הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 139

עוקבים: 19

החל מינואר 2017

משק לין- כי לפעמים הסוד של המנה נמצא בכלל ברוטב שלה

10/05/2018

עוד מימי האמא של האמא, היו לנו תמיד את הסודות הקטנים במטבח, שהופכים כל תבשיל או מאפה למדהים. בילדות כשהייתי שואלת את סבתא שלי ז”ל, איך עשית את זה או את ההוא, היא תמיד הייתה עונה, באהבה. גם לגבי כמויות, הסבתות וגם דור האמהות שלנו, יגידו לכם/ן לא פעם, זה לפי העין. אצלי אין הרבה סודות במטבח, אני תמיד משתמשת במרכיבים הכי טריים שיש, דואגת לדייק בכמויות ולא להתחכם יותר מדי. מעבר לזה, התיבול והרטבים, הם מרכיב מאד חשוב במטבח שלי. המאכלים שיוצאים מידיי תמיד מוקפדים, מתובלים היטב וכשאוכלים אותם, מרגישים שהכנתי אותם באהבה. אולי זה בעצם הסוד שלי. יחד עם קורט המלח, סחיטת הלימון ונגיעת הרוטב, אני תמיד מוסיפה קורטוב של אהבת אדם ואהבת אוכל. ככה יוצרים מתכון מנצח.

לקראת חג שבועות הבא עלינו לטובה, שברתי קצת את הראש לגבי הסלט שיפתח את הבופה שלנו. תהיה לנו לזניה של זוגתי, טורטיות עם גבינת שמנת, סלמון ועירית, מקרוני אנד צ’יז של גיסתי ופשטידות טעימות של הגיסה השנייה וכמובן שאכין את עוגת הגבינה פירורים הקלאסית שלי. החלטתי ליצור השנה מתכון לסלט, שמצד אחד יהיה קצת מיוחד ומצד שני יהיה מהיר הכנה ואכילה. אז אחרי ששמתי בו את המובן מאליו, חסה טרייה ועגבניות שרי אדמדמות, החלטתי להפתיע. אחרי בחירת כל המרכיבים, הגיע שלב  בחירת הרוטב הקריטי בעיניי. הפעם, החלטתי שהגיע הזמן לנסות את סדרת הרטבים העשירה של “משק לין”. אני מכירה את המוצרים שלהם כבר שנים והם תמיד מככבים במזווה שלנו. מי כמוני אוהבת ותומכת בתוצרת מקומית איכותית.

פטריות מוקפצות בשמן זית, מלח ים ופלפל גרוס צלמת: כרמל מילנר-סער

פטריות מוקפצות בשמן זית, מלח ים ופלפל גרוס צלמת: כרמל מילנר-סער

גבינת חלומי חלומית צלמת: כרמל מילנר-סער

גבינת חלומי חלומית צלמת: כרמל מילנר-סער

ידעתי שלסלט המדובר, הכי יתאים רוטב החרדל ודבש המדהים שלהם, שיש בו מעבר לחרדל ולדבש, גם שום שבהחלט מורגש לטובה, חומץ עדין ואף סוכר חום. שפכתי לקערת הסלט כ-3 כפות מן הרוטב ואחרי ביס אחד, הבנתי שבלי כוונה, או אולי עם קצת, יצרתי את הסלט הכי טעים שאכלתי מזה שנים. הוא לא רק מיוחד בטעמו הוא גם עושה סיפתח נפלא לארוחת השבועות ובזכות גבינת החלומי, הוא משביע יותר מכל סלט אחר. בסדרת הרטבים של משק לין, תוכלו למצוא גם: רוטב רימונים ודבש שיכול לבוא מעולה עם תבשילי עוף ובשר, ממולאים ועלי גפן. רוטב ג’ינג’ר, צ’ילי ודבש שיכול להסתדר היטב עם עוף בתנור (בשקית קוקי), תוסיפו לכל סוגי העוף גם סילאן תמרים טבעי ותצא לכם מנה מתובלת ועשירה. יש גם רוטב סצ’ואן חריף עם תמרים (כן, כן, הוא בהחלט מפתיע), שהולך יופי עם תבשיל מוקפץ צמחוני או עם עוף ועוד שפע רטבים איכותיים, מגוונים וטעימים ולא פחות חשוב מכך: ללא חומרים משמרים, דלי שומן, דלי נתרן ומחומרים טבעיים בלבד, חלקם כמובן גם טבעוניים.

מעבר לכך, יש למשק לין, שהתחיל בעצם כמשק שעוסק בגידול דבורים ובייצור דבש, עוד מוצרים רבים וטובים. תוכלו למצוא שמן זית איכותי, ממרחי עגבניות מיובשות, פסטו בזיליקום ואגוזים מעולה, צ’ימיצ’ורי, ממרחי ירקות שונים ואף חרוסת. לחובבי/ות טחינה, כמוני, יש סדרת טחינות איכותיות המיוצרות בשיטה מסורתית, באבן ריחיים, על מנת שמירב הערכים התזונתיים של הטחינה ישמרו. דוגמא: טחינה אתיופית משומשום אתיופי מלא, טחינה אתיופית מלאה מושלבת עם טחינה באבן ריחיים בתוספת זרעי צ’יה ועוד. טעמנו ומאד אהבנו. כמובן שיש גם דבש איכותי ארצישראלי, הישר מכוורות משק לין. לא מסונן ולא מחומם. דבש מיוחד בטעמו. יש בסדרה דבש אזורי (נרדה באזורי פריחה שונים בארץ), דבש משלל זני פרחים (פרחי בר, אבוקדו, אקליפטוס, זעתר- קורנית ועוד). יש אפילו צנצנת מזון מלכות בדבש אורגני טהור שאני כה אוהבת. המשק גם מציע יין איכותי ישראלי, סדרה שנקראת “שירת העשבים”‘ והיא פרי שיתוף פעולה מרגש בין עמותת “אנוש” לשיקום ושילוב מתמודדי נפש, לבין יקב טפרברג המעולה ומשק לין. כמו כן, צנצנות קטנות ומתוקות ובהן מרקחות שונות (תאנים, תפוזים ועוד) וגם מארזי מתנה לחגים ובכלל.

חלק מסדרת הרטבים המעולה של משק לין צלמת: כרמל מילנר-סער

חלק מסדרת הרטבים המעולה של משק לין צלמת: כרמל מילנר-סער

 לקראת חגי תשרי, דעו שניתן להזמין מהאתר של משק לין, מארזי מתנה מרהיבים בקופסאות עץ מהודרות, בשלל גדלים, הרכבים ותקציבים, ליחידים (שכמותי, שזוהי מתנה סופר משמחת) ולקבוצות וכמובן שגם לחברות. שמחתי לגלות שמארזי השי, נארזים בסיוע של אנשי עמותת “אנוש”. ניתן להשיג את מוצרי “משק לין” ברשתות השיווק השונות:  שופרסל, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, אניס, טיב טעם, ספייסז, לגעת באוכל ועוד. כמו כן, תוכלו להזמין את המוצרים באתר המאד ידידותי למשתמש ולקבל הכל במשלוח מהיר עד הבית. לקראת שבועות, תוכלו ליהנות כרגע מקניית 3 רטבים וקבלת 1 נוסף במתנה. מהרו!

“משק לין”, הינו משק משפחתי קטן מכפר ביל”ו, המאמין שבריאות טובה, מבוססת על מזון בריא, טבעי, המיוצר בתהליכים פשוטים מחומרי גלם איכותיים. במשק הוותיק, נמצאת המכוורת וגם מרכז מבקרים המציע מגוון פעילויות לימודיות ומהנות לקבוצות ילדים ומבוגרים בנושא עולם הדבורים המופלא. בחנות המשק, כמובן תוכלו גם לרכוש ממוצרי המשק השונים.

המתכון של כרמל לסלט חלומי (תרתי משמע)

המרכיבים:

חסה טרייה (מכל סוג שאוהבים)

חופן של עגבניות שרי תמר חתוכות לרבעים (כ-15 יחידות)

חבילת פטריות שמפיניון טריות (עדיף החומות)

חצי גבינת “חלומי” איכותית (ממליצה בחום על זו של משק יעקבס)

קשיו טרי

שמן זית איכותי

מלח ים אטלנטי (אם אין, גם מלח גס מתאים)

פלפל שחור גרוס

* רוטב חרדל ודבש של “משק לין”

הסיפתח לארוחת שבועות: סלט חלומי עם רוטב חרדל ודבש צלמת: כרמל מילנר-סער

הסיפתח לארוחת שבועות: סלט חלומי עם רוטב חרדל ודבש צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה: 

חותכים את החסה השטופה לרצועות מעט גסות, חותכים את עגבניות השרי לרבעים, חותכים את הפטריות לרצועות מעט גסות ומקפיצים קלות במחבת עם כף שמן זית, מלח ים ופלפל גרוס. חותכים כחצי חפיסה של גבינת חלומי לקוביות בינוניות (כמו בתמונה) וצולים במחבת עם מעט שמן זית עד ששני הצדדים משתזפים קלות (חלק אוהבים כשהגבינה מוזהבת קלות, אני אוהבת כשהיא מעט שחומה אפילו). שמים את החסה, השרי, הפטריות והחלומי הצלוי בקערת הגשה יפה, מפזרים מעל חופן קשיו שנחתך גס אפילו ביד, מפזרים ממש מעט פלפל גרוס ומלח ים (יש הרי על הפטריות), מוסיפים מעט שמן זית איכותי, מערבבים הכל היטב ואז.. מוסיפים כשלוש כפות של רוטב חרדל ודבש מעולה של “משק לין”, מערבבים שוב ומגישים כספתח מפנק וטעים לארוחת שבועות או אוכלים/ות כארוחת צהריים/ ערב משביעה בפני עצמה. הרוטב מוסיף מתקתקות של דבש וסוכר חום ומעט חמיצות של החומץ ונגיעות שום מורגשות ומדויקות. סלט מרהיב וסופר מלהיב. האורחים/ות שלכם/ן יודו לכם/ן.

אז כשבא לכם/ן לשדרג את המנה שלכם/ן או להוסיף לה איזה טוויסט, ממליצה בחום על רטבי הגורמה האיכותיים של “משק לין”, שברגע אחד מקפיצים כל מנה והופכים אותה ממנה טובה למנה לא פחות ממעולה.

חלק מהמגוון העשיר של מוצרי משק לין צלמת: כרמל מילנר-סער

חלק מהמגוון העשיר של מוצרי משק לין צלמת: כרמל מילנר-סער

 

לאתר משק לין: https://www.linfarm.co.il/

לדף הפייסבוק: https://www.facebook.com/mesheklin/

 

שיהיה לכולנו חג שבועות שמח ומתובל היטב!

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

זה הסתיו עם המרק- מרק אפונה עשיר עם בצקניות טבעוניות מחיטה מלאה

בימינו לא צריך לחכות יותר לחורף שיפציע, כדי להוציא מהבוידעם את מתכוני המרקים הכי טובים שלנו. בחוץ קצת מתקרר וכבר בא לנו איזה מרק מהביל ומנחם, כזה שיפיץ בבית ריחות מופלאים ויחמם את הבטן, כמו אז כשהיינו ילדים ועלה קצת החום/...

תגובות

פורסם לפני 11 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

Lofra- איטלקי לוהט במטבח שלכם/ן

אחד הדברים שישראלים/ות הכי אוהבים/ות לקראת החגים ובעיקר לקראת חג הפסח הקרב ובא זה להתחדש. כשמשדרגים את הבית במוצר חדש, איכותי ושימושי, נדמה שתוך רגע גם התחושה שלנו משתדרגת, מעצם הרכישה, מהיופי ובעיקר מההתרגשות האופפת...

תגובות

פורסם לפני 6 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה