הבלוג של כרמל מילנר סער

picanteria

כרמל מילנר-סער---->אוכל, שתייה, אישה ואישה. צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית פרילאנס. חובבת בני אדם, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות משגעות.

עדכונים:

פוסטים: 23

עוקבים: 4

החל מינואר 2017

לכבוד יום הקציצה הבינלאומי שחל היום, אני מביאה לכם/ן את הקציצות המעולות של אמא זהבה, עם טוויסט לטובת הנכד הצמחוני. אמא שלי לא הבינה מה זה לבשל או לאפות צמחוני/ טבעוני. הסברתי לה שוב ושוב, שזה לא טרנד ושהמון אנשים הופכים/ות לצמחונים/טבעוניים בעיקר בשנים האחרונות ומעבר לכל זה, מנסים להתחיל לאכול יותר בריא. כשאחד מנכדיה החליט לפני כשנתיים להפוך לצמחוני, היא לא ידעה את נפשה מרוב דאגה ובעיקר בלבול ותהיות של “אוי, אז מה הוא יאכל בכלל”? 

לא זכורה לי דאגה כזו מאז שבתה הצעירה, אני, סיפרה לה לפני ח”י שנים שהיא לסבית. עברו שנים וגם את זה היא קיבלה, למרות שאמא שלי המתוקה, היא מרוקאית אמיתית ונושקת לגיל 75, חייבת לציין לטובה כי היא בכל זאת פתוחה לעיתים לדברים חדשים (גם אם זה לוקח זמן). למשל, היא אוהבת לנסות כל הזמן מתכונים חדשים במטבח ש”השף החתיך” נניח עשה בתוכנית שלו (שגב, אלא מה).

תערובת הקציצות צלמת: כרמל מילנר-סער

תערובת הקציצות צלמת: כרמל מילנר-סער

לגבי האחיין שלי המקסים שלי, היא פשוט למדה איך לעשות שידה תהיה פחות קלה על העוף, בתבשיל החומוס המרוקאי ההורס שלה (כן, בסוף שכנעתי אותה שזה לא פחות טעים גם בלי הטעם של העוף) ובשאר תבשילים שהפכו לאגדה במשפחה, גם בלי שיש בתוכם עוף/ בשר. כך היה עם הקציצות האלה.

לפני צלמת: כרמל מילנר-סער

לפני צלמת: כרמל מילנר-סער

אחיין שלי מאד מרוצה מהשפע שהיא מציעה גם לו לאחרונה בארוחות שישי/שבת. כולנו אהבנו תמיד את קציצות העוף והירקות המושלמות שלה שהיא מכינה לרוב בשישי בצהריים. לאחרונה הן הפכו לקציצות של ירקות ו.. ירקות והן באמת לא פחות טעימות ללא עוף טחון.

אז לטובת הצמחוניים/ות שבכם/ן (מבטיחה למצוא תחליף לביצים במתכון גם לטבעוניים), מצורף מתכון קל וכל כך טעים, של קציצות ירקות מהירות הכנה ואכילה, שלא רק צמחוניים/ות אוהבים/ות!

תוך כדי צלמת: כרמל מילנר-סער

תוך כדי צלמת: כרמל מילנר-סער

תודה, אמא. אין כמוך בעולם!

קציצות ירקות של זהבה

היא מכינה אותן מטוגנות, אך אפשרי גם אפויות בתנור.

המרכיבים:

2 גזרים בינוניים קלופים

2 תפו”א גדולים קלופים

2 קישואים בינוניים

1 בצל לבן גדול

2 כפות קמח לבן (בפסח אפשרי עם קמח מצה)

3 ביצים (או 2 גדולות)

מלח

פלפל שחור טחון

מעט כורכום

מעט אבקת מרק עוף/ בטעם עוף

קוביית פטרוזיליה של דורות (למי שאוהב/ת, זה מוסיף)

אופן ההכנה:

מגרדים בפומפייה על החורים הקטנים את כל הירקות, שמים במסננת להורדת הנוזלים לפחות כחצי שעה. שמים את כל הירקות בקערה אחרי שנסחטו היטב פעמיים, מוסיפים את התיבול ואת הקמח והביצים. מערבבים הכל ויוצרים קציצות שטוחות ובינוניות. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות והופכים לאחר שמשחימות לעוד כמה דקות על הצד השני או כפי שזהבה מכינה, מטגנים במחבת עם שמן קנולה עד להשחמה משני הצדדים (הכי טעימות כשהן שחומות היטב). מעבירים לנייר סופג ופשוט טורפים.

אחרי צלמת: כרמל מילנר-סער

אחרי צלמת: כרמל מילנר-סער

 

בתיאבון וסופשבוע רגוע,

כרמל.

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר סער

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 months
תצוגה מקדימה

אכילה רגשית- מציות מרוקאיות

בבית של סבא שלי ז"ל באשדוד, שלא ידע כמעט מילה אחת בעברית, הריח השגור באוויר היה מין מתיקות לא מוסברת שכזו. למרות שהוא ידע לבשל, אמא שלי אומרת שאחרי שאיבד את אשתו, מאפים זה משהו שהיו מכינים עבורו. המציות הראשונות...

תצוגה מקדימה

על הדבש ועל המייפל- שתי עוגות מעלפות לחג ולכל השנה

בשבת הקרובה נציין את ט"ו בשבט- ראש השנה לאילנות, כי גם להם מגיע.. במהלך השנה אני אופה לא מעט עוגות, בחושות לרוב, אך לעיתים גם עוגות קרם ועוגות יום הולדת מושקעות. החלטתי לחלוק איתכם/ן שני מתכונים לשתי עוגות מנצחות, מתוקות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר