הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק:... +עוד

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 68

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

כשמדברים במשפחה שלי על סלטים, כל החושים עובדים. על אף שאמא שלי בשלנית מדהימה, גולת הכותרת, ה-פתיח בכל ארוחה הם הסלטים שלה. מגוון גדול מזה שתמצאו בכל מסעדת חומוס-צ’יפס-סלט מול הים, ניתן למצוא כל סופשבוע על שולחן המלכים שהיא ואבא שלי עורכים עבורנו. מבחר של לפחות תריסר סלטים משובחים, מרביתם מבושלים/ אפויים, מלכת הסלטים הבלתי מעורערת בבית הוריי היא ללא ספק המטבוחה.

כשקיבלנו משימה שבועית בקורס המשובח שזכיתי לקחת בו חלק #פשוטלבשל של #סלונה ו#דורות ב#דןגורמה, להכין ולכתוב בבלוג על סלטים, לא היה לי ספק שעל אף מבחר הסלטים הנפלאים שאני מכירה/ מכינה, זו שאהבה נפשי היא המטבוחה. המתכון המעולה עובר מיד אל יד ומממש עכשיו, יעבור לראשונה מידי אל ידכם/ן. תיהנו..

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

אמא שלי מכינה לנו אותה כבר שנים רבות, המטבוחה המרוקאית שלה. היא תמיד יוצאת בדיוק באותו הטעם. עוד כילדה חריף היה הקיק שלי, עם הזמן ואחרי שנים רבות של הדרת אבא שלי מהמטבח, היא ניאותה ללמד אותו איך להכינה.

בשנים האחרונות הוא והמתכון שלה נכנסים למטבח כל שלושה שבועות לערך ומכינים במשך כ-3 שעות את המטבוחה הכי טעימה בעולם, עשירה, חריפה במידה והחשוב מכל, מעשה ידיו להתפאר.

תמיד מצחיק לשמוע אותו מתלונן באוזניי שהוא זה שאמון כבר מזמן על הכנת המטבוחה בבית, ועדיין, היא באה לבדוק את הסיר לקראת הסיום, מציצה, טועמת, מוסיפה עוד קורט מלח או מעבירה כף עץ בערבוב קל ומודיעה לו “המטבוחה מוכנה”.

הוא חש כמי שלגמרי עושה את כל העבודה הקשה והיא באה ברגע האחרון וגונבת לו את התהילה. אחרי שאני צוחקת מכך כל פעם מחדש, אני מודה לאלוהים על השניים המקסימים והמצחיקים האלה הקרויים הוריי, שגם בגיל 77/75 מוצאים את הדרך לשעשע אותנו ומעבר לכך, לגרום לנו להנאה כל כך מרובה באכילת המטבוחה שלהם וכל מאכל אחר שיוצא ממטבחם, כשאבא שלי מתעקש תמיד לציין אחרי שאמא מקבלת את כל המחמאות, “אבל אני קניתי את חומרי הגלם”.. כידוע חומרי גלם משובחים הם בהחלט מתכון מנצח לכל מאכל.

אבא, אמא ואני. צלמת: כרמל מילנר-סער

אבא, אמא ואני. צלמת: עמית מילנר-סער

 

אז תודה לשניכם, אתם נפלאים במידה שווה ואבא, אתה מכין מעולה את המטבוחה של אמא, לעיתים אפילו מצליח להתעלות מעל המקור. שנאמר: ויקום הפלפל החריף ויכה את הגננת… :)

 

מטבוחה של זהבה (וקצת של יוסי)

להכנת כמות של כ-2 קופסאות בינוניות של מטבוחה

* (ניתן להקפיא בקופסאות קטנות, להפשיר לגמרי ולאכול והטעם עדיין מעולה).

המרכיבים:

כ-22 עגבניות בינוניות בשלות ומעט רכות (בקשו מהירקן שלכם עגבניות רכות לבישול, הן תמיד יותר זולות)

(ממליצה לא לחשוב להשתמש בעגבניות משימורים כי זה הרבה פחות טעים)

ראש שלם של שום טרי

7-8 פלפלים חריפים מטוגנים (למטבוחה מעט חריפה) או 10 (למטבוחה ממש חריפה)

מלח

סוכר לבן

שמן קנולה

מטבוחה בהתהוות צלמת: כרמל מילנר-סער

מטבוחה בהתהוות צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

מגרדים את העגבניות בחורים הגדולים של הפומפייה (ניתן לחלוט לפני- ובכל מקרה עגבניות ללא הקליפות). על להבה בינונית מניחים סיר בינוני ורחב, שופכים פנימה את כל העגבניות המגורדות ומביאים לכדי רתיחה, אחרי שהמים התאדו כמעט לגמרי, מוסיפים פנימה את הפלפל החריף שטוגן מבעוד מועד, נקלף ונחתך קטן קטן, מערבבים היטב, מוסיפים כף מלח וכף סוכר, מוסיפים מעט שמן קנולה, מערבבים הכל היטב ומוסיפים לקראת סוף הבישול בלבד, את השום- ראש שלם של שום כתוש טרי. מערבבים הכל יחד ומנמיכים את הגז. מבשלים במשך כשעתיים נוספות עד שהנוזלים התאדו כמעט לגמרי ועד שהמטבוחה ממש מתחילה להידבק לתחתית הסיר. ניתן לטעום לקראת סיום ולהחליט אם להוסיף עוד פלפל לחריפות. (שימו לב שכשהמטבוחה חמה היא לרוב חריפה יותר).

** אני התחלתי להכין את המטבוחה שלהם רק בשנים האחרונות וכמה שמחה וריחות היא מותירה בביתנו.

המלצת הבית: לחמנייה מתוקה עם גבינת שמנת (הכי שווה פילדלפיה) ו2 כפיות מטבוחה. משגע!!

רוצו להכין וספרו לי איך יצא..

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

בתיאבון, שבוע מעולה ויום המשפחה שמח.

כרמל.

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

עבדים היינו- מה נשתנה? המדריך לצליחת החג בשלום ומתכון לחזרת לוהטת

עבדים היינו לפרעה במצרים ומה נשתנה מאז אתם/ן שואלים/ות? ובכן, לא הרבה! בכל שנה, כחודש לפחות לפני חג הפסח אנחנו משתעבדים מחדש. משעבדים/ות עצמנו לניקיונות המטורפים בהיקף בלתי סביר בעליל, לתורים הבלתי נגמרים בסופר, לפקקים...

תצוגה מקדימה

בחג הזה מתחברים לשורשים

אז איפה אתם/ן בחג? השאלה הכה ישראלית שמהדהדת בכל שיחת חולין, בסוף הקיץ בואכה תחילת ספטמבר. לשמחתי, שפר מזלי ומעולם לא דאגתי לגבי איפה אהיה בחג או מה נאכל? מה שתמיד הטריד אותי היה מה לקנות למארחים/ות. השנה, זוגתי ואני מארחות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה