי:

  1. לוקחים את מחצלת הגלגול ומניחים עליה אצת נורי. מעליה מניחים את האורז ומשאירים כ-2 ס”מ ללא אורז להדבקה.
  2. משטחים את האורז על האצה ומרטיבים את האצבעות כדי שלא ידבקו לאורז (ניתן להשתמש במי הג’ינג’ר).
  3. מניחים מעל את הסלמון, אבוקדו, בטטה, מלפפון ופלפל ומגלגלים כמה שיותר צמוד להדבקה טובה יותר של המילוי.
  4. מכינים 5 רולים נוספים של הטונה עם אילו מהירקות שרוצים (בהם הבטטה) + רולים נוספים במילוי חופשי לפי מה שאוהבים.
  5. מרטיבים את קצה האצה ומדביקים את הקצוות. לאחר מכן חותכים לעובי של כ-4 ס”מ.
  6. ניתן גם להכין “סירות” אורז ולהניח מעליהן סלמון חתוך דק דק או אפילו בטטה.
  7. לרטבים והגשה ניתן להכין ספייסי מיונז באמצעות מיונז רגיל עם שילוב של קרם פלפלים חריף – פשוט מערבבים את שני המרכיבים יחד ומגישים עם הסויה, הטריאקי, הג’ינג’ר, הווסאבי והצ’ופסטיקס.
  8.  לשדרוג נוסף של המנה, ניתן להכין פרחי ג’ינג’ר ועלי ווסאבי- בתאבון!

לעמוד הפייסבוק של פיני שף אישי לחצו כאן

 

sush1

צילום: סוני גרין ל”שף אישי”

עוד מהבלוג של פיני שף-אישי

תצוגה מקדימה

חזרת וחרוסת תוצרת בית

חודש ניסן הגיע. מתחילים להריח את פסח באוויר, וגם בעבודה - מגיעות אליי הזמנות להכנת קייטרינג לערב החג מאנשים שרוצים לארח בביתם ללא "כאב הראש" של הכנת האוכל ושטיפת הכלים... המזמינים הקבועים כבר יודעים שהכול אצלי תוצרת בית,...

תצוגה מקדימה

ריוויון זה המון - לחמניות ריוויון

שלום לכולם. אני אתחיל את הטור הראשון שלי, במתכון שקצר הצלחה מרובה. לחמניות הריוויון הביתיות המובאות כאן הן מתכון שיצרתי. כשוחר ריוויון, שצורך כמויות גדולות ממנו מדי יום, יצרתי לחמנייה אוורירית, שמכינים ללא שמרים. במידה...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה