הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק:... +עוד

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 61

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

מציות מרוקאיות (רייף) צלמת: כרמל מילנר-סער

מציות מרוקאיות (רייף)
צלמת: כרמל מילנר-סער
זהבה- האישה וידי הזהב צלמת: כרמל מילנר-סער

זהבה- האישה וידי הזהב
צלמת: כרמל מילנר-סער

בבית של סבא שלי ז”ל באשדוד, שלא ידע כמעט מילה אחת בעברית, הריח השגור באוויר היה מין מתיקות לא מוסברת שכזו. למרות שהוא ידע לבשל, אמא שלי אומרת שאחרי שאיבד את אשתו, מאפים זה משהו שהיו מכינים עבורו. המציות הראשונות שטעמתי היו בביתו, על ברכיו, לקחתי אחת וטבלתי בתה כהה שהכין לנו והטעם היה פשוט מושלם.

את סבתא שלי ז”ל לא זכיתי להכיר לצערי, אך בטוחה שאם היא הייתה בחיים היא הייתה מכינה לו ולנו מאפים אלוהיים.

אמא שלי סיפרה לי שבמרוקו המציות (“רייף”) נראו קצת אחרת, הן היו יותר עבות ובאין אמצעים כמו גלגלת, הנשים היו פשוט מסמנות חריצים בציפורניהן. אמרה שהיום המציות דקות ומתוקות יותר ולמרות זאת עדיין מזכירות לה את הבית.

מאז ילדותי, אמא שלי שלטה היטב ברזי המטבח, גם כשהתחתנה עם אבי הסורי, למדה די מהר את מטעמי המטבח החלבי, הידע שלה הוא פשוט מתנה. אז החלטתי ממרום גילה (חמסה חמסה תכף 75 ונראית עשור פחות) ולפני שתשכח את המתכון הכל כך מוצלח, להעלות אותו על כתב ולהביא לכם/ן אותו, מתוך ליבה וידיה הטובות אל תוך המטבח של כל אחת ואחד מכן/ם.

ברגע שהתחלתי את הקורס #פשוטלבשל ב#דןגורמה מטעם #סלונה ו#דורות, הבנתי שעליי להתחיל לקבץ את כל מתכוניה במחברת. כדי שלא יאבד..

אז הנה המחברת של שנת 2017- הבלוג שלי. תיהנו ושיהיה בתיאבון.

מציות מרוקאיות/ רייף

המצרכים:

1 כוס שמן קנולה

1 כוס סוכר לבן

1 כוס מים

1/2 כוס שומשום

חופן גרגרי קימל (מי שלא אוהב/ת טעם מעט אניסי אפשר לוותר אך רצוי שלא)

קורט מלח

2 אבקת אפייה

קמח רגיל (*כקילו, פחות כוס)

אופן ההכנה:

את כל המצרכים הנוזליים מכניסים בזה אחר זה למיקסר, ואז בהדרגה מוסיפים להם סוכר, שומשום, גרגרי קימל, אבקת אפייה ומערבבים.

* קמח מוסיפים בהתאם לצורך, משמע, לאט לאט ובשלבים, כמות של כקילו פחות כוס, ובעצם, כמות שהופכת את הבצק במיקסר לכזה שאינו רטוב מדי ואינו קשה מדי (לא פשוט למי שמתחילה בבצקים כמוני, אך אאתגר עצמי בקרוב).

מוציאים מהמיקסר את הבצק שנוצר (לוודא שאינו רטוב/ קשה מדי), קורצים עם כוס 5 עיגולים וכל אחד מהם מרודד בנפרד היטב ודק.

בעזרת גלגלת (נקראת במרוקאית: “זררה”) שאינה חותכת, חורצים לאורך כל הבצק המרודד חריצים, בעזרת גלגלת נוספת וחותכת (אם אין, ניתן להשתמש בסכין), חותכים את הבצק לטורים ואז לריבועים, ניתן גם לסמן עם מכסה של צנצנת (בגודל מעט גדול יותר מפתח של כוס) וליצור עיגולים.

לאחר שקורצים עוגיות עם חריצים בצורת ריבוע או עיגול, מניחים על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

המציות מפיצות מהר מאד ריח נפלא בכל הבית והן מוכנות כשהן משחימות קלות. מניסיון, מציות ממש בהירות פחות טעימות, מצד שני, היזהרו פן ישחימו מדי :)

מקררים מעט את המציות המוכנות בחוץ ומכניסים בזהירות לשקית, קושרים ומשם לצנצנת/ קופסא אטומה היטב. הן נשארות טריות כך זמן רב.

הייתי מתה לומר לכן/ם שאת הגלגלת החורצת המדוברת (“זררה”), ניתן להשיג רק בשווקי מרקש הצבעוניים, אך ניתן בהחלט להשיגם בשווקים מקומיים כאן אצלנו, בחנויות כלים בשוק הכרמל, ביפו ועוד.

מימין בזהב: הגלגלת שחורצת ("זררה") משמאל: הגלגלת שחותכת צלמת: כרמל מילנר-סער

מימין בזהב: הגלגלת שחורצת (“זררה”) משמאל: הגלגלת שחותכת
צלמת: כרמל מילנר-סער

לנוחיותכם/ן מצ”ב תמונה של הגלגלות המדוברות (המוזהבת זו החורצת) ותמונה של התוצר הסופי והנפלא. דגש חשוב, לשים לב לכמויות הקמח ולהרגיש את הבצק כדי שלא תתקעו עם בצק קשה לעבודה או רטוב מדי, מעבר לכך לרדד דק את הבצק, כך המציות הרבה יותר טעימות ופריכות.

* מומלץ לטבול את המציות הטריות בתה עם נענע ושיבא, אבל תיווכחו שהן טעימות בכל מצב ופורמט.

בתיאבון,

כרמל.

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

עבדים היינו- מה נשתנה? המדריך לצליחת החג בשלום ומתכון לחזרת לוהטת

עבדים היינו לפרעה במצרים ומה נשתנה מאז אתם/ן שואלים/ות? ובכן, לא הרבה! בכל שנה, כחודש לפחות לפני חג הפסח אנחנו משתעבדים מחדש. משעבדים/ות עצמנו לניקיונות המטורפים בהיקף בלתי סביר בעליל, לתורים הבלתי נגמרים בסופר, לפקקים...

תצוגה מקדימה

בחג הזה מתחברים לשורשים

אז איפה אתם/ן בחג? השאלה הכה ישראלית שמהדהדת בכל שיחת חולין, בסוף הקיץ בואכה תחילת ספטמבר. לשמחתי, שפר מזלי ומעולם לא דאגתי לגבי איפה אהיה בחג או מה נאכל? מה שתמיד הטריד אותי היה מה לקנות למארחים/ות. השנה, זוגתי ואני מארחות...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה