הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 118

עוקבים: 18

החל מינואר 2017

כשזוגתי ואני עייפות מכדי לטרוח על ארוחה חמה או מורכבת, בטח בימים חמים שכאלה, אנחנו בוחרות באלטרנטיבה בריאה, מהירה וכל כך טעימה. סלט קינואה משובח ועשיר.

01/08/2017

קינואה. מי בכלל חשב שאוהב את המאכל עם השם הכה חמוד הזה. ניסיתי אותו לראשונה לפני כשלוש שנים בארוחה אצל גיסתי היקרה. היא הכינה סלט קינואה עשיר עם מלא עשבי תיבול, חמוציות, בצל סגול ופקאנים מסוכרים. על אף שאני לא חובבת עשבי תיבול, עפתי עליו ברגע. מאז, זוגתי ואני הכנו אותו כמה פעמים, אך יצרנו לו גרסה בריאה ופשוטה יותר להכנה. הסלט מתאים לאוכלי כל, לצמחוניים, לטבעונים, לצליאקים ולכל שוחרי/ות הבריאות. קבלו אותו!

הקינואה לאחר הבישול צלמת: כרמל מילנר-סער

הקינואה לאחר הבישול צלמת: כרמל מילנר-סער

הרבה נוטים לחשוב כי הקינואה הינה דגן, אך למעשה זהו צמח ועליו זרעים אכילים, היא שייכת למשפחת הירבוזיים (משפחת צמחים בעלי פרחים) ומקורה בדרום אמריקה.

ערכה התזונתי של הקינואה גבוה מאד: היא מכילה ברזל, סידן, חלבון, מגנזיום, אבץ, מינרלים וויטימינים.

היא גם מכילה את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף ולכן החלבון שיש בה נחשב לחלבון מלא. כמו כן, היא אינה מכילה גלוטן, כך שמתאימה לסובלים/ות מצליאק.

תראו כמה בריאות ויתרונות בקינואה אחת!!

פטרוזיליה טרייה צלמת: כרמל מילנר-סער

פטרוזיליה טרייה צלמת: כרמל מילנר-סער

 

סלט קינואה בריא ורענן של עמית וכרמל

המרכיבים:

כוס קינואה

שמן זית איכותי

חמוציות (אנחנו קונות ללא סוכר שהן מעולות בטעמן)

צרור טרי של פטרוזיליה

חצי לימון טרי

מלח

סלט קינואה בריא ורענן צלמת: כרמל מילנר-סער

סלט קינואה בריא ורענן צלמת: כרמל מילנר-סער

 

אופן ההכנה:

לשטוף את הקינואה היטב.

הכנת הקינואה דומה מאד להכנת אורז. יש לשים בסיר עם מעט שמן זית ומלח, כוס קינואה וכוס וחצי של מים חמים. לערבב קלות ולהרתיח ביחד. לאחר הרתיחה יש להנמיך את הגז ולהשאיר עוד כמה דקות על אש קטנה עד לספיגת המים. לכבות את הגז, לקחת נייר סופג כפול ולהניח על פתח הסיר ולכסות חזרה במכסה.

להשאיר כך לאידוי עוד כמה דקות ורק לאחר שהקינואה מוכנה והתרככה (ממש כמו שאתם מכינים אורז מבחינת תהליך ויחס של מים חמים וקינואה).

לאחר שהקינואה מוכנה, יש להעבירה לקערה ולהוסיף אליה, חופן חמוציות (לפי הטעם) וחצי צרור פטרוזיליה חתוכה קטן. לסחוט פנימה חצי לימון, שמן זית ומלח לפי הטעם ולאכול. אישית, הסלט טעים בהרבה לאחר קירור של כשעה לפחות.

אנחנו כאמור מעדיפות את הסלט הזה בגרסתו הרזה, תרתי משמע, אך יש מי שמוסיפים לו בצל סגול קצוץ, נענע, סלרי, פקאן סיני ועוד, לבחירתכם/ן.

 

בתיאבון ולבריאות.

כרמל.

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

אלה שמרים שאותי משמחים- עוגת שמרים שוקולד חלבה ממכרת

לכל אחד/ת יש את העוגה שהופכת עם הזמן לפייבוריטית שלו, זו האחת!! זוגתי מכירה אותי היטב, בכל זאת אנחנו יחד כבר למעלה משבע שנים. היא יודעת שאחרי שבוע של כאבי גב קשים ועייפות לא ברורה, יש דברים בודדים שישמחו אותי בסופ"ש. אחד...

תצוגה מקדימה

שחיתות שזה למות- העוגות של רשת הצ'יזקייק פקטורי עשו עליה

מאז שאני מכירה את זוגתי, שמעתי על העוגות של ה"צ'יזקייק פקטורי" ועל המסעדות המצליחות של הרשת ברחבי אמריקה. כששמענו לראשונה שהעוגות מגיעות לארץ, ידעתי שאני חייבת לסדר לה טעימה (כמעט) לפני כולם/ן, טעימה שכל כולה עשויה גבינה...

תגובות

פורסם לפני 7 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה