הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 142

החל מינואר 2017

השנה החלטתי להרכיב מ-3 מתכונים מנה אחת שתפתח את ארוחת החג בטעם נפלא של געגוע ועם זיכרונות שמציפים באהבה ושמחה

14/03/2017

כתבה, טעמה וצילמה: כרמל מילנר-סער

 

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

יש אנשים שחיים משבת לשבת, אני מעבירה את השנה שלי בהמתנה מאפריל לאפריל.

פסח מבחינתי הוא חג החגים, מעבר לכך שהוא נחגג בעונה האהובה עליי, האביב, יש בו חגיגיות, מטעמים ויופי שאין בשום חג אחר. בכל שנה זוגתי ואני חוגגות את החג ביחד, פעם עם משפחתה ופעם עם משפחתי.

לצערי, עבור זוגתי, פסח אינו תמיד חג שמח. בפסח לפני כמעט שש שנים היה זה החג האחרון שחגגנו עם אביה ז”ל שנפטר ממש חודשיים אחריו והספיק לנהל את החג האחרון שלו ביד רמה ומלא אהבה. למרות הכאב, הוא ואימה ז”ל השאירו אחריהם מורשת שלמה שאת החלק הקולינרי שלה, אנו מקפידות להביא לידי ביטוי במטבחנו בכל פסח.

לשמחתי, אבא שלה, פרופ’ יורם מילנר ז”ל, הספיק ללמד אותי לפני מותו להכין חריין (חזרת) ייחודית וחריפה במיוחד, מאז אני מכינה אותה כל שנה (ברור ששלו יצאה טעימה יותר). אמא שלה לעומת זאת, לימדה את זוגתי להכין את הכבד קצוץ הטעים בעולם. עמית לקחה את המתכון שלה ושדרגה אותו בשנים האחרונות וברוב טובה גם לימדה אותי להכינו.

השנה החלטתי להכין בעצמי את הכבד הקצוץ שלהן. השדרוג הפעם הגיע לא רק בדמות הדבש שעמית מוסיפה, אלא גם בשימוש במולטי טאלנט החדש שלי – מעבד מזון חדש וייחודי של בוש, שמגיע עם שלל דיסקיות, קערה גדולה ועוצמה יוצאת דופן. מה שללא ספק הפך את חווית ההכנה שלי למהנה יותר ומהירה יותר. וזה חשוב, בעיקר כשהשנה מדובר על הכנת מנה ראשונה בשלבים, לארוחה בת 10 משתתפים. קערת המעבד גדולה במיוחד, מה שאפשר לי להכין מיד את כל המסה ולא לפצל לפעמיים, כפי שעשיתי בשנים שקדמו למולטי טאלנט.

זה אך מתבקש שהמנה הראשונה לחג הפסח שלי תהיה של כבד קצוץ, עוד מילדות אהבתי את המנה הזו, שאימי המרוקאית מכינה אמנם קצת שונה אבל תמיד טעים. החלטתי השנה לפנק במיוחד את האורחים, לצד הכבד הקצוץ, יוגשו לחמניות רכות ואווריריות כשרות לפסח ולתוספת מתיקות ויופי, הכנתי גם ריבת בצל משובחת.

נכון שמדובר על עוד שני מאכלים בתוך מנה ראשונה אחת, אך האמינו לי שזה רק נשמע מורכב והתגובות של האורחים שלכם/ן לא יאחרו לבוא, מדובר על מנה מושקעת, מרהיבה והחשוב מכל, עם טעם של בית.

כשאני עובדת במטבח אני חייבת ספייס, המולטי טאלנט אינו מכשיר גדול כמו מעבדי המזון הישנים יותר, הבסיס שלו קטן יחסית והוא מפנה המון מקום לעבודה על השיש, עם זאת הקערה שלו גדולה והכנתי איתו גם את הכבד הקצוץ עצמו והוא גם סייע לי רבות בערבוב הבצק הרבוך עם הביצים, בדרכם להפוך ללחמניות.

חייבת לציין שהשנה חווית ההכנה המוקדמת לפסח, לקחה לי הרבה פחות זמן וללא ספק הסבה לי יותר הנאה, כשנוח וקל יותר לעבוד, הכל מתייעל ויש זמן רב יותר להקדיש לדבר הכי חשוב, התוצר המוגמר והנאת האורחים.

למרות התורים בסופרים, הניקיונות הבלתי נגמרים (עברתי חינוך נוקשה בתחום הזה), ההכנות הרבות והלחץ לפני החג, אני תמיד מוצאת את הדרך להירגע לפני החג וזה תמיד קורה לי במטבח. שמה לי דיסק עם שירים עבריים יפים של פעם, מפנה את המטבח מכל אדם ונכנסת למוד חייכני ובשלני, כזה ששום דבר לא יכול לו. ממליצה לכם/ן לנסות ולהגיע לחג רגועים ומחויכים. בטוחה שהאורחים שלנו מרגישים את האהבה שלי לחג, למטעמים ואליהם/ן, בכל ביס וביס.

אז בואי נעשה לנו חג, כמעט כמו לפני שנה.

מתכון לכבד קצוץ של אמירה מילנר ז”ל

(עם שדרוגים של זוגתי עמית)

מרכיבים:

כמות לכ-10 אנשים

קילו כבד עוף נקי

כ-7 בצלים גדולים קצוצים

6 ביצים קשות

2 כפות דבש (השדרוג ההיסטרי)

מלח

פלפל שחור/ פלפל ארבע העונות (לגרוס במטחנה טרי על הכבד)

שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

ראשית, יש לנקות היטב את הכבד, לטגן את הבצלים במחבת על שמן קנולה עד שמזהיבים/ מעט משחימים, מוסיפים פנימה את הכבד, הופכים מצד לצד עד להשחמה קלה (לא מדי שלא יתייבש), מוסיפים 2 כפות דבש ומערבבים היטב. מוסיפים כמות יפה של מלח וכמות נדיבה של פלפל שחור גרוס טרי.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

מעבירים את תכולת המחבת למעבד מזון, מוסיפים את הביצים הקשות וטוחנים היטב לכדי ממרח אחיד וחלק.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

טועמים כדי לבדוק אם יש צורך בתיקון תיבול, מעבירים לכלי ולאחר שמתקרר יש להעביר למקרר.

לחמניות רכות, אווריריות וכשרות לפסח

סה”כ כ- 30 לחמניות קטנות

מרכיבים:

4 כוסות מים

1 כוס שמן קנולה

2 כפיות מלח

2 כפיות סוכר לבן

4 כוסות קמח מצה

2 כפיות אבקת אפייה

10 ביצים

אופן ההכנה:

מרתיחים מים, שמן, מלח וסוכר, מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק אחיד.

מעבירים מיד לקערת מעבד המזון. מתחילים לעבד את הבצק במהירות בינונית, באמצעות מקציף.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

לאט לאט מוסיפים דרך הפתח ביצה אחר ביצה, רק כשאחת נטמעת בבצק, להוסיף את הבאה. שמים את התערובת במקרר כחצי שעה לנוח. מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצרים עיגולים בעזרת ידיים רטובות, שמים מעל שומשום/ קצח/ מלח ים (לבחירה) ומכניסים לתנור למשך כ-45 דקות עד שהלחמניות מעט שחומות למראה. לאחסן לאחר הקירור בשקית סגורה היטב. עדיף להכין ביום החג.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

 

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

ריבת בצל

מרכיבים לצנצנת של ריבה

1/2 קילו בצל אדום יבש

1/2 כוס יין אדום (לא תירוש)

3/4 כוס דחוסה סוכר חום

1/4 כוס חומץ בלסמי משובח

מעט שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את היין ואת הסוכר החום ומשאירים על האש כרבע שעה לתחילת צמצום נוזלים. מוסיפים את החומץ הבלסמי ומשאירים על האש עד לצמצום. לשים לב שהריבה לא תישרף, מומלץ לכבות את האש כשיש עוד מעט נוזלים בסיר.

שיהיה לנו חג טעים ואביבי!

בתיאבון,

כרמל.

* נכתב בשיתוף עם BOSCH.

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

סדקים של שוקולד- שלגיות משגעות וקלות הכנה

אתם/ן בטח מכירים/ות אותן כשלגיות, פיצוץ שוקולד, רעידת אדמה ועוד שמות מגוונים. עוגיות השוקולד המשובחות האלה מוכרות לא רק בגלל טעמן השוקולדי המשגע, שכמו מתפצפץ לו בפה, אלא בעיקר בשל הסדקים הסופר פוטוגניים שמתקבלים בהן בזמן...

תגובות

פורסם לפני 1 year

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

נורמנדה משדרג לכם/ן את החג

לקראת חג ההתחדשות, הלא הוא פסח, חברת "קלינטון סחר" שאחד ממותגי הדגל שלה הוא "נורמנדה", מציעה לכם/ן סדרת מקררים גדולים, איכותיים ומעוצבים, שישדרגו לכם/ן את החג ואת כל השנה. אין שמחה גדולה יותר בעיניי משמחת ההתחדשות, בין אם...

תגובות

פורסם לפני 9 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה