הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 92

עוקבים: 16

החל מינואר 2017

עוגיות עם ריח של שבת.

אני לא זוכרת כבר מתי הכנתי אותן לראשונה, אבל בתחילה הייתי חשדנית. עוגיות טחינה? ממש לא נשמע לי כמו משהו טעים, לא הסתדר לי טחינה בתוך עוגייה. אני את הטחינה שלי רוצה על חציל קלוי בתנור/ בפיתה סביח, לא בעוגייה שליד הקפה.

אז תרגלתי כמה פעמים שזה בעצם עוגיות בטעם חלבה והכנתי אותן. מאז ועד היום, הן הפכו לעוגיות הכי קלות להכנה, טעימות ושברוב טובן, תמיד מזכירות לי את שבת.

בדרך להיות צלמת: כרמל מילנר-סער

בדרך להיות צלמת: כרמל מילנר-סער

שישי בצהריים ואני במטבח מכינה אותן, כל הבית מתמלא ריח משובח והכי טעימה היא העוגייה הראשונה שנטעמת על ידי, כמה דקות אחרי שהן מתקררות לחלוטין.

טחינה או חלבה, הן פשוט מושלמות. תמיד טוב שתהיה קופסת עוגיות כזו בכל בית ובטח בסוף השבוע.

אז הנה, החלטתי לחלוק איתכן/ם את המתכון הקל והכל כך שגור. למה שרק אני וזוגתי נהנה מהן?

מתחמם... צלמת: כרמל מילנר-סער

מתחמם… צלמת: כרמל מילנר-סער

 

עוגיות טחינה נימוחות

(כמות לכ-40 עוגיות בינוניות)

2 תבניות תנור, מרופדות בנייר אפייה

המרכיבים:

3 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס סוכר לבן

200 גרם חמאה רכה

1 כוס טחינה גולמית (הניסיון שלי הראה שהכי טעים זה עם טחינה בארכה)

לקישוט:

(לא חובה)

חצאי שקדים מולבנים/ אגוזי לוז (בונדוק)

מוכנות ומזמינות צלמת: כרמל מילנר-סער

מוכנות ומזמינות
צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2. שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד ממנו יוצרים כ-40 כדורים בגודל פינג פונג קטן.

3. מניחים את כדורי הבצק בתוך התבנית עם רווח של כ-4 ס”מ בין אחד לשני, משטחים את הכדורים מעט ונועצים בכל עוגייה

חצי שקד/ בונדוק שלם.

4. אופים בתנור כ-15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט, מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר (לא לגעת לפחות חצי שעה אחרת יתפרקו).

לאחר מכן יש להעביר בזהירות לאחסון בקופסא/צנצנת אטומה.

** אל תיבהלו מהחריצים שנוצרים בעוגיות, חריצים זה החיים! :)

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

 

בתיאבון ושבת של שלום,

כרמל.

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

בחג הזה מתחברים לשורשים

אז איפה אתם/ן בחג? השאלה הכה ישראלית שמהדהדת בכל שיחת חולין, בסוף הקיץ בואכה תחילת ספטמבר. לשמחתי, שפר מזלי ומעולם לא דאגתי לגבי איפה אהיה בחג או מה נאכל? מה שתמיד הטריד אותי היה מה לקנות למארחים/ות. השנה, זוגתי ואני מארחות...

תצוגה מקדימה

בונז'ורנו פרינצ'יפסה- הנבחרת של דיפלומט נחתה בישראל

כששמעתי שנבחרת שלמה של מוצרים איכותיים מגיעה לישראל הישר מאיטליה, ארץ המגף והקולינריה ושאזכה להכיר אותם לפני כולם/ן, חייכתי, כשהבנתי שמלווים אותה שני שפים איטלקיים משגעים ואחד מאיר אדוני, ששמו הולך לפניו, החיוך שלי הפך...

תגובות

פורסם לפני 1 month

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה