הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 109

עוקבים: 18

החל מינואר 2017

אין כמו שקשוקה עם טעם של בית וריח של שבת.

כל אחד/ת יכול/ה להכין ש-ק-ש-ו-ק-ה. ארוחה טעימה בזמן קצר. יש כל כך הרבה סוגים ודרכים להכין אותה. אחת לא דומה לקודמתה.

כשהחום בחוץ עולה ואין כוח או חשק לבשל, אני מכינה לנו את שקשוקת החצילים שלי. עם פיתה מקמח מלא בצד, טחינה משובחת, חמוצים וכמובן, עם נגיעות מזגן.

שקשוקה חצילים צלמת: כרמל מילנר-סער

שקשוקה חצילים צלמת: כרמל מילנר-סער

מתכון לשקשוקת החצילים שלי

(כמות לזוג)

4 עגבניות גדולות ורכות (או 6 בינוניות)

(מומלץ לקחת מהמקרר את הכי עייפות או לקנות מראש עגבניות לבישול)

2 בצלים לבנים וגדולים

3 שיני שום כתושות או 2 קוביות שום של דורות

1 חציל בינוני

פלפל חריף שלם

קופסת רסק עגבניות (260 גרם)

4 ביצים

שמן קנולה

מלח

כף סוכר לבן

פלפל שחור טחון

פפריקה מתוקה

כמון

אופן ההכנה:

חותכים את החציל לפרוסות ואז לחצאי פרוסות מעט עבות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עם מעט תרסיס שמן זית עליו ומעט מלח ים/ גס, הופכים ומוציאים החוצה כששני הצדדים מעט השחימו.

בינתיים, חותכים קטן את הבצל ושמים במחבת רחבה ועמוקה על שמן קנולה חם, לאחר שהבצל מעט מזהיב, מוסיפים את השום הכתוש/ קוביות של דורות ומערבבים היטב, מוסיפים למחבת פלפל ירוק חריף חתוך קטן ומטגנים יחד כמה דקות. חותכים לקוביות את העגבניות ולמוסיפים לבצל והשום. מערבבים היטב. לאחר מכן, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר (להורדת חמיצות העגבניות), מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכמון ומערבבים שוב. מנמיכים מעט את האש, מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב (להורדת סמיכות הרסק). בשלב זה מוסיפים את קוביות החציל שהספיקו להיאפות בתנור. מוסיפים את הביצים ומנמיכים לגמרי את הגז. שמים מעט מלח ופלפל ישירות על הצהוב של הביצה ומשאירים עד שהביצים נהיות מוכנות כפי שאתם/ן אוהבים/ות (אם אוהבים שהצהוב נשפך שימו לב היטב שהלבן לא רוטט עדיין), מומלץ לכסות עם מכסה ולבדוק מדי פעם.

שקשוקה עם טחינה בצד צלמת: כרמל מילנר-סער

שקשוקה עם טחינה בצד צלמת: כרמל מילנר-סער

מה ליד? טחינה ביתית משובחת (אנחנו מעדיפות של הר ברכה או בארכה), חמוצים, זיתים, חלה טרייה/ פיתות מקמח מלא.

בתיאבון ושבוע מעולה.

כרמל.

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

בחג הזה מתחברים לשורשים

אז איפה אתם/ן בחג? השאלה הכה ישראלית שמהדהדת בכל שיחת חולין, בסוף הקיץ בואכה תחילת ספטמבר. לשמחתי, שפר מזלי ומעולם לא דאגתי לגבי איפה אהיה בחג או מה נאכל? מה שתמיד הטריד אותי היה מה לקנות למארחים/ות. השנה, זוגתי ואני מארחות...

תצוגה מקדימה

בונז'ורנו פרינצ'יפסה- הנבחרת של דיפלומט נחתה בישראל

כששמעתי שנבחרת שלמה של מוצרים איכותיים מגיעה לישראל הישר מאיטליה, ארץ המגף והקולינריה ושאזכה להכיר אותם לפני כולם/ן, חייכתי, כשהבנתי שמלווים אותה שני שפים איטלקיים משגעים ואחד מאיר אדוני, ששמו הולך לפניו, החיוך שלי הפך...

תגובות

פורסם לפני 4 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה