הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 118

עוקבים: 18

החל מינואר 2017

התוספת שתופסת- בטטה, כמה היא יפה, מתוקה וכה כתומה למראה. כל מי שמכיר אותי יודע שאם מדובר על תבשילים, אין שום סיכוי שאני רוצה לחוש טעם מתוק במנות שלי (להבדיל מקינוחים כמובן). הבו לי מלוח, הבו לי חריף ואפילו מאד ואני חיש על ענני צמר גפן ורדרדים. ובכל זאת, הבטטה, שהיא לתפוח אדמה כמו אם ואחות, עשתה לי את השינוי. המעדן הקל להכנה שלפניכם/ן, מתאים ממש לכולם/ן- ילדים, מבוגרים, צמחוניים, טבעונים ומי לא. אז שיהיה לכם/ן במתיקות.. וגם מעט במליחות.

הבטטה ואני צלמת: כרמל מילנר-סער

הבטטה ואני צלמת: כרמל מילנר-סער

הבטטה שלנו מגיעה מתוקה מראש עוד מהבית, האדמה, אבל תמיד כשאני מכינה אותה היא חייבת לבוא עם תיבול ייחודי וכל דבר שיהפוך את המתיקות שלה לטעם נוסף ולא בהכרח למרכז.

מעבר לכך שהיא בצבע האהוב עליי בעולם, הכתום, יש כל כך הרבה אפשרויות להכנה ולתיבול שלה, בטטה עם שמן זית, מלח ים ואורגנו, בטטה עם תפו”א בדואט סוער בגריל ברוטב מתוק- חריף (כל שישי בערב אצל אמא), ועם זאת, האהובה עליי מכל היא הבטטה במלח.

בטטות במלח צלמת: כרמל מילנר-סער

בטטות במלח צלמת: כרמל מילנר-סער

אל תטעו, לא מדובר על בטטה שטעמה מלוח בהכרח, הבטטות מונחות על מגש שכולו מלא במלח גס, תפקידו של המלח הינו לספוח את הנוזלים במהלך האפייה ולהפוך את הטעם המוכר של הבטטה למרוכז ומיוחד יותר.

אז כדי שגם אתם/ן תחוו את גרסת הבטטה בתנור הזו במלוא הדרה, הרי לכם/ן המתכון הפשוט להכנה והכה נפלא לאכילה. אז קחו כפית ותיהנו.

מצרכים

הבטטות מוכנות לתיבול צלמת: כרמל מילנר-סער

 

בטטות על מלח עם סילאן וטחינה

 

מרכיבים להכנת 3 מנות:

1 כוס מלח גס (לתחתית התבנית)

3 בטטות גדולות עם הקליפה (יש לשטוף היטב)

מלח ים

פלפל שחור גרוס

2 קוביות שום דורות (מופשרות)

1/2 כוס טחינה גולמית

1/3 כוס סילאן

1/4 כוס שמן זית משובח

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות, בתבנית קטנה-בינונית, מפזרים את המלח הגס ועליו מניחים את הבטטות שטופות, לא קלופות ובשלמותן. אופים את הבטטות בתנור כשעה וחצי, עד שהן רכות מאד (יש לבדוק עם מזלג), מעבירים באופן זהיר לצלחת הגשה.

חורצים בעזרת סכין חריץ לאורך כל בטטה (באמצעה), פותחים את החריץ לצדדים, שמים בתוך כל בטטה מעט מהשום (לפי הטעם) ויוצקים בזהירות אל תוך הבטטה מעט מהטחינה הגולמית, מוסיפים פלפל שחור גרוס ומעט מהמלח ים, יוצקים מעל כל אחת את הסילאן ומזליפים את שמן הזית. מתאים להגשה כתוספת ליד כמעט כל דבר או כארוחה קלילה בפני עצמה.

 

בתיאבון!

כרמל.

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

שחיתות שזה למות- העוגות של רשת הצ'יזקייק פקטורי עשו עליה

מאז שאני מכירה את זוגתי, שמעתי על העוגות של ה"צ'יזקייק פקטורי" ועל המסעדות המצליחות של הרשת ברחבי אמריקה. כששמענו לראשונה שהעוגות מגיעות לארץ, ידעתי שאני חייבת לסדר לה טעימה (כמעט) לפני כולם/ן, טעימה שכל כולה עשויה גבינה...

תגובות

פורסם לפני 7 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

בא לשכונה בשר חדש- Meatpoint

לפני שבועיים יצאתי מפגישה עסקית מוצלחת בהרצליה פיתוח ועיניי צדו שלט צהבהב-לבן שהכריז על חנות חדשה בשם: MEATPOINT. באותיות קטנות יותר הופיע: בית הבשר דבאח, זה כבר אמר לי הכל. הצצתי פנימה והבנתי שדבאח, או לפחות נציגות שלו, פתח...

תגובות

פורסם לפני 2 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה