הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 139

עוקבים: 19

החל מינואר 2017

אין חדוות בישול/ אפייה גדולה יותר, מזו העושה שימוש בתוצרת מקומית טרייה ואיכותית

01/04/2018

בפסח הזה, החלטנו שהגיע הזמן לתוצרת איכותית וזולה יותר, בתחום הפירות והירקות. ידענו שלמרות שיש שפע רב בסופר השכונתי, אצל הירקן במרכז העיר, או אפילו בחנות הירקות מתחת לבית, התוצרת לא תמיד איכותית מספיק והמחיר כמעט תמיד גבוה. גבוה מדי. 

כחובבת קטיף מושבעת, תומכת מובהקת במוצרים ובגידולים תוצרת ישראל וכמי שיש שיגדירו אותה אפילו ציונית, צרם לי מאד רגע לפני החג, לקרוא על אותו חקלאי שבאקט של מחאה, החליט להעניק מתוצרתו המעולה לכל דורש/ת ללא עלות, בעקבות המשך הפגיעה בפרנסתם של ממשלת ישראל, שנובעת מיותר מסיבה אחת. החלטתי לחפש אחר מקום או משק חקלאי, שמוכר תוצרת חקלאית משובחת במחירים שפויים גם ללקוחות פרטיים, כדי שגם אנחנו וגם החקלאים נהנה ונרוויח.

"והיא תחטוף שוק כשהיא תראה ת'ארטישוק שלי" צלמת: כרמל מילנר-סער

“והיא תחטוף שוק כשהיא תראה ת’ארטישוק שלי” צלמת: כרמל מילנר-סער

השם הראשון שעלה בחיפושיי היה “משק פיין”, הממוקם בגבעת עדה (סמוך לזיכרון/ בנימינה). השם צלצל לי מוכר ולא במקרה. משק פיין, הינו משק וותיק ומוכר שקיים כבר למעלה מ-75 שנה. אהרון פיין, המשיך את דרכו של אביו ופיתח את המשק שלו בגבעת עדה. בנו אברהם (אברמי), ממשיך דרכו עד היום ומשמש בתפקיד הבעלים. בנו מתן הוא האחראי על תחום המכירה הישירה של המשק.

שרי מנומר צלמת: כרמל מילנר-סער

שרי מנומר צלמת: כרמל מילנר-סער

המשק מתמחה בעיקר בגידול פירות נשירים: אפרסק, שסק, נקטרינה, משמש, שזיף, תפוח, רימון, אפרסמון, חבושים, ענבים ועוד. לפני כשנתיים, כאשר חקלאי ישראלי יצאו במחאה (מוצדקת לגמרי לדעתי), נגד פערי התיווך של רשתות השיווק והרגולציה הלוקה בחסר של הממשלה כלפי החקלאות, החליט המשק לפתוח את שעריו למכירה ישירה של תוצרתו לציבור הרחב (וזאת, בנוסף לשיווק סיטונאי של תוצרת חקלאית לשוק המקומי). כל בני המשפחה נרתמו אז למכירה וגם היום הם לוקחים חלק במכירות ובקידום המשק בזמנם הפנוי. במשך הזמן, כאשר גבר הביקוש אצל הלקוחות לתוצרת נוספת (מלבד הפירות הנשירים), המשק המשפחתי, החליט לקיים שיתוף פעולה עם חקלאים נוספים מהסביבה הקרובה ובכך בעצם, יכלו להציע סל טרי, מגוון ועשיר יותר, ללקוחות שמעוניינים במוצרים נוספים. בכך הם בעצם מאפשרים לחקלאי האזור למכור דרכם את התוצרת שלהם במחיר הגיוני והוגן, שמצד אחד יספק למשק ולהם פרנסה ומהצד השני, ייטיב עם הלקוחות. משק פיין מקיים קשר ישיר וטוב עם החקלאים ועל כן, האספקה הינה שוטפת וטרייה, לשביעות רצון הלקוחות.

חסה ערבית בגודל בית צלמת: כרמל מילנר-סער

חסה ערבית בגודל בית צלמת: כרמל מילנר-סער

ממש שווה להגיע לשם בימים רביעי עד שבת,  למי שרחוק לו מדי להגיע לגבעת עדה, ישנה מכירה המתקיימת גם באופן קבוע, בימי שישי בחוצות שפיים, שבאזור השרון.    זוהי חוויה שהיא הרבה מעבר לרכישת פירות וירקות הביתה. המקום מקסים ופתוח ומזמין להתרשם מכל השפע הצבעוני והמרהיב ולבחור לעצמכם/ן תוצרת חקלאית טרייה, באיכות ממש גבוהה, עם שירות מקצועי ונעים, בכמות שתרצו ובמחיר שיוציא אתכם/ן מרוצים/ות.

זוגתי ואני, מעולם לא ראינו מבחר כל כך גדול של פירות וירקות, שממש רק חיכו שנאסוף אותם אלינו הביתה, ישירות למטבח ולהכנות החג. התוצרת ללא ספק, טרייה ויפה מהרגיל ולא עוברת כמה וכמה ידיים עד הגיעה אלינו, משמע שהיא נשארת טרייה ליותר זמן, כי אתם/ן יודעים בדיוק מתי נקטפה והגיעה למשק ומשם הישר אליכם/ן.

מייפל בודקת את הסחורה צלמת: כרמל מילנר-סער

מייפל בודקת את הסחורה צלמת: כרמל מילנר-סער

תוך כדי התוודעות למשק פיין, הכרנו את מתן, הבן של אברמי הבעלים, דור ההמשך של המשק, שהיה לגמרי מקסים ושירותי והשיב לכל שאלותינו לגבי התוצרת ומקורה.  ניכר שלא מדובר רק בעסק משפחתי/ מקור פרנסה, אלא בשליחות של ממש, של כמה וכמה דורות שהקימו וקידמו את משק פיין מיומו הראשון ועד היום. כיף לפרגן לעסק כזה.

השלל שלנו כלל את כל מה שאנחנו אוהבות: תותים מושלמים, אוכמניות שהיא מיד פינטזה על הקינוח שתכין עימן, אננס חתיכי שלא הפסקתי להסניף, תפוחים סמיט, אבוקדו “ריד” (סוג שטרם הכרנו), שום טרי, בצל לבן, פלפל חריף, פלפלוני טינקרבל משגעים וקטנים לממולאים, מלפפונים בייבי, שרי תמר, ארטישוק (בשבילה), תפוזים ולימונים שרק נקטפו מהעץ, חצילי ענק, פלפל אדום בוהק ושפע נוסף, שמילא את המקרר שלנו עד אפס מקום ואת ראשנו במחשבות על מה נבשל ונאפה עם כל הטוב הזה.

מהשדה למקרר צלמת: כרמל מילנר-סער

מהשדה למקרר צלמת: כרמל מילנר-סער

מאחר ואחת ממטלות החג שלי הייתה להכין סלטים אהובים לליל הסדר, התחלתי עם סלט הקישואים המפורסם של אמא שלי- מלך הסלטים (מתכון מצורף), שכיכב אצלנו על שולחן החג ויחד איתו סלט החצילים והגמבה עם הכמון והלימון, גם כן של אמי היקרה, שמשתלב יופי בכל ארוחה. אין ספק שכבר בהכנה ואז גם בטעימה, חשתי שמדובר בטריות ובאיכות מסוג שטרם הכרנו וזה עשה שמחה גדולה בלב. לא רק התוצאות, אלא גם הידיעה שהכל הגיע ישירות מהחקלאים, שהיום יותר מתמיד, זקוקים לתמיכה ולפרגון של הציבור כולו.

מתכון לסלט קישואים של זהבה- מלך הסלטים

המצרכים:

שבעה קישואים בינוניים

3 בצלים בינוניים

4 ביצים קשות מבושלות היטב

מלח

פלפל שחור טחון

שמן קנולה

מיונז משובח

אופן ההכנה:

*מומלץ להכין במחבת עמוקה וגדולה או בסיר נמוך ורחב (של ממולאים).

שוטפים את הקישואים ומגרדים אותם בפומפייה (בחורים הגדולים), יחד עם הקליפה. מניחים בתוך מסננת ונותנים להם להגיר נוזלים לפחות שעתיים.

מטגנים את הבצל בשמן קנולה, אחרי שנחתך לקוביות, עד שהוא מעט מזהיב, אחרי שהבצל מזהיב, מוסיפים עוד מעט שמן ומכניסים את הקישואים בקבוצות קטנות ובהדרגה, לא לפני שכל קבוצה נסחטת מעל הכיור, כדי להגיר ממנה עוד נוזלים.

לערבב היטב את כל התערובת ולהשאיר על אש בינונית, להוסיף מלח ופלפל שחור טחון ולערבב היטב מפעם לפעם.

מסיימים את הכנת הסלט רק לאחר ערבוב חוזר, כשהקישואים מתחילים מעט להשחים ולהידבק לסיר, אז מגרדים היטב מהמחבת ומערבבים. השחימות וההידבקות עושים את כל הטעם. כמובן להקפיד שנדבק אך לא נשרף ולערבב כל העת עד שלא נשארים כלל נוזלים. יש להוריד מהאש ואז לשים הכל במסננת כדי לדלל את השמן. שופכים אחרי סינון לקערה גדולה ואז מעל הקערה מגרדים על החורים הקטנים בפומפייה את 4 הביצים הקשות, לכל זה מוסיפים כשלוש כפות מיונז. על פי הטעם מחליטים אם יש צורך בעוד מעט מלח . אחרי שהכל מתובל ומעורבב, להשאיר בחוץ להתקרר כשעה ולשמור במקרר. טעים ומומלץ לאכול את הסלט טרי ולא יותר משלושה ימים לאחר הכנתו.

סלט קישואים אלוהי בהתהוות צלמת ובשלנית: כרמל מילנר-סער

סלט קישואים אלוהי בהתהוות צלמת ובשלנית: כרמל מילנר-סער

ובחזרה למשק פיין, מעבר לפירות הנשירים שהזכרתי שגדלים אצלם, הם עובדים עם מגוון חקלאי האזור ועם התוצרת שלהם, הנה רשימה חלקית:

החקלאי אריאל- מגדל ענבים, אפרסמונים, אפרסקים, תפוחים.
החקלאי דרור – מגדל עגבניות שרי ״לובלו״, שרי מנומר, עגבנייה אשכולות ומלפפון.
החקלאי אודי – מגדל שרי תמר, עגבניה תמר, חצילים, קישואים, פלפל חריף.
החקלאי אלמוג – מגדל מלפפון בייבי, פלפלים בכל הצבעים, מלפפון.
החקלאי דובל’ה – שלל סוגי ירוקים: כמה סוגי חסות, בצל ירוק, דלעות ועוד.
החקלאי מוישה – מגדל גזר צבעוני ודלעות מיוחדות שלא מוצאים בסופר.
החקלאי אסף – מגדל פפאיה אורגנית ללא גרעינים.
החקלאי זאביק – מגדל פיטאיה, ביצי דרקון, לונגן, תפוז סיני, ספוטה שחורה.
החקלאי שמעון – מגדל גויאבה.
החקלאי דן – מגדל קלמנטינות.
*כמו כן, נמכרות במשק גבינות צאן בוטיק של מוטק’ה החולב ושמן זית איכותי של מסיק מגל.
מחירים לדוגמא: גזר ארוז מובחר (1.3 ק”ג)- 5 ש”ח. ירוקים כמו חסה, בצל ירוק, סלרי, פטרוזיליה וכו’- 3 יחידות ב-10 ש”ח בלבד. תפוז- סלסלה קטנה- 6 ש”ח. אפרסק- סלסלה (1.2 ק”ג)- 20 ש”ח. אבוקדו ריד (דומה לאטינגר)- סלסלה קטנה- 20 ש”ח. אוכמניות טריות- מארז- 20 ש”ח. תפוח סמיט- סלסלה קטנה- 10 ש”ח.
**התוצרת היא לרוב מגוונת וקבועה, אך מדי שבוע מתווספים או משתנים בה פריטים.
מעבר לימים ולשעות בהן ניתן לרכוש את התוצרת בחצר המשק שבגבעת עדה, בכל שישי מתקיימת גם כן מכירה של התוצרת בחוצות שפיים.
*** כדאי לדעת: בשונה מהחנויות ומרשתות השיווק השונות, שיטת הקניה במשק פיין שונה: המחירים הם לפי סלסלה או יחידה. הלקוח/ה ממלאים סלסלה קטנה (1.5-1.8 ק״ג) או סלסלה גדולה (2-3 ק״ג) בשיטת ״מלא/י כפי יכולתך״ ומשלמים מחיר קבוע לפי הסלסלה, אין שקילה של הסלסלה ויותר מכך, אין שום הפתעות בקופה. בשיטה זו הם בעצם יכולים להציע לכולנו, מחירים סופר אטרקטיביים שיהיו משתלמים גם לצרכן ולגם לחקלאי. הצרכן נהנה מתוצרת טרייה ואיכותית במחיר זול יחסית (מחירי סיטונאות לרוב). 
כל טוב הארץ של משק פיין צלמת: כרמל מילנר-סער

כל טוב הארץ של משק פיין צלמת: כרמל מילנר-סער

-משק פיין- גבעת עדה-
שעות וימי פעילות:
רביעי-חמישי (גבעת עדה)- 10:00-19:00
שישי (גבעת עדה)- 8:00-14:00
שישי (חוצות שפיים)- 10:00-14:00
שבת (גבעת עדה)- 9:00-16:00
לדף הפייסבוק של משק פיין: 

תיהנו, רכשו תוצרת הארץ ופרגנו לחקלאים ותגידו שכרמל שלחה אתכם/ן! :)

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

Lofra- איטלקי לוהט במטבח שלכם/ן

אחד הדברים שישראלים/ות הכי אוהבים/ות לקראת החגים ובעיקר לקראת חג הפסח הקרב ובא זה להתחדש. כשמשדרגים את הבית במוצר חדש, איכותי ושימושי, נדמה שתוך רגע גם התחושה שלנו משתדרגת, מעצם הרכישה, מהיופי ובעיקר מההתרגשות האופפת...

תגובות

פורסם לפני 6 months
תצוגה מקדימה

זה הסתיו עם המרק- מרק אפונה עשיר עם בצקניות טבעוניות מחיטה מלאה

בימינו לא צריך לחכות יותר לחורף שיפציע, כדי להוציא מהבוידעם את מתכוני המרקים הכי טובים שלנו. בחוץ קצת מתקרר וכבר בא לנו איזה מרק מהביל ומנחם, כזה שיפיץ בבית ריחות מופלאים ויחמם את הבטן, כמו אז כשהיינו ילדים ועלה קצת החום/...

תגובות

פורסם לפני 12 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה