הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 138

עוקבים: 19

החל מינואר 2017

צ’יינה קלאס- כמה וותיקה, ככה חדשנית

01/07/2018

מזה כמעט 29 שנים, פועלת במרכז הרצליה מסעדה אסייתית יוצאת דופן. היא איכותית, משפחתית ואותנטית, אבל יותר מכל, למרות הוותק הרב, היא מקפידה כל העת להתעדכן ולהתחדש, הן בעיצוב המסעדה והן בגיוון התפריט. צ’יינה קלאס, אחת המסעדות הוותיקות בעיר, שומרת כבר שנים על רמה גבוהה, קהל לקוחות נאמן וקבוע ועל אוכל איכותי וטעים, גם במשלוחים וגם בישיבה במקום.

צ'יינה קלאס- מבט מבחוץ צלמת: כרמל מילנר-סער

צ’יינה קלאס- מבט מבחוץ צלמת: כרמל מילנר-סער

הרצליה העיר בה גדלתי מגיל 3 ואליה חזרתי (הפעם עם בת זוג), לפני 8 שנים, תמיד הייתה אהובה עליי בכל התחומים, בתחום הקולינריה היא תמיד בלטה וגם סיפקה מגוון ועושר רב, אך לרוב היה מדובר על ריכוז מסעדות גדול באזור הרצליה פיתוח. צ’יינה קלאס הממוקמת מאז פתיחתה בדיוק באותו המקום, ברחוב בן גוריון המרכזי בעיר, מספקת לא פחות מגוון ועונג ממסעדות בעלות שם בהרצליה פיתוח. לפני כ-29 שנים היא הוקמה על ידי אבי שביט, עברה לא מעט גלגולים ושינויים וכיום מנהלים את המקום, יד ביד, נטלי שביט-כדורי, בתו של אבי ובעלה  שהוא חתנו, עודד כדורי המקסימים.

מבט מבפנים צלמת: כרמל מילנר-סער

מבט מבפנים צלמת: כרמל מילנר-סער

אני יכולה לספור על כף יד אחת, מקומות שהם מבחינתי טעם של ילדות וגיל התבגרות. צ’יינה קלאס היא ללא ספק המובילה ברשימה הזו. מסעדה שהייתה ועודנה שם דבר בהרצליה. אני זוכרת ערבי שישי שהיינו מגיעים אליה כל החבר’ה לאכול איזה מוקפץ טעים. זוכרת בהתרגשות דייטים ראשונים במקום, חופשות מהצבא בהן באתי לשם עם חברות מכל הארץ, שלגמרי התפעלו מהמקום וכמובן, זוכרת איך גם אחרי שעברתי לגור בת”א בגיל 20 ומשהו, דאגתי לבקר את המקום, כמעט בתדירות בה ביקרתי את הוריי. בגיל 30+ כבר גיליתי את המקום למשפחה המורחבת ולחברות הכי טובות והיום כשהן כבר עם שני ילדים, זה הפך למקום הקבוע למפגשים שלנו, במקרה שלהן, לא רק בגלל הטעם אלא מאחר והם משפחה טבעונית והמקום מציע לא מעט אופציות מתאימות לטבעונים/ צמחוניים. לעיתים זוגתי ואני בוחרות לחגוג שם את יום השנה שלנו, את הוולנטיין או את ערב הסילבסטר.

נשב בחוץ, כל כך יפה הצ'יינה צלמת: כרמל מילנר-סער

נשב בחוץ, כל כך יפה הצ’יינה צלמת: כרמל מילנר-סער

בשנים האחרונות המקום התרחב והוסיף איזור ישיבה חיצוני ומתוק עם דשא סינטטי, מה שמאפשר קליטת יותר סועדים/ות מצד אחד ומצד שני, עדיין שומר על האינטימיות במקום. תמצאו שם לא מעט מפגשי חברים/ות ופרלמנטים למיניהם, פגישות עסקיות, דייטים רומנטיים וכמובן, יותר מהכל, ארוחות משפחתיות וחגיגות קטנות. למסעדה מערך משלוחים מאד חזק שעובד בצורה יעילה כבר שנים, כמו כן, במקום ניתן לקיים אירועים עד 40 איש. המקום מוגדר כמסעדה אסייתית ויש בה תפריט איכותי, עשיר וטרי של מנות מהמטבח הסיני והתאילנדי, כמו כן, מכינים במקום סושי בהחלט מעולה.

לפני שבועיים זוגתי ואני חשקנו עד מאד בסושי של צ’יינה קלאס, אך לא יכולנו שלא להזמין למנה ראשונה את הסלט המפורסם שלהם:  “יאם וואן סן”- זהו סלט תאילנדי עם שרימפס ועוף, אטריות שעועית, גזר, עגבניות שרי, בצל סגול, בצל ירוק ,סלרי, כוסברה, חסה סינית, צ’ילי וליים.  (תמיד מבקשות ללא סלרי). הוא כל כך ייחודי ועשיר בטעמים שאנחנו פשוט מכורות.  ההיילייט של הסלט הזה הוא ללא ספק הרוטב המדהים שמגיע איתו, שמכיל צ’ילי חריף, לימון, שום וכוסברה ככל שהצלחנו לזהות.

ה-סלט הכי טעים בארץ צלמת: כרמל מילנר-סער

ה-סלט הכי טעים בארץ צלמת: כרמל מילנר-סער

להזמנה הוספנו את מנת הסושי הקבועה שלנו: “קומבו לזוג”- שמכילה 26 יחידות מופלאות של הכל מהכל. הדגים תמיד מאד טריים והסושי מושקע למדי. צירפנו גם את המנה החדשה בתפריט: “גנג קי וואן” שיכול להגיע עם טופו/ עוף/ בקר/ פירות ים, אני בחרתי בעוף. המנה החדשה הינה תבשיל על בסיס קרם קוקוס וקארי ירוק עם במבושוט, חצילים תאיים, בזיליקום תאילנדי, עלי קפיר ליים ואורז מאודה בצד. זוגתי לא חובבת גדולה של תבשילי קארי וקוקוס, אבל אני מכורה לשילוב הזה וכמה שיותר חריף, יותר טוב. המשלוח הגיע אלינו בתוך 40 דקות והיה מוצלח וטעים ביותר. המנה החדשה חריפה ביותר וסופר מיוחדת, הסושי היה טרי וטעים כרגיל והסלט.. אחח הסלט. אחד הפייבוריטים שלנו, כל ניסיון שלנו לשחזר את טעמו בבית לא צלח לצערי.

מנת הסושי- קומבו לזוג צלמת: כרמל מילנר-סער

מנת הסושי- קומבו לזוג צלמת: כרמל מילנר-סער

בשישי לפני שבוע וקצת, חשקה נפשנו בביקור במסעדה. עם כל הכבוד למשלוח מוצלח, אין כמו לשבת במקום עצמו, לספוג את האווירה ולקבל את הכל טרי ומיד לשולחן. הגענו ל”צ’יינה קלאס” באחת בצהריים, לא לפני שהזמנו מקומות כבר ערב קודם. המקום ללא ספק עובד יפה כל השבוע והופך עמוס יותר בסופ”ש. קיבלו אותנו בחיוך והושיבו אותנו באזור שקט כפי שביקשתי. המקום נותר יפה כפי שזכרתי ואף יותר מכך, ההשקעה בנוחות ובאינטימיות שיש לכל שולחן וביופיו של המקום ניכרת בכל פרט ובעיקר בכל פריט, שנאסף ממחוזות שונים באסיה. הריהוט בצבעים חמים והשירות האדיב והמקצועי אך לא מציק, מעניקים תחושת רוגע מיידית לסועדים/ות. המלצרית המקסימה שלנו, יעל, מיד הגישה לנו תפריטים ופינקה אותנו (ניתן לכל השולחנות), בחטיף הבית שזו בעצם מנה שנוצרה מעלי סיגר (אגרול), שטוגנו בשמן עמוק ומוגשים עם צ’ילי מתוק ליד. כמה פשוט, ככה טעים.

פינוק הבית- כמה פשוט, ככה טעים צלמת: כרמל מילנר-סער

פינוק הבית- כמה פשוט, ככה טעים צלמת: כרמל מילנר-סער

התחלנו בהזמנת סושי ואחרי ששמענו ממנה על הרול החדש והמלהיב, החלטנו ללכת על זה. המנה נקראת: “אבי סאקה רול”- שרימפס טמפורה, סלמון, קמפיו, גזר, טוביקו כתום וספייסי מיונז במעטפת אבוקדו ושבבי טמפורה. למרות כמות המרכיבים הגדולה והשילוב הלא טריוויאלי בין סלמון ושרימפס באותו רול, המנה הייתה פשוט מושלמת, כל המרכיבים השתלבו באופן מדויק ויצרו סושי מהמענגים והטעימים שאכלנו. ואכלנו.

טריות לפני הכל צלמת: כרמל מילנר-סער

טריות לפני הכל צלמת: כרמל מילנר-סער

אבי סאקה רול- חדש וחדשני צלמת: כרמל מילנר-סער

אבי סאקה רול- חדש וחדשני צלמת: כרמל מילנר-סער

למרות חיבתנו לגיוון, החלטנו שעבר זמן רב מאז היינו במקום והזמנו פשוט את המנות הקבועות שלנו. זוגתי, עמית, הזמינה את מנת “עוף השף” שהיא בעצם מנת עוף בציפוי בלילת טמפורה שעוברת לאחר מכן גם תהליך ציפוי בפנקו. העוף המצופה מוקפץ ברוטב חמוץ מתוק משגע, עם שלל ירקות כמו כרובית, פלפל אדום, פלפל ירוק (שעדיף לדעתי בלעדיו בשל המרירות שלו), בצל ועוד. המנה מוגשת עם אורז מטוגן עם אפונה וגזר והיא גדולה, משביעה וסופר טעימה. אין לי ספק אגב, שגם ילדים יאהבו אותה ומנות נוספות במקום.

מנת עוף השף צלמת: כרמל מילנר-סער

מנת עוף השף צלמת: כרמל מילנר-סער

אני הזמנתי את המנה האהובה עליי שנקראת, איך לא, “המנה החריפה”- איטריות ביצים מוקפצות עם חביתה, פטריות, ברוקולי, כרוב, גזר, בצל ירוק, וסלרי ברוטב אסייתי פיקנטי, אני תמיד מבקשת ללא סלרי ואקסטרה חריף. לקחתי את המנה עם עוף והיא הייתה אפילו יותר טעימה (וחריפה) משזכרתי, פשוט לוהטת (תרתי). גם המנה הזו כמו כל העיקריות במקום, הן מנות מאד נדיבות ומשביעות, לרוב נשאר לנו אפילו בשביל לקחת הביתה. כמובן שהרגשנו שבעות ומרוצות (וזקוקות לשנ”צ), אך לאחר שכנוע קל מצד יעל המלצרית, החלטנו בכל זאת לחכות כמה דקות ולהזמין גם לקינוח.

המנה החריפה- כשמה כן היא צלמת: כרמל מילנר-סער

המנה החריפה- כשמה כן היא צלמת: כרמל מילנר-סער

יש קינוחים רבים וטעימים במקום, אבל הלכנו על הקלאסי למקום שכזה: בננה מטוגנת ברוטב מייפל איכותי עם כדור גלידה וניל. זהו לכאורה קינוח מאד פשוט, אך אופן הגשתו מלווה באש ולהבה (ראו תמונה) והטעם המענג של הבננה והציפוי שלה בשילוב הרוטב האיכותי, יצרו קינוח שהותיר לנו טעם של עוד ובעיקר מתיקות מתבקשת לפני השבת.

הבננה המטוגנת והלוהטת צלמת: כרמל מילנר-סער

הבננה המטוגנת והלוהטת צלמת: כרמל מילנר-סער

לסיכום: צ’יינה קלאס, הייתה ועודנה אחת המסעדות המועדפות עליי ועל חבריי/ותיי בהרצליה והסביבה, היא מצליחה לשמור לאורך השנים על רמת מנות גבוהה וגם על רמת מחירים הוגנת. ממליצה בחום על המקום למפגשים משפחתיים, חבריים, עסקיים, אירועים קטנים וכל מפגש בו תחפצו באווירה נעימה, ארוחה מעולה ושירות נפלא. אמנם וותיקה אך עדיין לגמרי צעירה ובועטת.

אידיאלי לארוחה משפחתית צלמת: כרמל מילנר-סער

אידיאלי לארוחה משפחתית צלמת: כרמל מילנר-סער

אל תשכחו להזמין מקומות מראש בסופשבוע/ אירועים מיוחדים ולהגיד שכרמל שלחה אתכם/ן. :)

בתיאבון!

צ’יינה קלאס- בן גוריון 33- הרצליה. 

לדף הפייסבוק: https://www.facebook.com/ChinaClass/

לאתר ולהזמנת משלוחים: https://www.chinaclass.food.co.il/

 

תמיד עם חיוך צלמת: כרמל מילנר-סער

תמיד עם חיוך צלמת: כרמל מילנר-סער

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

זה הסתיו עם המרק- מרק אפונה עשיר עם בצקניות טבעוניות מחיטה מלאה

בימינו לא צריך לחכות יותר לחורף שיפציע, כדי להוציא מהבוידעם את מתכוני המרקים הכי טובים שלנו. בחוץ קצת מתקרר וכבר בא לנו איזה מרק מהביל ומנחם, כזה שיפיץ בבית ריחות מופלאים ויחמם את הבטן, כמו אז כשהיינו ילדים ועלה קצת החום/...

תגובות

פורסם לפני 11 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

Lofra- איטלקי לוהט במטבח שלכם/ן

אחד הדברים שישראלים/ות הכי אוהבים/ות לקראת החגים ובעיקר לקראת חג הפסח הקרב ובא זה להתחדש. כשמשדרגים את הבית במוצר חדש, איכותי ושימושי, נדמה שתוך רגע גם התחושה שלנו משתדרגת, מעצם הרכישה, מהיופי ובעיקר מההתרגשות האופפת...

תגובות

פורסם לפני 6 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה