הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מינואר 2017

ה-עוגיות לשבת, לחג ולכל יום עם “אחוה”- המלכה של הטחינות

05/05/2017

עוגיות עם ריח של שבת וחג.

אני לא זוכרת כבר מתי הכנתי אותן לראשונה, אבל בתחילה הייתי חשדנית. עוגיות טחינה? ממש לא נשמע לי כמו משהו טעים, לא הסתדר לי טחינה בתוך עוגייה. אני את הטחינה שלי רוצה על חציל קלוי בתנור/ בפיתה סביח, לא בעוגייה שליד הקפה.

אז תרגלתי כמה פעמים שזה בעצם עוגיות בטעם חלבה והכנתי אותן. מאז ועד היום, הן הפכו לעוגיות הכי קלות להכנה, טעימות ושברוב טובן, תמיד מזכירות לי את שבת. רגע לפני ראש השנה, הכנתי אותן שוב והפעם עם טוויסט לחג, בדמות ממרח הטחינה עם הדבש שהוציאה ממש עכשיו לרשתות השיווק חברת “אחוה”. העוגיות יוצאות מתקתקות וטעימות מהרגיל.

בדרך להיות צלמת: כרמל מילנר-סער

בדרך להיות צלמת: כרמל מילנר-סער

שישי בצהריים ואני במטבח מכינה אותן, כל הבית מתמלא ריח משובח והכי טעימה היא העוגייה הראשונה שנטעמת על ידי, כמה דקות אחרי שהן מתקררות לחלוטין.

טחינה או חלבה, הן פשוט מושלמות. תמיד טוב שתהיה קופסת עוגיות כזו בכל בית ובטח בסוף השבוע.

אז הנה, החלטתי לחלוק איתכן/ם את המתכון הקל והכל כך שגור. למה שרק אני וזוגתי נהנה מהן?

מתחמם... צלמת: כרמל מילנר-סער

מתחמם… צלמת: כרמל מילנר-סער

 

עוגיות טחינה נימוחות

(כמות לכ-40 עוגיות בינוניות)

2 תבניות תנור, מרופדות בנייר אפייה

המרכיבים:

3 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס סוכר לבן

200 גרם חמאה רכה

1 כוס טחינה גולמית (אני עושה עם אחוה האהובה)

*לקראת ראש השנה, שדרגתי את העוגיות בעזרת ממרח הטחינה עם הדבש של אחוה שיצא בימים אלה לרשתות השיווק*

ממרח טחינה עם דבש החדש של אחוה צלמת: כרמל מילנר-סער

ממרח טחינה עם דבש החדש של אחוה צלמת: כרמל מילנר-סער

לקישוט:

(לא חובה)

חצאי שקדים מולבנים/ אגוזי לוז (בונדוק)

מוכנות ומזמינות צלמת: כרמל מילנר-סער

מוכנות ומזמינות
צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2. שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד ממנו יוצרים כ-40 כדורים בגודל פינג פונג קטן.

3. מניחים את כדורי הבצק בתוך התבנית עם רווח של כ-4 ס”מ בין אחד לשני, משטחים את הכדורים מעט ונועצים בכל עוגייה

חצי שקד/ בונדוק שלם.

4. אופים בתנור כ-15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט, מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר (לא לגעת לפחות חצי שעה אחרת יתפרקו).

לאחר מכן יש להעביר בזהירות לאחסון בקופסא/צנצנת אטומה.

** אל תיבהלו מהחריצים שנוצרים בעוגיות, חריצים זה החיים! :)

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

 

בתיאבון,

כרמל.

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

נוסטלגיה מתוקה- הממתקים של פעם עושים קאמבק

הכל התחיל כשלפני כחודש וחצי ובהמשך לגעגוע שהתעורר בי לכמה ממתקים שהיו ואינם, העליתי אצלי בפייסבוק פוסט תמים למדי בו שאלתי את חבריי/ותיי לאיזה ממתקים של פעם הם הכי מתגעגעים/ות. לא עברו כמה דקות והפייסבוק שלי הוצף בעשרות...

תצוגה מקדימה

סוגייה בוערת

יו חמודי, תסתכל לשמיים, הנה עפיפון. בעצם לא, בוא נרוץ מפה מהר, הוא בוער! במקום לרוץ לכל עפיפון בהתלהבות, הילדים בעוטף עזה רצים מפניו בשבועות האחרונים. עפיפונים ובלונים, צבעוניים ומלהיבים, משחק ילדותי מוכר וכה אהוב. יופי...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מומלץ בחום- מתכון לארטיק ביתי לכלבים/ות

ימים חמים וקשים עוברים עלינו, מילא אנחנו, מחוברי/ות המזגנים במשרד ובבית, חובבי/ות השייקים, הארטיקים, הגלידות ושאר המצננים. מה עם ההולכים/ות על ארבע? ובמקרה הזה, הכלבים/ות? קבלו פינוק כייפי ליום/ סופ"ש חם במיוחד! :) זוגתי...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה