הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מינואר 2017

סושי בר בזל- רמת השרון- לפעמים המקומות הכי טובים לאכול בהם, נמצאים ממש מתחת לאף

22/04/2018

בחיפושיי אחר הסושי הכי טעים ואיכותי וכמובן קרוב לבית, החלטתי להזמין משלוח מ”סושי בר בזל” רמת השרון, אחיו הקטן של הסניף התל אביבי. הסושי היה כל כך יוצא דופן באיכותו ובטעמו ששבועיים לאחר מכן, כבר הגענו לראשונה למסעדה עצמה, שנמצאת מסתבר מזה שנים, ממש מתחת לאף שלי ובעוונותיי לא התוודעתי אליה קודם. זו הייתה לגמרי אהבה מהרול הראשון.

משלוח מהיר וסושי מזהיר צלמת: כרמל מילנר-סער

משלוח מהיר וסושי מזהיר צלמת: כרמל מילנר-סער

אם תשאלו אותי על מה הייתי רוצה שתהיה הסעודה האחרונה שלי, אענה סושי. לגבי מה הייתי לוקחת לאי בודד, זה יהיה כמובן סושי-מן אלוף עם מרכיבים טריים. הפעם הראשונה בה טעמתי סושי בחיי, הייתה רק בגיל 20, כמובן שהייתי חששנית ושמרנית וניסיתי את הסושי הכי לא מתוחכם, כמובן שעשיתי טעות של מתחילים כשחשבתי שהוואסבי שהוגש לי הינו ממרח אבוקדו. הערב לא נגמר משהו. מאז עברו למעלה מ20 שנה ומאות רולים של סושי במשלוח הביתה או במסעדות שונות. בכל פעם מחדש, אני נפעמת מהשפע שיש בישראל בתחום הסושי ולמרות זאת, יודעת לומר שמעטות המסעדות שמכינות סושי מושלם, מתוחכם וטעים עם רמות טריות גבוהה. יוצא דופן ברמתו היה הסושי שאכלנו לאחרונה בסושי בר בזל, הסניף הרמת שרוני הוותיק, בבעלותם של ירון גוב ושל שותפו איתי מתני. השניים הכירו במהלך חיפוש אחר הרפתקה בעולם ורצון לנהל פרויקטים בפנמה, התוכניות השתנו תוך כדי תנועה והשניים הפכו לשותפים בעסק שאיתי הוא בעליו מזה שש שנים. ירון שותף מזה שנה ואין ספק שהביא איתו רוח של שינויים למקום.

הכי טרי שיש צלמת: כרמל מילנר-סער

הכי טרי שיש צלמת: כרמל מילנר-סער

כשמדובר בסושי, אני תמיד מנסה אותו קודם במשלוחים, במקרה הזה, הזמנו זוגתי ואני את הכי בטוח. שתינו אוהבות בעיקר אינסיידאאוט שמבוסס על סלמון וירקות, היא באופן אישי גם משתגעת על ניגירי, בטח אם הוא סופר טרי. הזמנו אינסייד אאוט סלמון אבוקדו ואת השרימפס טמפורה והסנסט מרשימת הספיישלים, כמובן גם ניגירי סלמון עבורה. המשלוח הגיע לביתנו באופן מפתיע, בתוך חצי שעה בלבד, בסל רב פעמי עם לוגו של המקום, עם רטבים בנדיבות לבקשתנו. כל הרולים היו עשויים בקפידה ומרהיבים ביופיים, הטעם שלהם היה מופלא. הטריות של כל המרכיבים (ובעיקר של הדגים), הייתה ניכרת בכל ביס וביס, גם בסושי וגם ברטבים הורגש שנעשה שימוש במרכיבים איכותיים בלבד. המחירים אגב הוגנים למדי לאיכות שכזו ובכלל.

סאקה- המשקה שלה צלמת: כרמל מילנר-סער

סאקה- המשקה שלה צלמת: כרמל מילנר-סער

הארוחה הייתה מענגת ושתינו מצאנו עצמנו מחייכות ומסכימות שמצאנו מקום חדש להזמין ממנו סושי. אחרי שלא הפסקנו לדבר בימים שאחרי על כמה היה לנו טעים, החלטנו ללכת למסעדה. אני גדלתי בהרצליה וחזרתי לגור בה עם זוגתי לפני כ-7 שנים ותמיד עברתי בנסיעותיי דרך הסניף, שנמצא ממש בתפר שבין הרצליה לרמה”ש, משום מה, מעולם לא הזמן לי להגיע אליו קודם לכן. הזמנו מקומות לחמישי בערב ופיתחנו רעב.

המקום נמצא במיקום אסטרטגי, מצד אחד על סוקולוב, הרחוב הראשי של רמת השרון ומהצד השני צמוד לשכונות הרצליה הצעירה ונווה אמירים שבהרצליה. המסעדה במתחם בניינים נאה שמתחתיו מסעדות וחנויות, שזה יתרון, אך גם חסרון למי שעובר שם עם רכב ומפספס את המיקום הפנימי של המסעדה. מקום אינטימי ומוקפד, שעדיין נמצא בסגירת חורף, אך בקרוב הישיבה בו תהיה גם בחוץ ועם בוא הקיץ, אף יזכה לשלל שינויים שיהפכו אותו ליפה ומזמין עוד יותר. האווירה הנעימה והשלווה והמוסיקה ברקע, מעניקים חוויה בהחלט כיפית. עוד יותר מלהיב, שהגענו בחמישי וזה לגמרי סייע לנו להיכנס בטוב ועם חיוך לסוף השבוע שלנו.

אומשו- המשקה שלי צלמת: כרמל מילנר-סער

אומשו- המשקה שלי צלמת: כרמל מילנר-סער

הגענו למקום בשמונה בערב וקיבלה את פנינו מלצרית בשם שקד, התמקמנו ומיד קיבלנו קעריות מוחמצים טעימים לסיפתח. כמובן ששמענו מיד על התפריט החדש שנחנך במקום ממש לאחרונה. קיבלנו תפריט עשיר ומעוצב באופן מרהיב ביותר, המנות בתפריט הן פרי יצירתו של השף המוכשר חיים אלוש (לשעבר טאיזו, טורקיז). הוא נותן מענה למבוגרים וילדים, לאוכלי כל ולטבעונים/צמחוניים/ נמנעים מגלוטן. זוגתי פצחה בהזמנת סאקה ואני קיבלתי את המלצת המלצרית וניסיתי את המשקה אומשו- של בני קיקוסאי- זהו ליקר שזיפים יפני מתקתק ומעולה. לרוב אנחנו סומכות על האינטואיציה שלנו בהזמנת מנות במסעדה וגם כאן לשמחתי, לא טעינו.

באן- מנה ראשונה והיסטרית צלמת: כרמל מילנר-סער

באן- מנה ראשונה והיסטרית צלמת: כרמל מילנר-סער

לראשונות בחרנו ביחד את הבאן- 2 לחמניות מאודות עם בשר שפונדרה מפורק, ירקות כבושים, מיונז יפני וצ’ילי חריף ואת האבי שומאי- 4 יחידות של כיסוני בצק אורז במילוי שרימפס שהגיעו עם רוטב משגע. 2 המנות היו מעולות בטעמן וממש מיוחדות, כל כך אהבנו את הבאן שרק מפאת חוסר רצון לקפח את שאר המנות במסעדה, לא הזמנו מיד עוד אחד. כל העת, שקד, המלצרית המקסימה והסופר מקצועית שלנו, בדקה את שביעות רצוננו ודאגה לכל מחסורנו, השירות היה מאד מוקפד וקשוב ומצד שני לא מציק. נראה שלא רק הלקוחות מרוצים במקום, אלא גם העובדים/ות שעובדים בצוות ועם חיוך לאורך כל המשמרת. האווירה הרגועה במקום וביניהם, לגמרי עוברת ללקוחות.

ראשונה טעימה- אבי שומאי צלמת: כרמל מילנר-סער

ראשונה טעימה- אבי שומאי צלמת: כרמל מילנר-סער

את העיקרית חלקנו, הייתה זו מנה של קדרת קארי שמגיעה עם עוף/סלמון/שרימפס וקלמארי או טופו. אני בחרתי לנו את העוף. העוף מבושל בתבשיל קארי חרפריף, חלב קוקוס, ירקות, קשיו ועשבי תבלין. המנה מגיעה עם אורז מאודה בצד עם שומשום ושומשום שחור ומלאה בטעמים. היא הייתה מאד טעימה ומיוחדת, בעיקר בשל טעמה המעושן בזכות התבלינים והרטבים הייחודיים. בתפריט מבחר עיקריות משביעות וטעימות, המוגשות עם אורז מאודה או איטריות.

עיקרית- קדרת קארי עוף מעולה ועשירה בטעמים צלמת: כרמל מילנר-סער

עיקרית- קדרת קארי עוף מעולה ועשירה בטעמים צלמת: כרמל מילנר-סער

לפתע שמנו לב שהמקום הקטן יחסית התמלא ממש זמן קצר אחרי שהגענו. ימי חמישי וסופ”שים עמוסים במקום ומביאים אליהם מצד אחד את תושבי השכונה והאזור ומהצד השני גם חובבי/ות סושי איכותי מכל אזור השרון ואף צפון ת”א. מערך המשלוחים המקצועי מוציא משלוחים לאזור השרון ועמוס לעייפה בכל ימות השבוע, אין לי ספק שזה מעיד על טעמם הטוב של ישראלים/ות. ניתן להזמין במקום גם מגש מסיבות ענק ומגוון עם שלל שילובים לבחירה. בתפריט יש גם מענה ראוי וטעים לצמחוניים/ות ולטבעוניים/ות.

סושי בר בזל ביום חמישי צלמת: כרמל מילנר-סער

סושי בר בזל ביום חמישי צלמת: כרמל מילנר-סער

למרות שכבר שבענו כמעט לגמרי, החלטנו שאין סיכוי שנעזוב את המקום, מבלי לטעום שוב את הסושי המדהים, שגרם לנו להגיע מלכתחילה. הזמנו את קומבינציית הסלמון, שמציעה בתוכה ניגירי, סשימי, אינסייד אאוט ופוטו מאקי. זוגתי התענגה על כל ביס תוך כדי טבילה בסויה שבתוכה וואסבי ואני כמובן התפנקתי עם שפע וואסבי אך גם עם ספייסי מיונז וטריאקי איכותיים שמוכנים במקום. זוגתי תמיד צוחקת עליי שאני כ”כ ישראלית ורק פה חיברו סושי לרטבים האלה, ביפן לגמרי אוכלים כמוה, וואסבי וסויה. הקומבינציה הייתה מעולה בטעמה והתענגנו על כל ביס וביס, יצוין במיוחד הניגירי והסשימי שאני ממש לא נוטה לאכול, אבל בראותי את צבע הסלמון ואת יופיו, הייתי חייבת לטעום. הייתה זו טריות שלא טעמתי כמותה מעולם.

שקד המקסימה והקומבינציה שלנו צלמת: כרמל מילנר-סער

שקד המקסימה והקומבינציה שלנו צלמת: כרמל מילנר-סער

זוגתי שניהלה את מיטב מסעדות ישראל ועסקה שנים בתחום הקולינריה, סיכמה במילה אחת את חוויתינו שם: “וואו”. היופי, הטעם, האיכות. ואני אוסיף ואומר, שמדובר על מקום ותיק עם קהל לקוחות קבוע ונאמן, מחירים נוחים, משלוחים שמגיעים מהר ובאותה איכות של המסעדה, עם בעלים רגישים ומקסימים שחברו לבית לחיילים בודדים באזור ומעניקים להם 50 אחוז הנחה באופן קבוע במקום ואף שולחים להם אחת לחודש לדירה מגש מסיבות ענק על חשבון הבית. מעבר לזה, כששאלתי לגבי הצלחות והקערות היפייפיות מהן אכלנו, נעניתי כי כל הכלים במסעדה הוזמנו בהזמנה מיוחדת מעמותת “אנוש”. משמע שההצטיידות למסעדה, שהיא תמיד עסקה כלכלית לעסק ממנו מזמינים, הפכה באחת לעסקה כלכלית- חברתית מרגשת לכל הצדדים. אין משהו יותר משמח בעיניי מלפגוש עסק שמעבר לרצונו לספק אוכל מעולה ושירות מקצועי וכמובן להרוויח, מביא ערך מוסף ומחפש גם לתרום לחברה. כרגע אגב, גם מחפשים במקום עובדים/ות לשלל תפקידים וישמחו גם להעסיק בני/ות חמישים  ומעלה שמתקשים למצוא עבודה ראויה וגם בעלי/ות מוגבלות שישמחו לתת להם מקום מחבק ופרנסה ראויה. אחרי שירון, אחד השותפים חלק איתי את משנתו, שהיא לגמרי רואה במקום יותר מעסק כלכלי אלא חברתי ואף עם רצון לתרום ובהמשך לחוויות שלנו של המשלוח מסושי בר בזל ובהמשך הארוחה המדהימה שחווינו שם (לא נשאר מקום לקינוח אפילו ויש בתפריט כמה די מעניינים), אין לי ספק, שאני מסמנת בשמחה גדולה את המקום כבית החדש שלנו לסושי ובעיני גם כמקום הכי מסקרן, מבטיח ומקיים לסושי ולאוכל אסייתי איכותי באזור השרון כולו. יצאנו עם טעם של עוד.. ועוד.

זוגתי מתענגת על כל ביס צלמת: כרמל מילנר-סער

זוגתי מתענגת על כל ביס צלמת: כרמל מילנר-סער

“סושי בר בזל”- סוקולוב 111- רמת השרון

טלפון: 03-5477733

לדף הפייסבוק: https://www.facebook.com/SushiBarBazel/

לאתר: https://ramat-hasharon.sushibarbazel.co.il/site/menu-rh.php

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

זה הסתיו עם המרק- מרק אפונה עשיר עם בצקניות טבעוניות מחיטה מלאה

בימינו לא צריך לחכות יותר לחורף שיפציע, כדי להוציא מהבוידעם את מתכוני המרקים הכי טובים שלנו. בחוץ קצת מתקרר וכבר בא לנו איזה מרק מהביל ומנחם, כזה שיפיץ בבית ריחות מופלאים ויחמם את הבטן, כמו אז כשהיינו ילדים ועלה קצת החום/...

תגובות

פורסם לפני 1 year

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

Lofra- איטלקי לוהט במטבח שלכם/ן

אחד הדברים שישראלים/ות הכי אוהבים/ות לקראת החגים ובעיקר לקראת חג הפסח הקרב ובא זה להתחדש. כשמשדרגים את הבית במוצר חדש, איכותי ושימושי, נדמה שתוך רגע גם התחושה שלנו משתדרגת, מעצם הרכישה, מהיופי ובעיקר מההתרגשות האופפת...

תגובות

פורסם לפני 9 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה