הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 129

עוקבים: 19

החל מינואר 2017

קבלו טייק אוף או בעצם טייק עוף על הגפילטע המוכר של פסח- “גפילטעוף”

25/03/2018

אחרי שנים בהם אני מוצאת עצמי נרתעת מכל מה שקשור לגפילטע פיש ובהמשך לתחרות המתכונים לפסח של סלונה ולאחר מחשבה, הגיתי מנה מקורית ומבריקה לפסח, שהיא בעצם וריאציה חדשה וצבעונית לגפילטע פיש המוכר והאפרפר.

המנה מבוססת על עוף במקום על דג ולא החסרתי ממנה את המוטיבים של המנה המקורית: גזר וחזרת.

מאמינה שמהמנה הזו יוכלו ליהנות מבוגרים וגם ילדים (מינוס החזרת). היא פשוטה ומהירת הכנה, היא טעימה וייחודית ויש בה שילוב מנצח של מתיקות וחריפות.

* המנה שלי נבחרה להיות בין 10 המתמודדות בתחרות המתכונים לפסח של אתר סלונה. אשמח ואודה לכם/ן, אם תכנסו לקישור המצורף ותבחרו בה כמנה המנצחת, ההצבעה מסתיימת כבר ביום רביעי:

http://saloona.co.il/blog/pesachrecipes2018/

 

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

 

“גפילטעוף” עם גזר מקורמל וחזרת חריפה

המרכיבים:

חצי ק”ג עוף טחון
1 תפוח אדמה בינוני מגורד קטן
1 בצל גדול מטוגן או 2 קוביות בצל מטוגן של דורות
2 ביצים
2 כפות קמח מצה
מלח לפי הטעם
מעט פלפל שחור טחון
מעט פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
2 גזרים חתוכים לעיגולים בינוניים
סירופ מייפל איכותי
חזרת ביתית או קנויה איכותית
שמן זית- לטיגון
גזר מקורמל צלמת: כרמל מילנר-סער

גזר מקורמל צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:
  • שמים את העוף הטחון בקערה ואליו מוסיפים תפוח אדמה מגורד, בצל מטוגן, קמח מצה וביצים ומערבבים היטב.

  •  מוסיפים מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה וחריפה ומערבבים שוב.
  •  יוצרים מהתערובת קציצה בינונית ועגולה ומשטחים אותה קלות.
  •  מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הגפילטעוף משני הצדדים עד שמשחים.
  •  באותו שמן, מטגנים קלות את עיגולי הגזר עד שמזהיבים.
  •  שופכים על עיגולי הגזר מעט (כף וחצי) מייפל והופכים עד שמשחים בשני הצדדים (זהירות שלא ישרף בגלל המייפל).
  •  מגישים את הגפילטעוף בצלחת עם הגזר המקורמל מעל ומעט חזרת חריפה בצד.

** מתאים להגיש כמנה ראשונה או כעיקרית.

גפילטעוף צלמת: כרמל מילנר-סער

גפילטעוף צלמת: כרמל מילנר-סער

תודה על ההצבעה,

בתיאבון וחג שמח וטעים,

כרמל.

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

דיגיטלית אני מדברת אלייך

פעם, ממש מזמן, כתבתי שירים למגירה ואז יצאתי מהארון וכתבתי במגזיני הקהילה הגאה. שנים אחר כך נולד הפייסבוק, העולל הראשון והכה מוצלח של צוקי. עם מהפכת הרשתות החברתיות, חלה גם אצלי מהפכה לא קטנה, מצלמת סטילס מקצועית וכתבת...

תגובות

פורסם לפני 9 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

Almo nature- גורמה איטלקי איכותי לכלב ולחתול שלכם/ן

מתי לאחרונה נתקלתם באוכל איטלקי איכותי ובריא לכלב או לחתול שלכם/ן, כזה שכל ההכנסות ממכירתו מועברות למיזמים מרגשים למען בעלי חיים? כשיש בבית שתי כלבות מדהימות, שהביאו אל חיינו אושר גדול, זה אך טבעי שתמיד נרצה עבורן את...

תגובות

פורסם לפני 4 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה