הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק:... +עוד

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 37

עוקבים: 11

החל מינואר 2017

יש כל כך הרבה עוגות גבינה, אבל אחרי שהכנתי ואף טעמתי רבות וטובות- העוגה הזו הוכתרה כטעימה ביותר וכמנצחת בכל פעם מחדש, בשבועות ובכל ימות השנה.

שבועות החג הלבן ובעיניי רבים, הטעים מכולם/ן. בכל שנה אנחנו מארחות/ מתארחות והשולחן נראה יפה וחגיגי מאי פעם.

פיצה הום מייד, רביולי פטריות שמנת, פשטידת קישואים, טורטיות גבינת שמנת וסלמון, סלטים מגוונים ומדהימים ומה לא?

אבל גולת הכותרת בשנים האחרונות היא הקינוח, לעיתים זה בלינצ’סים כמו פעם שמכינה זוגתי ולרוב זו עוגת גבינה פירורים נימוחה, קלה להכנה ופשוט אלוהית שאני מכינה.

במרוצת השנים הוספתי לה שדרוג של גרידת לימון ואין אחד/ת גם בקרב מי שאינם/ן חסידים/ות של עוגות גבינה שלא עף עליה ואף מבקש/ת עוד.

קבלו אותה, לבנה, פירורית ויפה- הנה היא לפניכם/ן, אל תשכחו בסוף ארוחת החג הכה עמוסה, להשאיר לה מקום של כבוד בקיבתכם/ן, היא שווה כל ביס וכל קלוריה.

 

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

 

עוגת גבינה פירורים

(תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ)

המרכיבים:

בצק לתחתית ולפירורים:

1 וחצי כוסות קמח תופח

1/3 כוס סוכר לבן

150 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)

3 חלמונים מביצים גדולות או 4 מביצים קטנות

למלית:

2 מיכלים של שמנת מתוקה (בה”כ 500 מ”ל)

3/4 כוס סוכר לבן

1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל

500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% (אני מעדיפה סקי)

250 גרם גבינת שמנת 30 % (אני מעדיפה נפוליאון)

גרידה מלימון שלם

 

גבינה פירורים אלוהית  צלמת: כרמל מילנר-סער

גבינה פירורים אלוהית
צלמת: כרמל מילנר-סער

 

אופן ההכנה:

הכנת התחתית והפירורים:

מחמים תנור ל180 מעלות. במעבד מזון עם להב ברזל, מעבדים את הקמח, הסוכר והחמאה לתערובת פירורית. לאחר מכן מוסיפים חלמונים עד לקבלת פירורי בצק מעט לחים.

מהדקים כשני שליש מהפירורים בידיים לתחתית התבנית העגולה, שרופדה בנייר אפייה.

את יתרת הפירורים מהדקים לתבנית חד פעמית משומנת לעובי של כחצי ס”מ. אופים את שתי התבניות בתנור עד להזהבה, סך הכל כ-20 דקות. מצננים לגמרי. מפוררים את הבצק  שנאפה בתבנית החג פעמים (החלק הקטן יותר) לפירורים, באמצעות הידיים ושומרים עד השימוש בכלי אטום.

הכנת מלית הגבינה:

במיקסר מקציפים ביחד את השמנת המתוקה ביחד עם הסוכר והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה, את הגבינות מקפלים פנימה. מוסיפים פנימה גרידה מלימון אחד שלם.

ההכנה הסופית:

יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית האפויה ומשטחים באופן שווה. מפזרים מעל את הפירורים באופן שווה שיכסה את כל החלקים הלבנים. מכסים בזהירות עם נייר אלומיניום ומכניסים למקרר למשך לילה שלם לפחות לשם התייצבות. מומלץ להגיש אחרי חצי יום לפחות במקרר, לטעם מושלם וחיתוך קל.

 

הכי טעימה שיש צלמת: עמית מילנר-סער

הכי טעימה שיש צלמת: עמית מילנר-סער

 

חג שבועות שמח ובתיאבון!

כרמל.

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 months
תצוגה מקדימה

והיא שעמדה.. והכינה לחם טחינה משודרג וכשר לפסח

פעם בפסח היינו אוכלים/ות רק מצות, מאז הרבה השתנה והשתדרג, פשוט תענוג! אחר כך הגיעו המצות המיוחדות, מצות בציפוי שוקולד, מצות שיפון/ שיבולת שועל/ כוסמין, אחריהן הגיעו הלחמניות עם קמח המצה, להן יש שפע גרסאות מוצלחות יותר או...

תצוגה מקדימה

לא צריך להיות דוקטור בשביל לדעת להכין אחלה שקשוקה

אין כמו שקשוקה עם טעם של בית וריח של שבת. כל אחד/ת יכול/ה להכין ש-ק-ש-ו-ק-ה. ארוחה טעימה בזמן קצר. יש כל כך הרבה סוגים ודרכים להכין אותה. אחת לא דומה לקודמתה. כשהחום בחוץ עולה ואין כוח או חשק לבשל, אני מכינה לנו את שקשוקת...

תגובות

פורסם לפני 1 month

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר