הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 132

עוקבים: 19

החל מינואר 2017

לכל אחד/ת יש את העוגה שהופכת עם הזמן לפייבוריטית שלו, זו האחת!!

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

זוגתי מכירה אותי היטב, בכל זאת אנחנו יחד כבר למעלה משבע שנים. היא יודעת שאחרי שבוע של כאבי גב קשים ועייפות לא ברורה, יש דברים בודדים שישמחו אותי בסופ”ש. אחד מהם זה עוגת השמרים שוקולד-חלבה שלה, שהפכה כבר מזמן להיות הפייבוריטית שלי והשני, יבוצע מחר, פתיחת עונת הרחצה בבריכה האהובה עלינו בהרצליה, עם המשפוחה שלה. לא יודעת למה מחכה יותר, לרגע שהעוגה תצא מהתנור ונטעם אותה, חמה ומתוקה, או לרגע בו גופי יפגוש מחר לראשונה את מי הבריכה הקרים ומשובבי הנפש.

מה שבטוח, שילוב של העוגה הזו עם יום בריכה זה בכלל להיט. אגב, ילדים מטורפים על העוגה הזאת ותוכלו לעשות אותה עם כל ממרח שיבחרו. היום מתחיל החופש הגדול, פנקו אותם/ן ושיהיה חופש מהנה, בטוח וטעים.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

לא כולם/ן אוהבים/ות להתעסק עם עוגות שמרים כי לכאלה שאינם/ן אופים/ות מלידה, זה מרגיש מורכב יותר ואכן כן, אך המתכון הזה הוא יחסית פשוט גם למי שאינו מקצועי במטבח ועם הרבה אמונה ודיוק במתכון, תצא לכם/ן עוגה שתהפוך להתמכרות של הבית, זו הבטחה!

והפעם- שמרים שוקולד תפוז צלמת: כרמל מילנר-סער

והפעם- שמרים שוקולד תפוז צלמת: כרמל מילנר-סער

 

מתכון לעוגת שמרים שוקולד חלבה ממכרת (של זוגתי עמית)

מתכון לקילו בצק שמרים – 2 תבניות אינגליש קייק

1 כוס חלב

8 גרם שמרים יבשים

3 וחצי כוסות קמח לבן

חצי כוס סוכר לבן

50 גרם חמאה רכה

2 חלמונים (צהוב)

חצי כפית מלח

** מחממים מראש את תנור האפייה לחום של 180 מעלות.

המון שוקולד השחר צלמת: כרמל מילנר-סער

המון שוקולד השחר צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לקערת המיקסר (וו גיטרה) ומערבלים על מהירות נמוכה כחמש דקות, מגבירים מעט את המהירות, עד לקבלת בצק גמיש ואחיד.

מוציאים את המוכן מהקערה, מקמחים אותה מעט, מחזירים את הבצק פנימה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך כשעה וחצי.

לאחר שהבצק תפח, מניחים אותו על משטח מקומח, מחלקים לשני חלקים, לשים מעט בידיים ומרדדים באמצעות מערוך לצורת מלבן בעובי של כסנטימטר.

מורחים בנדיבות שוקולד “השחר” (אפשר גם נוטלה או כל ממרח שאתם אוהבים, אבל עם השחר יוצא הכי טעים), עליו מפוררים חלבה וניל (קלאסית) בכמות שאוהבים.

(אני אוהבת מעט חלבה והמון שוקולד). הפעם ניסינו גם את השפופרת שוקולד תפוז המעולה של שוקולד “השחר” ויצא משגע ושונה.

מורחים--חוצים--עושים צמה צלמת: כרמל מילנר-סער

מורחים–חוצים–עושים צמה צלמת: כרמל מילנר-סער

מגלגלים את הבצק המרוח לגליל ואז משטחים מעט וחוצים באמצע לשני חלקים וקולעים צמה משתי הרצועות. אותו דבר עם החצי השני של הבצק.

מניחים את 2 הצמות בתוך תבניות אינגליש קייק משומנות. מורחים את הבצק במעט ביצה ומפזרים שומשום בכמות שאוהבים (אצלנו זה בנדיבות).

מכניסים את העוגות לתנור (שחומם מראש ל180 מעלות) ואופים כ- 30-40 דקות עד להשחמה.

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

טורפים/ות את העוגה כמה דקות אחרי שהיא יוצאת מהתנור, בעודה חמה. ניתן להקפיא את העוגה השנייה כשמעט מתקררת ולהפשיר רק לפני שרוצים לאכול אותה (לטעמי, מומלץ לחמם כמה שניות במיקרו לפני ההגשה).

שמרים שוקולד חלבה של עמית צלמת: כרמל מילנר-סער

שמרים שוקולד חלבה של עמית צלמת: כרמל מילנר-סער

 

בתיאבון וסופשבוע מפנק וצונן שיהיה!

תשתו הרבה מים ותאכלו עוגת שמרים :)

כרמל.

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

בא לשכונה בשר חדש- Meatpoint

לפני שבועיים יצאתי מפגישה עסקית מוצלחת בהרצליה פיתוח ועיניי צדו שלט צהבהב-לבן שהכריז על חנות חדשה בשם: MEATPOINT. באותיות קטנות יותר הופיע: בית הבשר דבאח, זה כבר אמר לי הכל. הצצתי פנימה והבנתי שדבאח, או לפחות נציגות שלו, פתח...

תגובות

פורסם לפני 5 months
תצוגה מקדימה

מתוקה שלי, הו בטטה- בטטות במלח עם טוויסט מתוק

התוספת שתופסת- בטטה, כמה היא יפה, מתוקה וכה כתומה למראה. כל מי שמכיר אותי יודע שאם מדובר על תבשילים, אין שום סיכוי שאני רוצה לחוש טעם מתוק במנות שלי (להבדיל מקינוחים כמובן). הבו לי מלוח, הבו לי חריף ואפילו מאד ואני חיש על ענני...

תצוגה מקדימה

פותחים שנה עברית עם המותג הצרפתי LEXON

כמה שבועות לפני פתיחת שנת הלימודים החדשה בבתי הספר ומאוחר יותר גם במכללות ובאוניברסיטאות, רשת הסוהו (האהובה עליי כל כך), מביאה בשורה צרפתית לוהטת בדמות תיקים מעוצבים וייחודיים ואף רמקול bluetooth מיני בשם: mino. רמקול מדליק...

תגובות

פורסם לפני 18 שעות

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה