הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק:... +עוד

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 78

עוקבים: 14

החל מינואר 2017

יש כל כך הרבה עוגות גבינה, אבל אחרי שהכנתי ואף טעמתי רבות וטובות- העוגה הזו הוכתרה כטעימה ביותר וכמנצחת בכל פעם מחדש, בשבועות ובכל ימות השנה.

שבועות החג הלבן ובעיניי רבים, הטעים מכולם/ן. בכל שנה אנחנו מארחות/ מתארחות והשולחן נראה יפה וחגיגי מאי פעם.

פיצה הום מייד, רביולי פטריות שמנת, פשטידת קישואים, טורטיות גבינת שמנת וסלמון, סלטים מגוונים ומדהימים ומה לא?

אבל גולת הכותרת בשנים האחרונות היא הקינוח, לעיתים זה בלינצ’סים כמו פעם שמכינה זוגתי ולרוב זו עוגת גבינה פירורים נימוחה, קלה להכנה ופשוט אלוהית שאני מכינה.

במרוצת השנים הוספתי לה שדרוג של גרידת לימון ואין אחד/ת גם בקרב מי שאינם/ן חסידים/ות של עוגות גבינה שלא עף עליה ואף מבקש/ת עוד.

קבלו אותה, לבנה, פירורית ויפה- הנה היא לפניכם/ן, אל תשכחו בסוף ארוחת החג הכה עמוסה, להשאיר לה מקום של כבוד בקיבתכם/ן, היא שווה כל ביס וכל קלוריה.

 

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

 

עוגת גבינה פירורים

(תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ)

המרכיבים:

בצק לתחתית ולפירורים:

1 וחצי כוסות קמח תופח

1/3 כוס סוכר לבן

150 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)

3 חלמונים מביצים גדולות או 4 מביצים קטנות

למלית:

2 מיכלים של שמנת מתוקה (בה”כ 500 מ”ל)

3/4 כוס סוכר לבן

1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל

500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% (אני מעדיפה סקי)

250 גרם גבינת שמנת 30 % (אני מעדיפה נפוליאון)

גרידה מלימון שלם

 

גבינה פירורים אלוהית  צלמת: כרמל מילנר-סער

גבינה פירורים אלוהית
צלמת: כרמל מילנר-סער

 

אופן ההכנה:

הכנת התחתית והפירורים:

מחמים תנור ל180 מעלות. במעבד מזון עם להב ברזל, מעבדים את הקמח, הסוכר והחמאה לתערובת פירורית. לאחר מכן מוסיפים חלמונים עד לקבלת פירורי בצק מעט לחים.

מהדקים כשני שליש מהפירורים בידיים לתחתית התבנית העגולה, שרופדה בנייר אפייה.

את יתרת הפירורים מהדקים לתבנית חד פעמית משומנת לעובי של כחצי ס”מ. אופים את שתי התבניות בתנור עד להזהבה, סך הכל כ-20 דקות. מצננים לגמרי. מפוררים את הבצק  שנאפה בתבנית החג פעמים (החלק הקטן יותר) לפירורים, באמצעות הידיים ושומרים עד השימוש בכלי אטום.

הכנת מלית הגבינה:

במיקסר מקציפים ביחד את השמנת המתוקה ביחד עם הסוכר והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה, את הגבינות מקפלים פנימה. מוסיפים פנימה גרידה מלימון אחד שלם.

ההכנה הסופית:

יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית האפויה ומשטחים באופן שווה. מפזרים מעל את הפירורים באופן שווה שיכסה את כל החלקים הלבנים. מכסים בזהירות עם נייר אלומיניום ומכניסים למקרר למשך לילה שלם לפחות לשם התייצבות. מומלץ להגיש אחרי חצי יום לפחות במקרר, לטעם מושלם וחיתוך קל.

 

הכי טעימה שיש צלמת: עמית מילנר-סער

הכי טעימה שיש צלמת: עמית מילנר-סער

 

חג שבועות שמח ובתיאבון!

כרמל.

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

בחג הזה מתחברים לשורשים

אז איפה אתם/ן בחג? השאלה הכה ישראלית שמהדהדת בכל שיחת חולין, בסוף הקיץ בואכה תחילת ספטמבר. לשמחתי, שפר מזלי ומעולם לא דאגתי לגבי איפה אהיה בחג או מה נאכל? מה שתמיד הטריד אותי היה מה לקנות למארחים/ות. השנה, זוגתי ואני מארחות...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

אם יזכרו אותך, סיון... פרידה עצובה מאישה שלא הכרתי

סיון לביא. זוכרים/ות את השם? תיכף תשכחו. סיון שמעולם לא הכרתי, תהפוך להיות עוד סיפור עצוב שיופיע היום בכל האתרים ובעוד שבוע רק בדברי ימי הגוגל. ביום רביעי האחרון ביתה בכפר שלם בת"א נשרף, טרם חשפו את הנסיבות. למחרת, היא...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה