הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק:... +עוד

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 68

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

כדורי השוקולד הכי טעימים בעולם ויש גם גרסה טבעונית לא פחות טעימה.

שבועיים לא קלים עוברים על כוחותינו. מנות של מרור וכוסות של עצב, דאגה לאישה אהובה במיוחד שנמצאת בין כאן לשם ועוד דאגות וכאב רב ומגוון בשפע מסביב.

לפעמים הנחמה מגיעה בצורת עיגול מתקתק. אז נכנסתי למטבח להכין את כדורי השוקולד הכי טעימים שאכלתי בחיי.

כדורי השוקולד של אפרת+גילי צלמת: כרמל מילנר-סער

כדורי השוקולד של אפרת+גילי צלמת: כרמל מילנר-סער

כדורי השוקולד של אפרת, אחות של גילי, חברה טובה וקרובה, שנתנה לי לפני שנים ברוב טובה את המתכון ומיד התאהבתי. מאז, גילי וזוגתה הפכו טבעוניות כך שהמתכון המקורי קיבל גרסה נוספת, בריאה יותר וטבעונית.

הלוואי והייתי יכולה לומר שאלה כדורי שוקולד כמו בילדות, אך לי זכור היטב שבילדותי, אמי והדודות הכינו כדורי שוקולד מעוגות ישנות. לא לא, זה לא נורא כמו שזה נשמע, פעם לפחות בסביבתנו היה מקובל לקחת שארית של עוגת שוקולד/ עוגת שיש, כזו שנשארה אחרי הסופ”ש, שהיא עדיין טרייה אבל הרבה פחות ולגלגל אותה בתוספת חמאה בתוך ערימת קוקוס. כשקצת התבגרתי והבנתי שכדורי השוקולד שניתנים לנו עשויים מעוגה שנס ליחה וגם נסה לחותה, אמרתי, עד כאן!!

אז הנה לכם/ן, כדורי השוקולד של אחות של גילי, באמת שהם הכי טעימים בעולם, קבלו בגרסה המפנקת, כזו שילדים ומבוגרים אוהבים באותה מידה ועוד גרסה בריאה יותר וטבעונית.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

 

** ותודה לאפרת על המתכון המקורי ולגילי על הטבעון והשדרוג.

מישהי חכמה לא פחות ממני כבר אמרה פעם: “גם מתוקים הם סוג של נחמה”.. אז בימים קשים ומרירים שכאלה, מפרגנת לי ולסביבה שלי מתיקות שכזו שתחליק מעט את המועקה בגרון. נסו, זה לפעמים אכן נותן קצת טעם  להכל (תרתי).

מתכון לכדורי השוקולד של אפרת (אחות של גילי) 

המרכיבים:

3 כוסות פירורי עוגיות פתי-בר (יוצא הכי טעים עם “גטניו”)

(מעבדים במעבד המזון חבילה של כ-400 גרם פתי בר לפירורים קטנים ומורגשים, לא מרקם חולי).

1 כוס קוקוס או חצי כוס אגוזים טחונים

4 כפות שטוחות של קקאו 

1 כוס סוכר לבן

2/3 כוס חלב *לטבעונים- חלב סויה/ שקדים

150 גרם חמאה מומסת *לטבעונים- 120 גרם שמן קוקוס

2 כפות תמצית וניל

לקישוט:

קוקוס

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

 לערבב בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ולהכניס לשעתיים למקרר.

להוציא החוצה מהמקרר, להמתין כעשר דקות ולגלגל לכדורים בינוניים. 

לגלגל כל כדור בנפרד בתוך קערית עם קוקוס/ סוכריות צבעוניות (קיימות בשוק כאלה בלי צבעי מאכל).

להכניס למקרר לשעה בערך ולאכול בשמחה.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

שיהיה לנו שבוע של בשורות טובות ובאמת שרק בריאות!!

בתיאבון,

כרמל.

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

בחג הזה מתחברים לשורשים

אז איפה אתם/ן בחג? השאלה הכה ישראלית שמהדהדת בכל שיחת חולין, בסוף הקיץ בואכה תחילת ספטמבר. לשמחתי, שפר מזלי ומעולם לא דאגתי לגבי איפה אהיה בחג או מה נאכל? מה שתמיד הטריד אותי היה מה לקנות למארחים/ות. השנה, זוגתי ואני מארחות...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

היכונו לביאת המפרטון

הו איקאה. קשה להיזכר מה אני וכל שאר הישראלים/ות עשינו בטרם עשית עלייה ותקעת יתד או לפחות מפתח אלן במדינת ישראל. מאז עלית.. והרכבת, התרחבת לשלושה סניפים והרביעי בדרך. הבאת לישראל את הבשורה, לפחות לדעתי הנחשבת ולדעת עוד...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה