הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 138

עוקבים: 19

החל מינואר 2017

מחלבת הבוטיק “משק יעקבס”, חוגגת שבועות טעים ועשיר במיוחד

06/05/2018

אני מאד אוהבת את חג השבועות בכלל וגבינות משובחות בפרט. משק יעקבס המוכר לכל אוהבי הגבינות והאיכות, נמצא בכפר הרא”ה שבעמק חפר והוא האהוב עליי במיוחד.

כשנפלה בחיקי ההזדמנות לטעום ממיטב הגבינות של מחלבת הבוטיק משק יעקבס, רגע לפני החג הכי לבן וטעים שלנו, השמחה הייתה כפולה, גם של זוגתי, אלא מה. ידענו שמדובר בגבינות מהטובות והייחודיות שיש ולאחר הטעימה, הכתרנו את המחלבה כמלכת השבועות שלנו.

ארצנו התברכה בשפע ובתוצרת איכותית בכל התחומים.  גדלתי בבית שאהב איכות, אך בעיקר פשטות. לא חשפו אותי לגבינות מיוחדות, כך שעד לפני כמה שנים, הייתי מסתפקת בגבינה צהובה פשוטה, בבולגרית ובגבינת שמנת שאכלסו את המקרר שלי. לפני שמונה ומשהו שנים, כשהכרתי את זוגתי וביקרתי בביתה, נחשפתי לגבינות שמעולם לא ראיתי קודם לכן. אביה, פרופ’ יורם מילנר ז”ל, היה לגמרי איש העולם הגדול ורכש תמיד בארץ ובחו”ל ממיטב הגבינות. כשאני בילדות התלהבתי מטוסט גבנ”צ עם קטשופ, היא כבר הכירה גאודה משובחת, מנצ’גו ועוד. טעמתי לראשונה בחיי גבינת גאודה אצלם בבית ופשוט התאהבתי (בה התאהבתי עוד לפני).

מבחר גבינות רכות של משק יעקבס צלמת: כרמל מילנר-סער

מבחר גבינות רכות של משק יעקבס צלמת: כרמל מילנר-סער

משק יעקבס הממוקם במיקום פסטורלי במושב כפר הרא”ה, הוא מקום וותיק ומשפחתי ששמו הולך לפניו ובצדק. מדובר על מקום שמעסיק כבר את בני/ות הדור השלישי של המשפחה. הבנים, הכלות, הנכדים/ות ועוד. יותר משזה מקסים, זה ממש מרגש בעיניי. שלושה דורות שעוסקים בייצור גבינות מהחלב של הרפת שלהם, וגם מרפתות האזור. לגמרי חלוצי ומבורך. המקום דואג להתפתח ולהתחדש כל העת ומוסיף עוד ועוד תוצרים והיצע ללקוחותיו.

אנחנו זכינו לטעום את הגבינות המובחרות ביותר של המשק והתקשינו להחליט איזו טעימה לנו מכל. זוגתי כמובן חובבת גבינות עם עובש בסגנון רוקפור, קממבר וכו’, אני פחות. נפעמנו מטעמה של גבינת ה”תום” המעולה, ה”גאודה חרדל” הייתה ממש מיוחדת וטעמה עדין, עם זרעי חרדל, גבינות השמנת הטבעית, הזיתים והשום שמיר שטעמנו, היו לא פחות ממופלאות, השום שמיר הייתה לגמרי עדינה, כפי שאני אוהבת ושלושתן היו נימוחות ונפלאות בפוקצ’ה טרייה. המנצ’גו הייתה איכותית ממש ולא תאמינו כמה פיצה- פיתה פשוטה של בית, הופכת מדהימה עם מוצרלה ופקורינו של יעקבס. ניסינו ועפנו.

פיצה-פיתה ששודרגה עם גבינות של יעקבס צלמת: כרמל מילנר-סער

פיצה-פיתה ששודרגה עם גבינות של יעקבס צלמת: כרמל מילנר-סער

פנינו כבר לתפריט השבועות שנכין בחג הקרוב לאורחים/ות שלנו, הוא טרם נסגר, אבל אין לי ספק שגבינות משק יעקבס יככבו בו השנה. לדוגמא: סלט חלומי ייחודי שאכין, עם גבינת החלומי של יעקבס. יודעת רק לומר שמעבר לגבינה הצרובה במחבת, יהיו שם חסה עגולה, פטריות חמות, עגבניות שרי תמר ופקאן סיני/ אגוזי מלך, עם רוטב חרדל ודבש. ברור לי שגם הפיצה שזוגתי מכינה בכל שנה, תהיה טעימה יותר עם המוצרלה והבוראטה שלהם. ואת הריקוטה הטעימה במיוחד, נשמור כמובן לקינוח, שיהיה בלינצ’ס מושלם, עם טעם של פעם.

את גבינות משק יעקבס המגוונות והעשירות, תוכלו להשיג בחנות הגבינות שבמשק הממוקם בכפר הרואה וגם במעדניות המובחרות וברשתות השיווק ברחבי הארץ.

כמובן שחווית הטעימה והביקור במשק עצמו,מומלצת מאד, בנוסף לגבינות, תוכלו למצוא שם לחמים מעולים של “אגדת לחם”, גם הוא עסק משפחתי של היעקבסים ויש גם גלידרייה עם מבחר גלידות טריות במקום, אל תפספסו את גלידת הריקוטה עם התאנים שמייצרים במיוחד לשבועות. שילוב של תאנים וגבינת ריקוטה הוא תמיד מדהים, בטח בגלידה.

ביקור במשק הממוקם במושב ירוק ופסטורלי, יספק לכם/ן חוויה מעוררת חושים ותיאבון שתתאים לכל המשפחה. מרכז הפעילות לחג, הינו סדנאות השבועות המקצועיות שמתקיימות במקום.  הסדנאות הינן חלק מיריד שבועות מסורתי ומעורר ציפייה של יעקבֹס, הנערך בכל שבועות מחדש בכפר הרא”ה בהרשמה מראש בלבד (הן מתמלאות מהר, ממליצה לא להמתין). סדנאות מגוונות, תוכלו למצוא גם במהלך כל ימות השנה תחת השם: “יעקבס פותחים שולחן”- דפי יעקבס הנפלאה, מובילה את הסדנאות ומארחת במושב שלל סדנאות בישול, אפיה, אירוח שף ואירועים בחלל פרטי. לגמרי מתאים גם לאירוח קבוצות, אירועי חברה, ימי כיף ואירועי בוטיק בהתאמה אישית.

לפרטים אודות הסדנאות: http://www.jacobs-d.com/Site/he/pages/inPage.asp?catID=314

חלק מהגבינות שתמצאו ביריד שבועות של יעקבס צלמת: כרמל מילנר-סער

חלק מהגבינות שתמצאו ביריד שבועות של יעקבס צלמת: כרמל מילנר-סער

ביריד השבועות שיתקיים ברחבת החנות ויערך ב-11-18 במאי (לא כולל יום שבת ה 12 למאי וה 19 למאי), תוכלו ליהנות מהסדנאות המדוברות וגם כמובן לרכוש את מיטב התוצרת של יעקבס ושל אזור עמק חפר השופע באיכות:

מגוון הגבינות של יעקבס, מחלב בקר, כבשים ועזים, גבינות קשות, גבינות חצי קשות בשלות, גבינות עובשים וכן גבינות רכות למיניהן. מאפיית אגדת לחם תציע לחמים, חלות מאפים ועוד כל מיני הפתעות לחג. בית הקפה יעבוד במתכונת חגיגית, הגלידריה תציע מגוון גלידות בוטיק וסורבה בטעמים שונים ועוד מוצרים שישלימו לכם/ן את הרכישה לארוחות החג: שמן זית של מסיק קיבוץ מגל, דבש של מכוורת אופיר, יינות של יקב רמת הגולן ויקב הרא”ה, פרחים של משק הרמן, פירות וירקות של HOLYPINE בית יצחק, חומוס שמיל, פיצוחים של שמיל, כלים מקרמיקה של סיגי אופיר, תכשיטים של ג’ני כנס, נגרייה בעמק – חפצים ורהיטי עץ, שוקולדים של זר מתוק, דוכן לקליעת צמות של גבריאלה, עמדת צילום מגנטים “שבועות סטייל”,אלוטבע-מוצרי בריאות וקוסמטיקה טבעית ועוד.

כל טוב הארץ צלמת: הדס ניצן

כל טוב הארץ צלמת: הדס ניצן

 

לדף האירוע בפייסבוק: https://www.facebook.com/events/362287540928446/permalink/364512030705997/ 

לדף הפייסבוק: https://www.facebook.com/JacobsCheese/

לאתר: http://www.jacobs-d.com/Site/he/pages/homePage.asp

 

בברכת חג שמח וטעים לכולנו.

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

זה הסתיו עם המרק- מרק אפונה עשיר עם בצקניות טבעוניות מחיטה מלאה

בימינו לא צריך לחכות יותר לחורף שיפציע, כדי להוציא מהבוידעם את מתכוני המרקים הכי טובים שלנו. בחוץ קצת מתקרר וכבר בא לנו איזה מרק מהביל ומנחם, כזה שיפיץ בבית ריחות מופלאים ויחמם את הבטן, כמו אז כשהיינו ילדים ועלה קצת החום/...

תגובות

פורסם לפני 11 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

Lofra- איטלקי לוהט במטבח שלכם/ן

אחד הדברים שישראלים/ות הכי אוהבים/ות לקראת החגים ובעיקר לקראת חג הפסח הקרב ובא זה להתחדש. כשמשדרגים את הבית במוצר חדש, איכותי ושימושי, נדמה שתוך רגע גם התחושה שלנו משתדרגת, מעצם הרכישה, מהיופי ובעיקר מההתרגשות האופפת...

תגובות

פורסם לפני 6 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה