הבלוג של כרמל מילנר סער

picanteria

כרמל מילנר-סער---->אוכל, שתייה, אישה ואישה. צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית פרילאנס. חובבת בני אדם, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות משגעות.

עדכונים:

פוסטים: 23

עוקבים: 4

החל מינואר 2017

בשבת הקרובה נציין את ט”ו בשבט- ראש השנה לאילנות, כי גם להם מגיע.. במהלך השנה אני אופה לא מעט עוגות, בחושות לרוב, אך לעיתים גם עוגות קרם ועוגות יום הולדת מושקעות.

החלטתי לחלוק איתכם/ן שני מתכונים לשתי עוגות מנצחות, מתוקות ועסיסיות במיוחד, שאני מכינה במשך כל השנה ויכולות להתאים לגמרי גם לט”ו בשבט. הסוד איתן הוא הפשטות בהכנתן והמתיקות באכילתן.

צלמת: כרמל מילנר-סער

עוגת דבש צלמת: כרמל מילנר-סער

 

עוגת המייפל היא שם דבר בביתנו, תמיד מפתיעה מחדש בטעמה, מעבר לקלות ההכנה והעדר הצורך במיקסר, המתכון מספיק ל3 תבניות אינגליש קייק, כך שלרוב מכינה עבורנו ואף מפנקת אחרים בתבנית, או פשוט מקפיאה עוגה או שתיים. תמיד טוב שתהיה בחושה במקפיא, אם מקפיאים מיד אחרי שהתבנית התקררה ומפשירים ממש כמה שעות בטרם רוצים לאכול, העוגה טעימה ורכה כאילו זה עתה הוכנה.

עוגת הדבש לעומתה, נעשית בעזרת מעבד מזון, מספיקה ל2 תבניות, אך אני מכינה אותה דווקא בתבנית סיליקון אחת בצורת פרח, כי לרוב מכינה אותה בראש השנה והביקוש לעוגה טעימה שהיא גם ממש יפה גובר. לבחירתכם/ן כמובן.

עוגת מייפל

3 תבניות אינגליש קייק

המרכיבים:

חומרים יבשים:

2 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1 שקית אבקת אפייה

1/3 כפית סודה לשתייה

1.5 כוסות מלאות קוקוס

1 כוס אגוזי מלך קצוצים קטן (לא חובה, ניתן להמיר גם בשקדים)

החומרים הרטובים:

3 ביצים

1 כוס סירופ מייפל איכותי (נוסה גם עם סירופים פשוטים אפיכל/ שופרסל וטעים לא פחות)

3 כפיות תמצית וניל משובחת

1/4 1 כוסות שמן

1.5 כוסות מים פושרים

לציפוי: 3/4 כוס סירופ מייפל

אופן ההכנה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, מערבבים בקערה נוספת את כל החומרים הרטובים (הכי נוח עם מטרפה), מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים וטורפים במטרפה ידנית לכדי תערובת אחידה.

מחלקים את התערובת בין 3 התבניות ששומנו היטב. מניחים במגש ומכניסים לתנור לכ-45 דקות (חום 180), יש לבדוק עם שיפוד עץ במרכז העוגה, עד שיוצא עם מעט פירורים לחים, רק אז להוציאן.

כשהעוגות חמות יש להברישן בסירופ המייפל, לצנן ולטרוף (מומלץ להקפיא את התבניות הנותרות מיד כשיתקררו).

עוגת מייפל צלמת: כרמל מילנר-סער

עוגת דבש

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית סיליקון גדולה (דוגמא בתמונה)

המרכיבים:

1 כוס סוכר (אפשרי חום)
1 כוס דבש
3 ביצים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס שמן
1 כפית קינמון
2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס תה רותח (כהה, שהוכן משני תיונים)

לציפוי:

4 כפות דבש

אופן ההכנה: מחממים את התנור ל160 מעלות (הקפידו על החום הנמוך הזה).

במעמד מזון שמים את הסוכר, דבש, ביצים שמן וקינמון ומעבדים כדקה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומעבדים עוד כמה שניות לאיחוד.

מוזגים בזהירות את התה הרותח תוך כדי עיבוד (דרך פתח המכסה) ומעבדים רק עוד כמה שניות לתערובת אחידה.

מוזגים ל2 תבניות אינגליש קייק משומנות, אופים כ-45 דקות עד שהעוגות תפוחות ושחומות קלות.

מורחים על כל עוגה 2 כפות דבש, בעזרת כף/ מברשת סיליקון, מיד אחרי שהעוגות יוצאות מן התנור.

* לקישוט ניתן להוסיף שקדים מולבנים פרוסים דק.

צלמת: כרמל מילנר-סער

 

בתיאבון וט”ו בשבט שמיייח! :)

כרמל.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר סער

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 months
תצוגה מקדימה

אכילה רגשית- מציות מרוקאיות

בבית של סבא שלי ז"ל באשדוד, שלא ידע כמעט מילה אחת בעברית, הריח השגור באוויר היה מין מתיקות לא מוסברת שכזו. למרות שהוא ידע לבשל, אמא שלי אומרת שאחרי שאיבד את אשתו, מאפים זה משהו שהיו מכינים עבורו. המציות הראשונות...

תצוגה מקדימה

הפיצה שהקפיצה (לי את הלב)

אם תשאלו אותי איזה אוכל מהיר הכי טעים בעיניי, אומר מיד פיצה ואם תשאלו איזה אוכל ביתי הכי טעים בעיניי, אומר שוב בלי להסס, פיצה. לא סתם פיצה, הפיצה של עמית, זוגתי. אחרי שדגמתי במרוצת השנים סוגי פיצה שונים, של רשתות גדולות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר