הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק:... +עוד

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 53

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

 

צלמת: כרמל מילנר-סער

כולם/ן מסביבי חושבים/ות על מה יכינו בט”ו בשבט וחולקים/ות מתכונים עם שפע פירות יבשים. בכנות, אני לא אוהבת פירות יבשים, הדבר היחידי שאהבתי כילדה ועד היום זה בננות וקוקוס מיובש.

כשבכל שנה עוד מילדותי, אבא שלי קונה ממיטב ההיצע בשוק ופורס על שולחן מלכים, קשה לי להבין מה התפספס איתי, אני לכשעצמי מחכה לחגים טעימים יותר. אבל לא בחג היבשושי עסקינן, כי אם בחג שמגיע קצת אחריו, חג האהבה, או במקרה דנן ולנטיין.

נכון, זה לא שלנו ונכון שלנו יש את ט”ו באב, אבל לרומנטיקנית חסרת תקנה כמוני, כל חגיגת אהבה ראויה לציון ומתקבלת בברכה.

זוגתי ואני נציין בחודש הבא 7 שנים של יחד, 7 השנים הטובות (למרות שבתוכן היו ועודן שלוש שנים לא קלות בדרך להרחבת המשפחה) ובכל זאת, מתכוונת לחשוב מעכשיו על היום המדובר ולדאוג לשמח אותה ואת החיך שלה ביום השנה שלנו ועוד לפני זה ב-14.2- ולנטיין.

מקווה של7 השנים הטובות, יצטרפו 7 שנים מעולות ועוד שנים רבות וטובות מעבר לכך. מעבר לכמה שאנחנו מתאימות, הגם שהפוכות לגמרי (ושתינו מזל מאזניים), הכי כיף ומרגש איתה תמיד, ומעבר לכך, תמיד טעים.

מרגע הכרותינו הבנו ששתינו אוהבות לאכול (לצערי הגנטיקה פחות לטובתי בנושא הזה), אוהבות לבשל ולאפות ובעיקר אוהבות להכין דברים טעימים זו לזו ולאורחים/ות.

תמיד ניסיתי להתחכם, ללמוד דברים מורכבים ומסובכים שיראו מאד מרשים, בטח כשאני חיה עם מי שעבדה שנים במסעדות ועבורה לתקתק ארוחה לעשרה או קינוחים מעלפים הם עניין של מה בכך. אבל בינינו, באהבה, כמו באוכל, ישנה חכמת הפשטות. אוכל פשוט הוא באמת האוכל הכי טעים שיש. אני לא צריכה שהיא תכין לי קרוקומבוש היסטרי בשביל להתעלף מהמראה ואני בטח לא צריכה להכין לה פילה מיניון עסיסי כדי לראות את חיוכה ההורס.

צלמת: קרן כהן-גלילי

צלמת: קרן כהן-גלילי

לא רק הצבא צועד על קיבתו, גם האהבה, כך מסתבר.

אצלנו בבית, סופ”ש מהנה הוא לאו דווקא כזה בו אנו יוצאות לקרוע את העיר ולשתות עד לא ידעה, הסופ”ש האידיאלי מבחינתנו הוא פשוט להיזרק על הספות בטרנינג, עם הכלבות ועם כרבוליות ולפנק עצמנו- והאחת את השנייה בסדרת מתח טובה (וונטוורת’- עופו על זה) ובמאכלים משובחים וביתיים שאנחנו מכינות.

אז לרגל הולנטיין ואהבתי אליה ולפשטות, מצ”ב מתכון שהמילה מתכון אף גדולה עליו. איך להכין ללא מאמץ, תפוחי אדמה טעימים ומנצחים שזכו לשם “תפוצ’יפס כרמל”. זוגתי אוהבת אותם, הוריי מתים עליהם והאחיינים/ות שלי (בעיקר עידו), תמיד מבקשים עוד.

 

מתכון ל”תפוצ’יפס כרמל”

המרכיבים:

תפוחי אדמה (רצוי אדומים)

שמן זית משובח

מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים היטב, חותכים לחצי לאורך, ועם סכין שף (או סכין מקצועית אחרת) חותכים לפרוסות דקות דקות אך לא שקופות.

פורסים בצורה אחידה על מגש עם נייר אפיה, מזליפים שמן זית בנדיבות ומוסיפים מלח ים אטלנטי במידה על הכל.

מכניסים לתנור לכשעה וחצי ב200 מעלות, כמובן מערבבים בעדינות מדי פעם כדי שכל התפו”א ישתזפו באופן דומה, יש להוציא מהתנור רק אחרי שכולם השחימו קלות (ראו צבע רצוי בתמונה המצורפת).

* הסוד בתפוצ’יפס הזה מעבר לפשטות ההכנה, הוא החיתוך הדק דק, אך לא מדי, זה מה שהופך אותם לכל כך טעימים, קריספיים וקלילים.

 

אז שיהיה לנו ט”ו בשבט שמח ואפילו טעים וולנטיין משובח ודביק! :)

בתיאבון,

כרמל.

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 7 months
תצוגה מקדימה

עבדים היינו- מה נשתנה? המדריך לצליחת החג בשלום ומתכון לחזרת לוהטת

עבדים היינו לפרעה במצרים ומה נשתנה מאז אתם/ן שואלים/ות? ובכן, לא הרבה! בכל שנה, כחודש לפחות לפני חג הפסח אנחנו משתעבדים מחדש. משעבדים/ות עצמנו לניקיונות המטורפים בהיקף בלתי סביר בעליל, לתורים הבלתי נגמרים בסופר, לפקקים...

תצוגה מקדימה

והיא שעמדה.. והכינה לחם טחינה משודרג וכשר לפסח

פעם בפסח היינו אוכלים/ות רק מצות, מאז הרבה השתנה והשתדרג, פשוט תענוג! אחר כך הגיעו המצות המיוחדות, מצות בציפוי שוקולד, מצות שיפון/ שיבולת שועל/ כוסמין, אחריהן הגיעו הלחמניות עם קמח המצה, להן יש שפע גרסאות מוצלחות יותר או...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה