הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק:... +עוד

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 82

עוקבים: 15

החל מינואר 2017

אם תשאלו אותי איזה אוכל מהיר הכי טעים בעיניי, אומר מיד פיצה ואם תשאלו איזה אוכל ביתי הכי טעים בעיניי, אומר שוב בלי להסס, פיצה. לא סתם פיצה, הפיצה של עמית, זוגתי.

אחרי שדגמתי במרוצת השנים סוגי פיצה שונים, של רשתות גדולות ומצליחות, פיצות שכונתיות, פיצות בוטיק ופיצות הום מייד שהוכנו על ידי אמא, אחות, חברה או זוגתי, אוכל לפסוק באובייקטיביות מלאה- הפיצה שזוגתי הכינה לי בתחילת הקשר שלנו, עולה מעל לכל ספק על כל האחרות שטעמתי לפני ומאז.

אף אחד/ת לא הצליח/ה כמוה לקלוע בדיוק לעובי הבצק האהוב עליי (דק אבל לא מדי), לטעם הרוטב (מתקתק רק במידה), לכמות הגבינה (לא להעמיס, לפזר בנדיבות) ולתוספות הכי שוות שיש.

לכבוד הכמיהה ההיסטרית שחשתי כבר באמצעו של השבוע לפיצה הביתית שלה, החלטנו שבשבת בבוקר אצטרף אליה לראשונה למלאכה ונכין ביחד את הפיצה האהובה עליי בעולם והפעם עם שדרוג בדמות מוצרי “דורות” המשובחים. לפניכם/ן- הפיצה שהקפיצה לי את הלב.

IMG_8068 (1280x936)

הום מייד פיצה צלמת: כרמל מילנר-סער

לא היה קל לשחרר ממנה את המתכון, אבל זה פשוט לא הוגן שרק אני ואורחינו ימשיכו ליהנות ממנה, חנופה מעולם לא הזיקה ושמחה לבשר שיש בידי את המתכון המלא. רמת הקושי במקרה הזה הינה בינונית, לא שזה קשה לביצוע, כמו שמדובר בכמה וכמה שלבים וזמן הכנה כולל לא קצר במיוחד. ולמרות כל הנ”ל, שווה לגמרי את ההשקעה, שום פיצה ביתית לא תהיה נעימה בפה וטעימה בבטן כמו הפיצה הזו- ויותר מכך, התחושה העילאית שהכנתם/ן אותה לגמרי בעצמכם/ן.

דורות

רוטב מופלא עם מוצרי “דורות” צלמת: כרמל מילנר-סער

מתכון לפיצה הביתית של עמית

(כ-3+ מגשים אם אוהבים אותה דקה או 2+ ליותר עבה)

המצרכים:

בצק:

1 קילו קמח לבן

10 גרם שמרים יבשים

2 כפות סוכר לבן

חצי כפית מלח

רבע כוס שמן זית איכותי

כ- 2 וחצי כוסות מים

אופן הכנה: שמים את כל המרכיבים לבצק בקערת המיקסר ולשים כ-3 דקות עם וו גיטרה, במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד, את המים להוסיף בהדרגה, לפי מרקם הבצק ניתן להוסיף עוד מעט מים.

שמים בקערת המיקסר מעט שמן זית, ומניחים בתוכה את הבצק המוכן, מכוסה במגבת, להתפחה של כשעה.

* בזמן שהבצק תופח, ניתן להתחיל בהכנת הרוטב, על מנת שיתקרר בינתיים.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

רוטב:

1 בצל גדול קצוץ קטן מאד או 5 קוביות בצל מטוגן של “דורות”

3 שיני שום גדולות כתושות או 3 קוביות שום כתוש “דורות”

חופן (כשליש חבילה) בזיליקום טרי (ללא הגבעולים) או 3 קוביות בזיליקום של “דורות”

קופסא גדולה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות איכותיות

רסק עגבניות (קופסא של260 גרם)

2 כפות סוכר לבן

מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם

לכיסוי הפיצה- כחצי קילו גבינה צהובה מגורדת+ כל התוספות בהם תחשקו.

* לטגן בשמן זית את הבצל החתוך, כשמזהיב קלות, להוסיף את השום ואת הבזיליקום מיד אחרי. מטגנים דקה שתיים ביחד (לשים לב שהשום לא נשרף חלילה) ולהוסיף את העגבניות המרוסקות ומיד אחרי את הרסק.

מערבבים הכל עד לרתיחה, לאחר הרתיחה יש להוסיף את הסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם, לאחר התבלינים יש להנמיך את הגז, בהתאם לסמיכות ניתן להוסיף מעט מים. מבשלים כ-20 דקות.

* לאחר שהרוטב מוכן יש לטחון עם בלנדר מוט או אחר עד למרקם אחיד וחלק.

מניחים לרוטב להתקרר.

לאחר שהבצק היה בתפיחה כשעה, מרדדים על מעט קמח, לעובי הרצוי (מומלץ בחום עובי דק אך לא מדי).

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

מפזרים גבינה צהובה בכמות הרצויה ולהוסיף את התוספות האהובות עליכם/ן. (אם שמים חציל כמונו, יש כמובן לטגנו או לאפות לפני כן חתוך בעובי שאוהבים (רצוי לא עבה).

יש להכניס כל מגש פיצה לתנור שחומם מראש ל225 מעלות, כ- 20 דקות בתנור לכל מגש, יש לבדוק ולהוציא רק כשהבצק מעט משחים ומתקשה בפינות והגבינה מבעבעת.

(אם נשארת פיצה, מומלץ לחתוך לקוביות ולהקפיא אחרי שמתקררת. כשרוצים לאכול להפשיר כמעט עד הסוף ולחמם קלות בתנור/ טוסטר אובן, ירחם השם אם תחממו חלילה במיקרו).

** אז תפנו לכם איזה זמן במטבח, עם הרבה מרץ, אהבה לפיצה ורצון לפנק את מי שאתם/ן אוהבים/ות ותראו כמה נפלא זה פיצה מעשה ידיכם/ן.

 

שבוע מהמם ובתיאבון!

כרמל.

 

 

*

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

עבדים היינו- מה נשתנה? המדריך לצליחת החג בשלום ומתכון לחזרת לוהטת

עבדים היינו לפרעה במצרים ומה נשתנה מאז אתם/ן שואלים/ות? ובכן, לא הרבה! בכל שנה, כחודש לפחות לפני חג הפסח אנחנו משתעבדים מחדש. משעבדים/ות עצמנו לניקיונות המטורפים בהיקף בלתי סביר בעליל, לתורים הבלתי נגמרים בסופר, לפקקים...

תצוגה מקדימה

בחג הזה מתחברים לשורשים

אז איפה אתם/ן בחג? השאלה הכה ישראלית שמהדהדת בכל שיחת חולין, בסוף הקיץ בואכה תחילת ספטמבר. לשמחתי, שפר מזלי ומעולם לא דאגתי לגבי איפה אהיה בחג או מה נאכל? מה שתמיד הטריד אותי היה מה לקנות למארחים/ות. השנה, זוגתי ואני מארחות...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה