הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 118

עוקבים: 18

החל מינואר 2017

ה-עוגיות לשבת מלכה, עם “אחוה”- המלכה של הטחינות

05/05/2017

עוגיות עם ריח של שבת.

אני לא זוכרת כבר מתי הכנתי אותן לראשונה, אבל בתחילה הייתי חשדנית. עוגיות טחינה? ממש לא נשמע לי כמו משהו טעים, לא הסתדר לי טחינה בתוך עוגייה. אני את הטחינה שלי רוצה על חציל קלוי בתנור/ בפיתה סביח, לא בעוגייה שליד הקפה.

אז תרגלתי כמה פעמים שזה בעצם עוגיות בטעם חלבה והכנתי אותן. מאז ועד היום, הן הפכו לעוגיות הכי קלות להכנה, טעימות ושברוב טובן, תמיד מזכירות לי את שבת.

בדרך להיות צלמת: כרמל מילנר-סער

בדרך להיות צלמת: כרמל מילנר-סער

שישי בצהריים ואני במטבח מכינה אותן, כל הבית מתמלא ריח משובח והכי טעימה היא העוגייה הראשונה שנטעמת על ידי, כמה דקות אחרי שהן מתקררות לחלוטין.

טחינה או חלבה, הן פשוט מושלמות. תמיד טוב שתהיה קופסת עוגיות כזו בכל בית ובטח בסוף השבוע.

אז הנה, החלטתי לחלוק איתכן/ם את המתכון הקל והכל כך שגור. למה שרק אני וזוגתי נהנה מהן?

מתחמם... צלמת: כרמל מילנר-סער

מתחמם… צלמת: כרמל מילנר-סער

 

עוגיות טחינה נימוחות

(כמות לכ-40 עוגיות בינוניות)

2 תבניות תנור, מרופדות בנייר אפייה

המרכיבים:

3 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס סוכר לבן

200 גרם חמאה רכה

1 כוס טחינה גולמית (הניסיון שלי הראה שהכי טעים זה עם טחינה של אחוה)

לקישוט:

(לא חובה)

חצאי שקדים מולבנים/ אגוזי לוז (בונדוק)

מוכנות ומזמינות צלמת: כרמל מילנר-סער

מוכנות ומזמינות
צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2. שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד ממנו יוצרים כ-40 כדורים בגודל פינג פונג קטן.

3. מניחים את כדורי הבצק בתוך התבנית עם רווח של כ-4 ס”מ בין אחד לשני, משטחים את הכדורים מעט ונועצים בכל עוגייה

חצי שקד/ בונדוק שלם.

4. אופים בתנור כ-15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט, מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר (לא לגעת לפחות חצי שעה אחרת יתפרקו).

לאחר מכן יש להעביר בזהירות לאחסון בקופסא/צנצנת אטומה.

** אל תיבהלו מהחריצים שנוצרים בעוגיות, חריצים זה החיים! :)

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

 

בתיאבון ושבת של שלום,

כרמל.

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

בא לשכונה בשר חדש- Meatpoint

לפני שבועיים יצאתי מפגישה עסקית מוצלחת בהרצליה פיתוח ועיניי צדו שלט צהבהב-לבן שהכריז על חנות חדשה בשם: MEATPOINT. באותיות קטנות יותר הופיע: בית הבשר דבאח, זה כבר אמר לי הכל. הצצתי פנימה והבנתי שדבאח, או לפחות נציגות שלו, פתח...

תגובות

פורסם לפני 2 months
תצוגה מקדימה

מתוקה שלי, הו בטטה- בטטות במלח עם טוויסט מתוק

התוספת שתופסת- בטטה, כמה היא יפה, מתוקה וכה כתומה למראה. כל מי שמכיר אותי יודע שאם מדובר על תבשילים, אין שום סיכוי שאני רוצה לחוש טעם מתוק במנות שלי (להבדיל מקינוחים כמובן). הבו לי מלוח, הבו לי חריף ואפילו מאד ואני חיש על ענני...

תצוגה מקדימה

כשמירי פסקל מגיעה לחינוכית

המנחה המקסימה- שירי ארצי צילום מסך: כרמל מילנר-סערמאז שפרצה אל חיינו התוכנית "אחד העם" שלגמרי הקדימה את זמנה וזכתה לתהילת עולם וקהילה גאה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה