הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 132

עוקבים: 19

החל מינואר 2017

לאחרונה החיים מחלקים לנו לא מעט לימונים, מרביתם חמוצים עד בלתי אפשריים לאכילה, אבל אופטימית ללא תקנה שכמותי חייבת להוציא מהם את המירב ואם לא לבד, אז עם קצת עזרה.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

אני, שלא אוהבתכלל מאכלים חמוצים, גם לא בקינוחים, שקרטיב לימון הוא השנוא עליי מכל, התאהבתי בשבועות האחרונים בפאי הלימון של בת הזוג המוכשרת שלי.

לפני שלושה שבועות, ביקשתי לנסות לטעום לראשונה בחיי פאי לימון, היא שמחה להיענות לבקשתי וההתאהבות הייתה מיידית, ממש כפי שקרה איתה.

פאי הלימון שלה עם תוספת הקצפת וגרידת הלימון מעל, הפך תוך רגע לקינוח הכי טעים שאכלתי בחיי (ואני ידועה בכלל כמי שחובבת מתוקים ועדיף עם שוקולד).

למרבה הפתעתה אחרי הפעם הראשונה, ביקשתי ממנה להכינו שוב בשבוע שעבר.. ואז גם השבוע.

כשהבלילה פוגשת את הבצק צלמת: כרמל מילנר-סער

כשהבלילה פוגשת את הבצק צלמת: כרמל מילנר-סער

 

אז היום, אחרי שהכינה אותו לסופ”ש בפעם השלישית במספר, החלטתי שאין מנוס מלפרגן לה על המתכון המשובח ועל התוצאה המושלמת וכמובן, גם לפרגן

לקוראי/ות הבלוג שלי את המתכון במלואו- כי למה שרק אני איהנה??

המתכון יחסית פשוט לביצוע, על אף שבמתכונים אחרים, פאי לימון הוא יותר מורכב להכנה, בגלל תהליכים. במקרה הזה, עמית מקצרת תהליכים והתוצאה טעימה וממכרת, על אף קיצורי הדרך.

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

 

מתכון לפאי לימון קייצי של עמית

תבנית פאי סטנדרטית

המרכיבים לבצק פריך:

300 גרם קמח לבן

200 גרם חמאה רכה

100 גרם סוכר לבן

קורט מלח

1 ביצה

1 כף מי ברז

 

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

הזלפת הקצפת על הפאי צלמת: כרמל מילנר-סער

הזלפת הקצפת על הפאי צלמת: כרמל מילנר-סער

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערת המיקסר ומערבלים בעזרת וו גיטרה כעשר דקות עד להיווצרות בצק אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה וחצי במקרר.

מחממים תנור ל200 מעלות.

מרדדים את הבצק לגודל גדול יותר מקוטר התבנית. לוקחים את הבצק המרודד, לפרוס על גבי תבנית ששומנה מראש, חלק יפול פנימה לתחתית וחלק יהיה מחוץ לתבנית.

מהדקים את הבצק לדפנות התבנית, שאריות ממנו להסיר.

יש לחורר את הבצק על ידי מזלג ולאפות אפייה עיוורת* כרבע שעה, עשרים דקות, עד שהבצק מזהיב מעט.

*אפייה עיוורת- מכסים את הבצק בנייר אלומיניום ומניחים עליו משהו שישמש כמשקולת (גרגרי חומוס/ שעועית וכיו”ב).

מוציאים את הבצק ומקררים בחוץ.

מנמיכים את התנור ל150 מעלות בלבד.

מרכיבים למלית הפאי:

3/4 כוס מיץ מלימון טרי (לקנות לימונים גדולים וצהובים)

גרידת לימון (עמית שמה מ4 לימונים כי חובבות את הטעם הלימוני, אפשר מ-3)

כוס וחצי סוכר לבן

3/4 כוס שמנת מתוקה (38%)

4 ביצים

אופן ההכנה: 

שמים את כל המרכיבים בקערה, מערבבים היטב עם מטרפה.

רק לאחר שהבצק התקרר, שופכים את התערובת על הבצק ומכניסים לתנור (150 מעלות בלבד), לאפייה של כ-50 דקות.

לאחר 50 דקות יש להזיז מעט את התבנית ולוודא שהמסה רוטטת אך לא נוזלית, אם המסה עדיין נוזלית, להשאיר עוד כ10 דקות.

להוציא מהתנור ולקרר היטב בחוץ.

את הקצפת יש לשים רק לאחר שהתבנית התקררה לגמרי, או אפילו הייתה במקרר כעשרים דקות (לאחר שהתקררה בחוץ כמובן ואז במקרר, אם לא הקצפת תימס).

פאי הלימון הקייצי והמושלם של עמית צלמת: כרמל מילנר-סער

פאי הלימון הקייצי והמושלם של עמית צלמת: כרמל מילנר-סער

 

קצפת

מרכיבים:

1 שקית סוכר וניל

1 מיכל שמנת מתוקה (38%)

אופן ההכנה:

מקציפים יחד את שני המרכיבים לכדי קצפת (מהירות גבוהה).

מזלפים את הקצפת בצורת גבעות על גבי הפאי (ניתן עם שקית זילוף עם/בלי צנתר).

מגרדים ממש קטן, מעט גרידת לימון/ ליים מעל הקצפת ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים לפני האכילה.

 

** מי שנטול ידע בהכנת בצקים או רוצה לקצר הליכים, יכול/ה לקנות את המוצר החדש והמופלא של “שמרית”, בסיס לבצק פריך מתוק ולהכין את הבצק לפי ההוראות שעל האריזה (ממליצה על חבילה אחת לפאי אחד ולא כפי שכותבים חבילה לשניים). עמית עושה בעצמה את הבצק אך ניסתה את המוצר החדש והופתעה מאד לטובה מהקלות והטעם של הבצק מהבסיס של “שמרית”.

 

מי ייתן והחיים תמיד יחלקו לכם/ן רק לימונים שתדעו מה להכין מהם!

בתיאבון וסופשבוע טעים.

כרמל.

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

גן עדן של ריחות וטעמים

"ריחות וטעמים" זהו שוק האוכל ברמת השרון. אם תשאלו אותי אחרי שלושה ביקורים במקום, לא מדובר רק בשוק, מדובר במוסד של ממש. אם טרם הכרתם/ן והתאהבתם/ן, דעו שהבשורה יצאה מזמן את גבולות רמת השרון והמקום מביא אליו מדי יום ועוד יותר...

תצוגה מקדימה

אלה שמרים שאותי משמחים- עוגת שמרים שוקולד חלבה ממכרת

לכל אחד/ת יש את העוגה שהופכת עם הזמן לפייבוריטית שלו, זו האחת!! זוגתי מכירה אותי היטב, בכל זאת אנחנו יחד כבר למעלה משבע שנים. היא יודעת שאחרי שבוע של כאבי גב קשים ועייפות לא ברורה, יש דברים בודדים שישמחו אותי בסופ"ש. אחד...

תצוגה מקדימה

דיגיטלית אני מדברת אלייך

פעם, ממש מזמן, כתבתי שירים למגירה ואז יצאתי מהארון וכתבתי במגזיני הקהילה הגאה. שנים אחר כך נולד הפייסבוק, העולל הראשון והכה מוצלח של צוקי. עם מהפכת הרשתות החברתיות, חלה גם אצלי מהפכה לא קטנה, מצלמת סטילס מקצועית וכתבת...

תגובות

פורסם לפני 10 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה