הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 109

עוקבים: 18

החל מינואר 2017

מזל טוב ישראל, מסתבר שאפשר לחגוג את יום העצמאות גם אחרת.

כבכל שנה בחגיגות יום ההולדת לישראל שלנו, תמצאו את כל בית ישראל בערך חולש על כל פינה בפארק, על כל פיסת טבע מהממת ואף על כל חצר בניין/ אי תנועה ועוד. חלקנו יבחרו השנה בארוחה עם חברים/ות/ משפחה שלא מעורב בה בשר. על האש צמחוני/ טבעוני או פשוט פיקניק בטבע/ ארוחה מפנקת בבית עם מאכלים לא פחות טעימים ולבטח יותר בריאים לכולנו.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

לכבוד החג, מעלה עבורכם/ן כמה הצעות למתכונים קלים להכנה, טעימים בטירוף ועם הצלחה מוכחת (מקבלת עליהם כל הזמן פידבקים מחברים/ות ואף מאנשים שאיני מכירה ברחבי הפייסבוק. זה תמיד משמח, אז למה שלא תשמחו גם אתם/ן)?

ראשית, יעלו ויבואו הקציצות הצמחוניות של אמא זהבה היקרה. ניתן בהחלט לומר שהן קצת שברו את הרשת וגם מי שאינם צמחונים מכינים/ות אותן בכיף, במקרה של טבעונים מוותרים כמובן על הביצים לטובת מחית שעועית או קטניה אחרת/ טופו גולמי/ קמח תפוחי אדמה עם מעט מים ועוד. לאחר מכן תפגשו חומוס ביתי ממכר וקל להכנה שיכול להגיע עם חריף לימוני ממש כמו בחומוסיות, מאז שלמדתי להכין חומוס בבית, לא נוגעות בחומוס קנוי. חומוס טעים, קל להכנה ובריא, לא תרצו אחריו שום חומוס תעשייתי. סלט קישואים מבושל של אמא זהבה, שניתן להכין ללא ביצים ועם מיונז טבעוני ועדיין לקבל את אחד הסלטים הכי טעימים שיש, שמו הולך לפניו. מטבוחה אלוהית וחריפה (אפשר גם לעשות רק פיקנטית) ששני ההורים שלי מכינים כבר שנים והיא לגמרי מלכת הסלטים בארוחות שישבת. סלט גזר רענן ומתקתק עם פקאנים ועירית הוא אחד הסלטים הנעימים לחך ומתאימים לכל ארוחה, מעבר לכמה שגזר בריא. תפוחי אדמה חתוכים דק-דק בתנור עם שמן זית משובח ומלח אטלנטי בלבד, עם הזמן הם קיבלו את השם “תפוצ’יפס כרמל”, כמה פשוט ככה טעים. והמתוקה האחרונה, הבטטה. בטטות במלח עשויות בתנור עם טוויסט מתקתק בדמות טחינה גולמית וסילאן, אם מתוק לכם/ן מדי הסתפקו רק בטחינה. אגב, הסתבר לי שמטעמי התפוצ’יפס והבטטה שלי, אהובים במיוחד על ילדים (והבטטה אף על תינוקות). ממלא את הלב לקבל פרגונים, עדכונים ותמונות של מתכונים שהעליתי ואנשים טרחו לנסות ואף הגדילו לעשות ועדכנו בתוצאה המוצלחת.

תודה לכם/ן, זה לא מובן מאליו!!

שיהיה לנו יום עצמאות בטוח, שמח וטעים! :)

בתיאבון,

כרמל.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

לכניסה למתכון, לחצו על הקישור:

קציצות ירק צמחוניות/ טבעוניות מהירות:

http://saloona.co.il/picanteria/?p=238

ממרח חומוס ממכר וקל להכנה + חריף לימוני כמו בחומוסיות:

http://saloona.co.il/picanteria/?p=433

סלט קישואים אלוהי: 

http://saloona.co.il/picanteria/?p=13

מטבוחה מרוקאית לוהטת:

http://saloona.co.il/picanteria/?p=169

סלט גזר ופקאנים מתקתק:

http://saloona.co.il/picanteria/?p=155

תפוצ’יפס כרמל:

http://saloona.co.il/picanteria/?p=68

בטטות במלח עם טוויסט מתוק:

http://saloona.co.il/picanteria/?p=264

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

בחג הזה מתחברים לשורשים

אז איפה אתם/ן בחג? השאלה הכה ישראלית שמהדהדת בכל שיחת חולין, בסוף הקיץ בואכה תחילת ספטמבר. לשמחתי, שפר מזלי ומעולם לא דאגתי לגבי איפה אהיה בחג או מה נאכל? מה שתמיד הטריד אותי היה מה לקנות למארחים/ות. השנה, זוגתי ואני מארחות...

תצוגה מקדימה

בונז'ורנו פרינצ'יפסה- הנבחרת של דיפלומט נחתה בישראל

כששמעתי שנבחרת שלמה של מוצרים איכותיים מגיעה לישראל הישר מאיטליה, ארץ המגף והקולינריה ושאזכה להכיר אותם לפני כולם/ן, חייכתי, כשהבנתי שמלווים אותה שני שפים איטלקיים משגעים ואחד מאיר אדוני, ששמו הולך לפניו, החיוך שלי הפך...

תגובות

פורסם לפני 4 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה