הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק:... +עוד

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 78

עוקבים: 14

החל מינואר 2017

עזבו אתכם/ן השנה מלקנות חומוס, בחג הזה תהיו עצמאיים/ות!!

עוד מעט מגיע אחד החגים האהובים עליי בשנה. הרדיו מתמלא בשירים עבריים כלבבי והטלוויזיה עמוסה לעייפה בסרטים ישראליים משובחים או להבדיל, סרטים בטעם בורקס. החג הכי כחול לבן שלנו, יום העצמאות. הלב מתמלא גאווה לנוכח ארצנו הנהדרת והאנשים הטובים שבה (כמובן אם נשים בצד את כל המלחמות, החוצפה, הקומבינה ושאר ירקות ישראליים רקובים).

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

זה לא משנה אם אתם נוטים לחגוג עם מנגל עתיר בשרים או מציינים את החג בארוחה טבעונית משובחת, או בטיול מהנה בחיק הטבע או שאולי אתם/ן מהמפתיעים/ות שעדיין הולכים/ות לראות הופעות בבימות הבידור המושקעות, קונים פטיש ודגל בגאווה ומקנחים בחידון התנ”ך/אלכס חולה אהבה בפעם המאתיים. מה שמשנה זה שבכל הנ”ל תוכלו לשדרג את הארוחה שלכם עם המאכל שהפך עבורנו למאכל הכי ישראלי ואהוב שיש- החומוס.

אז נכון שיש בשוק שפע מותגים של חומוס, כל מיני תוספות ושדרוגים, אבל בינינו, זה לא משנה כמה זה טעים, כשזה מכיל כך הרבה חומרים משמרים או תוספות מיותרות, אין כמו להכין בעצמך את החומוס. מעבר לכך, שלא מדובר בעבודה קשה מדי, התוצאה כל כך משביעת רצון (ומשביעה בכלל), טעימה ובריאה. על החומוס שהכנתם/ן בעצמכם/ן ידברו רבות הרבה אחרי שתחזרו מהמנגל/ הפיקניק השנתי לציון יום ההולדת למדינה ותוכלו להכין אותו בהמשך לכל ארוחה בה תרצו לפנק.

אני עשיתי לראשונה את החומוס הזה לפני כשנתיים, לאחר שראיתי כמה מתכונים ושילבתי ביניהם. עשיתי אותו פעם אחת ואז פעם נוספת עד שהגעתי לממרח במרקם ובטעם בדיוק כמו שרציתי, מאז מכינה אותו קבוע אחת לחודש בערך.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

 

זה חומוס טעים, נימוח וממכר. כמובן שכחובבת חריף מושבעת, למדתי להכין ליד תוספת משגעת של מעין סחוג או בשפה המקצועית “תטבילה” (הירוק הזה עם הלימון שאתם שמים על החומוס בחומוסיות).

לקראת החג מביאה לכם/ן את המתכון הפשוט והמצוין שלי, החומוס ללא כל חומרים משמרים (למעט שמן זית) ועל כן יש לאכול אותו עד שלושה ימים לאחר הכנתו בלבד ובתנאי כמובן שהוא נשמר במקרר.

 

מתכון לחומוס ביתי של כרמל

** לפני הכל:

משרים במשך כל הלילה בתוך קערה 2 כוסות מלאות של גרגרי חומוס (עדיף קטנים) עם 8 כוסות מים וכפית סודה לשתייה.

המרכיבים:

2 כוסות גרגרי חומוס עם הקליפה (רצוי קטנים)

1 כף סודה לשתייה

2 שיני שום טרי

1 וחצי כפית מלח

1/2 כוס מיץ מלימון טרי

3/4 כוס טחינה גולמית (לערבב היטב את הטחינה לפני שתמזגו לכוס)

1/3 כוס שמן זית איכותי

חומוס ביתי ממכר צלמת: כרמל מילנר-סער

חומוס ביתי ממכר
צלמת: כרמל מילנר-סער

 

אופן ההכנה:

1. מסננים את החומוס שהושרה בלילה ומעבירים לסיר, מוסיפים מספיק מים כדי שיכסו את החומוס, מוסיפים חצי כף סודה לשתייה ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. כשתראו שקצף לבן מתחיל לכסות את החומוס הסירו אותו עם כף עם חורים, הנמיכו את הגז לאש נמוכה, סגרו את הסיר עם מכסה ובשלו עוד כשעה וחצי. יש להוציא מדי פעם קצף לבן החוצה ולאחר מכן לערבב. החומוס מוכן כשהוא רך ומתאים לאכילה אך לא רך מדי.

2. מסננים את החומוס (ניתן לשמור כמה גרגירים בצד לקישוט בזמן ההגשה). טוחנים את החומוס במעבד מזון. נותנים לתערובת מעט להתקרר.

(ממליצה לשמור בצד חלק מהמים שהחומוס בושל בהם לשם שימוש מאוחר יותר).

3. ערבבו היטב את מיכל הטחינה, פיתחו ושיפכו את כמות הטחינה המבוקשת לקערית. במקביל, ערבבו את השום הכתוש יחד עם המלח והלימון וצקו אותם בהדרגה אל תוך הטחינה, ערבבו היטב עד להלבנת הטחינה. יוצקים אל החומוס שבקערת מעבד המזון את תערובת הטחינה ומערבבים יחד במשך כדקה. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עוד כדקה. בשלב זה אני מוסיפה קצת מים שבושלו עם החומוס כדי לקבוע את הסמיכות.

4. יש לבדוק אם סמיכות החומוס לטעמכם ואם לא, ניתן להוסיף עוד מעט מהמים שהחומוס בושל בהם.

5. טועמים את התוצאה ואם צריך מתקנים תיבול (הוספת עוד מלח/ לימון- לפי טעמכם/ן).

* הכי טעים לאכול טרי, אך אם לא אוכלים מיד, יש להעביר לקופסאות אחסון ולהכניס למקרר מיד כשהחומוס מעט מתקרר.

** מומלץ להגיש בצלחת הגשה, להזליף שמן זית איכותי ולקשט בגרגרי חומוס, למי שאוהב חריף מתכון הכרחי ל”חריף הלימוני הזה” ששמים על החומוס, ממש כאן.

תטבילה- חריף-חמוץ מעל החומוס צלמת: כרמל מילנר-סער

תטבילה- חריף-חמוץ מעל החומוס
צלמת: כרמל מילנר-סער

 

מתכון לחריף לימוני כמו במסעדה (תטבילה)

המרכיבים:

6 פלפלים ירוקים חריפים (כמה שיותר כהים)
3 שיני שום
1/3 כוס מיץ לימון טבעי
2 כפות שמן זית איכותי
קורט מלח

* אם אתם/ן אוהבים חריף במידה, חתכו את קצה הפלפל ואל תעשו שימוש בגרעינים שלו. אם אתם/ן כמוני, חובבי/ות חריף הארד קור, השאירו את הגרעינים, ומכאן, הכל באחריותכם/ן.. ;)

אופן ההכנה:

בבלנדר מוט/ מעבד מזון שמים את הפלפל החריף השטוף, שיני השום, מיץ הלימון הטבעי, שמן הזית והמלח. מערבבים הכל במשך כמה דקות, עד שנוצר מרקם קצוץ ואחיד של כל המרכיבים. מעבירים לקופסה ולמקרר ובעת הגשת החומוס, שמים מעט במרכז הצלחת. יוצא מעדן, ממש כמו בחומוסיות ובשל הלימון ניתן לשמור במקרר גם עד שבועיים מיום ההכנה.

 

בתיאבון וחג עצמאות שמח וטעים!! :)

תחי מדינת ישראל,

כרמל- ישראלית גאה.

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

בחג הזה מתחברים לשורשים

אז איפה אתם/ן בחג? השאלה הכה ישראלית שמהדהדת בכל שיחת חולין, בסוף הקיץ בואכה תחילת ספטמבר. לשמחתי, שפר מזלי ומעולם לא דאגתי לגבי איפה אהיה בחג או מה נאכל? מה שתמיד הטריד אותי היה מה לקנות למארחים/ות. השנה, זוגתי ואני מארחות...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

אם יזכרו אותך, סיון... פרידה עצובה מאישה שלא הכרתי

סיון לביא. זוכרים/ות את השם? תיכף תשכחו. סיון שמעולם לא הכרתי, תהפוך להיות עוד סיפור עצוב שיופיע היום בכל האתרים ובעוד שבוע רק בדברי ימי הגוגל. ביום רביעי האחרון ביתה בכפר שלם בת"א נשרף, טרם חשפו את הנסיבות. למחרת, היא...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה