הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 142

עוקבים: 20

החל מינואר 2017

פרחי כרובית בטחינה כמעט גולמית- מנה פשוטה, מהירה, טבעונית וסופר טעימה.

29/08/2018

זוגתי ואני אוהבות לבשל ולא פחות מכך, אוהבות לאכול אוכל טעים. אוכל שמכינים עבורנו, אוכל שאנחנו מכינות זו לזו ולאנשים יקרים, אוכל מהיר, אוכל איטי, אוכל כמעט מכל הסוגים והעיקר, שיהיה טעים. אם אפשר שהטעים שאנחנו מכינות יהיה גם פשוט ומהיר, הוא יהיה בעדיפות גבוהה, בעיקר כשמדובר בארוחת צהריים או ערב קלילה כששתינו חצי קלאץ’ מבחינת עייפות או מצב רוח. הערב החלטתי לפנק אותנו עם כרובית בתנור. להבדיל מהפעמים הקודמות שהכנתי לנו כרובית (אחד הירקות האהובים בבית), הפעם החלטתי להפריד את הפרחים לאחר הבישול ולהגיש אותם על בסיס של טחינה כמעט גולמית ועוד קצת טחינה מעל. כמה פשוט, ככה טעים. שתינו עפנו על התוצאה והחלטנו שכך הכי טעים לנו מהיום לאכול כרובית. 

לפני צלמת: כרמל מילנר-סער

לפני צלמת: כרמל מילנר-סער

במיוחד בשבילכם/ן החלטתי לשבת מיד ולכתוב את המתכון הכל כך פשוט וזכיר הזה. נסו את הגרסה הזו ולא תרצו לאכול שום גרסה אחרת.

מתכון לפרחי כרובית בטחינה של כרמל

(מנה ל-2 אנשים)

1 כרובית גדולה

שמן זית

מלח ים אטלנטי/ מלח גס

טחינה ביתית איכותית

אחרי צלמת: כרמל מילנר-סער

אחרי צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

חותכים את גבעולי הכרובית הירוקים ומכניסים אותה לתוך סיר רחב ועמוק כשהפרחים שלה כלפי פנים והתחתית שלה כלפי מעלה, ממלאים את הסיר במים עד שהכרובית מכוסה לגמרי. מבשלים כ-15 דקות על גז בינוני, כדי שהיא תתרכך.

מעבירים את הכרובית המבושלת לקערה עמוקה וכשהיא מעט מתקררת, מפרידים ממנה בעדינות את הפרחים וחותכים לפרחים בינוניים/ קטנים. מניחים את הפרחים על נייר אפייה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות. מפזרים בנדיבות שמן זית מעל הפרחים ואז מפזרים ממש בזהירות מלח ים/ גס (שימו לב היטב לכמות המלח במקרה של הסוג הזה). מכניסים לתנור עד שפרחי הכרובית משחימים מעט (כמו בתמונה), כדי לקבל אפקט שכזה, מומלץ להעלות את המגש לחלק העליון של התנור לעשר הדקות האחרונות של ההכנה.

פרחים אכילים צלמת: כרמל מילנר-סער

פרחים אכילים צלמת: כרמל מילנר-סער

טחינה חצי גולמית:

לוקחים טחינה איכותית, שופכים לקערה, מוסיפים מעט מים (שלא כמו בטחינה רגילה), מיץ מלימון טרי (לפי הטעם) ומלח רגיל. מערבבים היטב ודואגים שהטחינה תצא סמיכה מהרגיל.

בוחרים כלי הגשה, שופכים בנדיבות בתחתיתו חלק מהטחינה, מניחים עליה בזהירות את פרחי הכרובית המוכנים ומפזרים עוד מעט טחינה מעל.

מתקבלת מנה פשוטה, מהירה, בריאה, טבעונית וטעימה בטירוף.

פרחי כרובית בטחינה צלמת: כרמל מילנר-סער

פרחי כרובית בטחינה צלמת: כרמל מילנר-סער

בתיאבון,

כרמל.

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

זה הסתיו עם המרק- מרק אפונה עשיר עם בצקניות טבעוניות מחיטה מלאה

בימינו לא צריך לחכות יותר לחורף שיפציע, כדי להוציא מהבוידעם את מתכוני המרקים הכי טובים שלנו. בחוץ קצת מתקרר וכבר בא לנו איזה מרק מהביל ומנחם, כזה שיפיץ בבית ריחות מופלאים ויחמם את הבטן, כמו אז כשהיינו ילדים ועלה קצת החום/...

תגובות

פורסם לפני 1 year

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

Lofra- איטלקי לוהט במטבח שלכם/ן

אחד הדברים שישראלים/ות הכי אוהבים/ות לקראת החגים ובעיקר לקראת חג הפסח הקרב ובא זה להתחדש. כשמשדרגים את הבית במוצר חדש, איכותי ושימושי, נדמה שתוך רגע גם התחושה שלנו משתדרגת, מעצם הרכישה, מהיופי ובעיקר מההתרגשות האופפת...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה