הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 142

עוקבים: 20

החל מינואר 2017

כשאומרים אוכל של בית או אוכל מנחם, זה בדיוק התבשיל עליו חושבים. ישנם תבשילים שמתאימים לחורף ויש המתאימים לקיץ, התבשיל העשיר והטעים הזה מתאים לכל ימות השנה.

31/07/2017

בעונת הקיץ, כל מה שבא לנו זה מאכלים קלילים, שלא לוקח זמן רב להכינם, אך התבשיל קציצות וחומוס האהוב והמדובר של זוגתי, יוצא דופן. אותו אנחנו אוהבות לאכול בכל עונות השנה. גם הקיץ אימצנו אותו בחום (תרתי).

קציצות נימוחות ומתובלות נפלא (עם קוביות התיבול המעולות של “דורות”), שמתבשלות בישול ארוך יחד עם גרגרי חומוס, תערובת טעמים שנותנת בכל ביס תחושה של בית ולגמרי עונה על צירוף המילים: אוכל מנחם. 

תבשיל קציצות בשר וחומוס צלמת: כרמל מילנר-סער

תבשיל קציצות בשר וחומוס צלמת: כרמל מילנר-סער

קציצות בשר עם חומוס

המרכיבים (כ-5 מנות): 

לקציצות:

  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • בצל לבן גדול, מגורד גס
  • ביצה
  • 3-4 כפות פירורי לחם
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (משתמשות ב3 קוביות “דורות” במקום)
  • חצי כוס כוסברה קצוצה (משתמשות ב2 קוביות “דורות” במקום)
  • 3 שיני שום כתושות (או 3 קוביות של “דורות”)
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית כמון
  • מלח לפי הטעם
בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

לרוטב:

רבע כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות (או 3 קוביות של דורות)

2 עגבניות חתוכות לקוביות

2 גמבות חתוכות לקוביות

אחד וחצי כוסות גרגירי חומוס  (שהושרו במים עם כף סודה לשתייה, למשך הלילה)

חופן כוסברה קצוצה (או 3 קוביות של דורות)

כף פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה

כפית כמון

מלח

פלפל שחור גרוס

רוטב בהתהוות צלמת: כרמל מילנר-סער

רוטב בהתהוות צלמת: כרמל מילנר-סער

 

אופן ההכנה:

** יש לבשל את החומוס שהושרה כל הלילה, בסיר עם מים כשעה וחצי עד שמתרכך.

1.  מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, יוצרים כדורים קטנים ואופים בתנור עד שמעט משחים משני הצדדים.

2.  מחממים את השמן זית בסיר ומטגנים את השום, מוסיפים את העגבניות והגמבות ומטגנים כמה דקות נוספות, מוסיפים את החומוס, הכוסברה והתבלינים ומכסים במים.

3.  מביאים את הכל לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

4.  מוסיפים את הקציצות לסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאד כשעה נוספת, עד שהחומוס מתרכך והרוטב מצטמצם.

 

** מומלץ לאכול במזגן, עם חלה טרייה ליד, בשביל הרוטב.

והנה מתכון לחלה מתוקה ומעולה שמתאימה בול עם התבשיל הזה: http://saloona.co.il/picanteria/?p=51

 

שיהיה לנו אוגוסט קל וממוזג,

בתיאבון,

כרמל.

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

נורמנדה משדרג לכם/ן את החג

לקראת חג ההתחדשות, הלא הוא פסח, חברת "קלינטון סחר" שאחד ממותגי הדגל שלה הוא "נורמנדה", מציעה לכם/ן סדרת מקררים גדולים, איכותיים ומעוצבים, שישדרגו לכם/ן את החג ואת כל השנה. אין שמחה גדולה יותר בעיניי משמחת ההתחדשות, בין אם...

תגובות

פורסם לפני 7 months
תצוגה מקדימה

סדקים של שוקולד- שלגיות משגעות וקלות הכנה

אתם/ן בטח מכירים/ות אותן כשלגיות, פיצוץ שוקולד, רעידת אדמה ועוד שמות מגוונים. עוגיות השוקולד המשובחות האלה מוכרות לא רק בגלל טעמן השוקולדי המשגע, שכמו מתפצפץ לו בפה, אלא בעיקר בשל הסדקים הסופר פוטוגניים שמתקבלים בהן בזמן...

תגובות

פורסם לפני 1 year

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה