הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק:... +עוד

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 30

עוקבים: 8

החל מינואר 2017

חלות שבת צלמת: כרמל מילנר-סער

אם ישאלו אתכם/ן איזה ריח הכי מזכיר לכם/ן את השבת, מה תשיבו? 

יש לי תחושה שרובם/ן ככולם/ן יגידו ריח של חלות שבת שמתפזר לו בכל הבית רגע לפני שהשבת נכנסת..

מזיכרון טעמן של חלות השבת שהכנו בגן הילדים, דרך חלות האייטיז איתן החתן-כלה היו עושים צילומים למכביר, (האחד אוחז מצד אחד והאחת מן הצד השני ומחייכים למצלמה) ועד לחלות של סבתא/ אמא/ אבא, שתמיד יכווצו לרגע את הלב כשתיזכרו בטעמן המתקתק.

אתמול הייתי בשיעור הרשמי הראשון של הקורס #פשוטלבשל של #סלונה ו#דורות ב#דן גורמה.

היה זה שיעור שנושאו: לחמים. לפני צאתי מהבית נמלאתי חשש, אני בשלנית לא רעה בכלל וגם אופה שלל בחושות וקינוחים מתוקים, אבל מעולם לא נגעו ידיי בשמרים או הכינו חלות ומיני מאפה אחרים וזה לא כי אני חולקת חיי עם מי שלמדה קונדיטוריה ונולדה עם כשרון לבצקים, זה פשוט כי תמיד חששתי להעז בעצמי, בצק היה נראה לי דבר דביק ורגיש מדי להתעסק בו בידיים לא מיומנות.

לשמחתי, המנטורית בה זכיתי עם קבוצתי המקסימה #15גווניםשלדולי, היא מי שאתם/ן מכירים/ות כל כך טוב מהרשת כ- Sweetdooly.

אישה מלאת קסם, פלפל וכישרון, שלצפות בה מכינה בצק או כל דבר אחר, הופך את הדבר מיד להרבה פחות מאיים ובעיקר לכזה הקורא לך להתנסות בעצמך. אז התנסיתי..

אתמול בשיעור הכנו חלות מתוקות משגעות, פוקצ’ות עם תוספות מגוונות ואת הלחמניות זיתים הסופר מוצלחות ומדוברות של דולי.

שמחה לומר שהשד לא נורא כל כך והוא אפילו די מתוק. כבר מרגע היכנסי לחדר בו עבדנו, התמלא אפי בריחות ילדות מתקתקים של חלות ושאר מאפים ולבי התמלא עד גדותיו משמחה ותחושת געגוע.

לא קפאתי על השמרים, הפשלתי שרוולים ובין קליעת צמה לכדי חלה, דרך שפע צילומים תוך כדי ועד הוצאת המוצר המוגמר מן התנור, הבנתי זאת, עשיתי חלה מתוקה לראשונה בחיי.. בגיל 40.

הלאה לחלום הבא.. :)

אז אמנם החלות של דולי מאד טעימות ולא מורכבות לביצוע, אבל לקראת שבת, החלטתי לשתף אתכם/ן בחלות שהכי מוכרות לי בשבע השנים האחרונות, החלות שמכינה בידיים כה מיומנות זוגתי, עמית. הן רכות, מתקתקות ותמיד מנצחות. לא לוקחות זמן עבודה רב ואם מבצעים לפי המתכון בדיוק, אין שום סיכוי לפספס.

כמעט שבת שלום לנו, רוצו להכין! (בינינו, חלות מתוקות טעימות תמיד ומתאימות לכל אחד מימות השבוע).

חלות מתוקות- עמית מילנר-סער

המתכון להכנת 2 חלות (2 תבניות אינגליש קייק או 2 מונחות בתבנית תנור רגילה)

לבצק:

1 ק”ג קמח

1 ביצה

15 גרם שמרים יבשים

30 גרם חמאה רכה

1/3 כוס שמן קנולה

1/2 כוס+כף סוכר

1 כף שטוחה מלח

2 כוסות מים פושרים

לאפייה:

1 ביצה (לטרוף עם מעט מים)

שומשום

אופן ההכנה:

שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ומערבלים באיטיות לתערובת אחידה. להוציא את הבצק, לקמח את קערת המיקסר ולהחזיר אליה את הבצק להתפחה במשך שעה מכוסה במגבת.

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים בגודלם. מניחים את כדורי הבצק על שיש מקומח, מגלגלים כל עיגול בצק לגליל צר ומהודק. קולעים מכל שלושה גלילים צמה רופפת מעט, מהדקים היטב את הקצוות ומקפלים בעדינות אל מתחת לחלה, מעבירים בזהירות את החלות הקלועות לתבנית (משומנת או על נייר אפייה), מברישים אותן בביצה הטרופה ומפזרים בנדיבות שומשום.

מכניסים את המגש/ תבניות לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, אופים כ-30 דקות עד שפני החלה משחימים מעט, מוציאים מהתנור להתקרר וכשמתקרר, סוגרים בשקית לשמירה על טריות.

ידיים: עמית מילנר-סער צלמת: כרמל מילנר-סער

מומלץ לא לשים במקרר ולאכול הכל בתוך יום :)

בתיאבון ושבת שלום לנו!

כרמל.

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 months
תצוגה מקדימה

מתכוני ירקות קלילים לאחרי החגים

החג הלך, לא לפני שהשאיר לנו את תחושת הכבדות..  נגמר הפסח, יש שיגידו סופסוף ואני אומרת, למה לא לפצוח בכמה ימים של אכילה קצת יותר קלילה ובריאה אחרי כל ארוחות החג, העל האש והמצות? קיבצתי לכן/ם את כל המתכונים שלי המבוססים על...

תצוגה מקדימה

על הדבש ועל המייפל- שתי עוגות מעלפות לחג ולכל השנה

בשבת הקרובה נציין את ט"ו בשבט- ראש השנה לאילנות, כי גם להם מגיע.. במהלך השנה אני אופה לא מעט עוגות, בחושות לרוב, אך לעיתים גם עוגות קרם ועוגות יום הולדת מושקעות. החלטתי לחלוק איתכם/ן שני מתכונים לשתי עוגות מנצחות, מתוקות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר