הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק:... +עוד

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 53

עוקבים: 14

החל מינואר 2017

עבדים היינו לפרעה במצרים ומה נשתנה מאז אתם/ן שואלים/ות? ובכן, לא הרבה!

בכל שנה, כחודש לפחות לפני חג הפסח אנחנו משתעבדים מחדש. משעבדים/ות עצמנו לניקיונות המטורפים בהיקף בלתי סביר בעליל, לתורים הבלתי נגמרים בסופר, לפקקים הבלתי נתפסים בדרך לארוחה ולישיבה משותפת לשולחן החג עם סיר הלחץ (שהוכשר לפסח כמובן) הקרוי משפחה. קבלו את מדריך כרמל השלם לצליחת החג בשלום.. או לפחות עם מינימום מרורים. 

בישראל משום מה מחכים לחג החגים הזה, למריבה עם הדודה, להתפייסות עם החתן, להוריד ולכבס את כל הווילונות, לנקות את התריסים והמסילות ולצבוע את כל הבית. האם זה חייב להיות בפסח? למה להעליב את שאר חגי ישראל?

שולחן החג אצל גיסי וגיסתי היקרים- פסח 2016 צלמת: כרמל מילנר-סער

שולחן החג אצל גיסי וגיסתי היקרים- פסח 2016 צלמת: כרמל מילנר-סער

מדריך כרמל ה(כמעט)שלם לצליחת החג בשלום!

1. אל תצבעו/תשפצו את הבית דווקא לפני פסח, המחירים מאמירים, השיפוצניקים מבריזים והעצבים מרוטים.

2. אל תעשו דברים מתוך נימוס ועשו רק מה שטוב לכם/ן. אירחתם/ן בשנה שעברה אצלכם/ן, אל תארחו גם השנה. אין לכם/ן היכן להתארח? צאו לחופשה קצרה. אין תקציב לחו”ל? אל תשכחו שיש לנו ארץ נהדרת..

3. אל תריבו בשולחן הסדר על מקומות הישיבה או על אופן קריאת ההגדה. שימו שלטים קטנים וצבעוניים מראש עם שמות האורחים וקבעו מבעוד מועד מה ניתן לקצר בשם הארוחה הטעימה ועל איזו ברכה/ שיר לא מוותרים בשם סבא שיחיה.

4. קחו לפני הארוחה כדור נגד צרבת/ רסקיו/ ציפרלקס או כל דבר טבעי או פחות, שיסייעו לערב חג רגוע.

5. אל תשכחו להחביא את האפיקומן וחשוב יותר, אל תשכחו לשלוח את הילדים לחפש אותו. אין קטנטנים במשפחה? שלחו את הגדולים, אוהב מתנות יחיה, תקף בכל גיל.

6. תנו כבוד למוצא/ למסורת של כל האורחים. בליל הסדר אצל סבתא שלי ז”ל, היינו שרים את אחד מי יודע בעברית ואז גם בערבית.. זה תמיד הצחיק את קטנטני המשפחה ומילא גאווה את הדודים/ות. אבא שלי נולד בסוריה ולא עושה את זה מאז, אבל אני תמיד מבקשת ממנו תזכורת קלה וזה לנצח כנראה יעלה בי חיוך.

7. חלקו את מטלות הבישול והאפייה בין כולם/ן, לא הגיוני שהמארח/ת יבשלו הכל לבד, כל איש ואישה יכינו את הספציאליטה שלהם לחג, כך יהיו מגוון טעמים ושפע כוחות לכולם/ן. דודה איקס לא יודעת לבשל? אין בעיה! שתקנה למברוסקו או קינוח.

8. אין מדיח כלים? יש אבל צפויים המון אורחים? דאגו מבעוד מועד לכלים חד פעמיים מהודרים ויפים, יש כאלה בשפע ואין שום סיבה לעמוד ולהדיח כלים עד אחרי חצות. שמעת אמא?

9. נכון שמומלץ ומקובל לשתות ארבע כוסות יין בשולחן החג, אבל נראה לי שכולם/ן יהיו רגועים וחביבים יותר עם סיפתח לארוחה בדמות כוס נוספת ועדיף של משהו חזק יותר. לחיים!

10. מכירים/ות מישהו/י שאין לו/ה איפה להיות בחג? הזמינו אותו אליכם/ן לסדר. לא מכירים/ות מישהו/י כזה. הזמינו חייל/ת בודד/ה, ניצול/ת שואה או אדם ערירי. הם ינצרו את הרגע הזה לתמיד ואתם/ן תהיו עם לב מלא.

11. אחחח הניקיונות. כל השנה אתם/ן מנקים/ות ונדמה שלפני פסח הבית מטונף במיוחד.. שטויות. לא להשתגע, בפסח לפחות תרשו לעצמכם/ן עוזר/ת בתשלום למטלות המעיקות, אצלנו זה התריסים.

12. כל שנה עומדים שעות בפקקים? צאו מוקדם יותר משמעותית או פשוט האזינו כל הדרך לשירים עבריים יפים של לפני חג והירגעו או פשוט התאמנו עם הילדים על שירי הפסח, נניח “והיא שעמדה”, עם הקדשה למכונית שלכם/ן.. ;)

13. התורים בסופר? אל תחכו לשבוע שלפני החג, חלקו את הקנייה לפעמיים או פשוט הזמינו הכל בהזמנה מסודרת משירות אונליין של אחת הרשתות הגדולות. מניסיון, יחסך מכם/ן הרבה כאב ראש ועצבים מיותרים.

חזרת (חריין) לוהטת צלמת: כרמל מילנר-סער

חזרת לוהטת צלמת: כרמל מילנר-סער

ולסיום, מחכים/ות לחג האביב הזה פעם בשנה, משתגעים ויוצאים מפרופורציה לפני ומגיעים מרוטים לערב החג, קחו נשימה עמוקה, תזכרו שכל הטירוף לא שווה באמת, כי הרי בסוף מתיישבים וכל הטוב הזה נגמר תוך שעתיים. תיהנו מהרגע.. וגם מהרגע שלפני ודאגו שיהיה בסדר בסדר!

צנצנות החזרת בדרך למקרר צלמת: כרמל מילנר-סער

צנצנות החזרת בדרך למקרר צלמת: כרמל מילנר-סער

ולסיום סיומת, קבלו מתכון לחזרת לוהטת ומעולה של חמי ז”ל- פרופסור יורם מילנר, שנקראה בפיו “חריין”. אני מכינה את החזרת שלו כל שנה ומעניקה צנצנת אחת לבני משפחה/ חברים אהובים שאוהבים את העקצוץ החריף הזה. יורם הספיק ללמד אותי להכינה קצת לפני הפסח האחרון שלו, לפני כמעט 6 שנים כשהיה כל כך חולה, התרגשתי עד דמעות מעצם המעמד, כי לעשות חריין אמיתי לא מלמדים כל אחד/ת. באותם רגעים חשתי שהוא מקבל ואוהב אותי כמעט כמו עוד בת ולנצח אודה על כך ואזכור ואזכיר אותו בכל השנה בכלל ובפסח בפרט.

* אני יודעת שיש כאן לא מעט טיפים ולא בהכרח תוכלו לאמץ את כולם בבת אחת, אבל עשו טובה לעצמכם/ן ולי, קחו לפחות מחצית מהרשימה לתשומת לבכם/ן כי הכי חשוב שיהיה לנו חג אביב שמח, טעים וזכיר לטובה.

מתכון ל”חריין” (חזרת ביתית חריפה) של יורם מילנר ז”ל

המרכיבים:

250 גרם שורש חזרת (שטוף וקלוף)

400 גרם סלק (שטוף וקלוף)

1/4 כוס חומץ (רגיל, 5%)

1/2 כוס מים

סוכר ומלח לפי הטעם

חמי האהוב- פרופ' יורם מילנר ז"ל צלמת: כרמל מילנר-סער

חמי האהוב- פרופ’ יורם מילנר ז”ל צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

ניתן להכין באמצעות בפומפיה/ מעבד מזון- מגרדים את שורש החזרת המקולף בחורים הקטנים של הפומפיה/ במעבד המזון, מגרדים באותו אופן את הסלק החי (לא לבשל לפני), לערבב היטב עם יתרת המרכיבים, לטעום ולחזק/ לעדן חריפות עם עוד שורש חזרת/ סלק בהתאמה. להכניס את החזרת לצנצנות קטנות ואטומות ולהשאיר סגור במקרר עד החג (כדי שלא תתאייד החריפות). ניתן להשתמש בחזרת שנשמרה אטומה במקרר, עד שבועיים לאחר הכנתה.

 

בתיאבון וחג שמיייייח לכולנו!

כרמל.

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 7 months
תצוגה מקדימה

והיא שעמדה.. והכינה לחם טחינה משודרג וכשר לפסח

פעם בפסח היינו אוכלים/ות רק מצות, מאז הרבה השתנה והשתדרג, פשוט תענוג! אחר כך הגיעו המצות המיוחדות, מצות בציפוי שוקולד, מצות שיפון/ שיבולת שועל/ כוסמין, אחריהן הגיעו הלחמניות עם קמח המצה, להן יש שפע גרסאות מוצלחות יותר או...

תצוגה מקדימה

לא צריך להיות דוקטור בשביל לדעת להכין אחלה שקשוקה

אין כמו שקשוקה עם טעם של בית וריח של שבת. כל אחד/ת יכול/ה להכין ש-ק-ש-ו-ק-ה. ארוחה טעימה בזמן קצר. יש כל כך הרבה סוגים ודרכים להכין אותה. אחת לא דומה לקודמתה. כשהחום בחוץ עולה ואין כוח או חשק לבשל, אני מכינה לנו את שקשוקת...

תגובות

פורסם לפני 4 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה