הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 109

עוקבים: 18

החל מינואר 2017

בדרך לים או לעל האש, עוצרים בmeatpoint- בית הבשר דבאח, בהרצליה פיתוח

21/03/2018

לפני שבועיים יצאתי מפגישה עסקית מוצלחת בהרצליה פיתוח ועיניי צדו שלט צהבהב-לבן שהכריז על חנות חדשה בשם: MEATPOINT. באותיות קטנות יותר הופיע: בית הבשר דבאח, זה כבר אמר לי הכל. הצצתי פנימה והבנתי שדבאח, או לפחות נציגות שלו, פתח חנות חדשה, שנדמה שהייתה מאד חסרה באזור. מדובר על חנות ראשונה מתוך כמה שמתוכננות להיפתח בהמשך.

החנות מציעה  כמובן בשר טרי ואיכותי היישר מהצפון. משפחת דבאח מדיר אל אסד, ידועה כבר שנים בשל עיסוקה בתחום הקצביות, המאפיות ועוד. היא מספקת בשר למרבית המסעדות ורשתות המזון בארץ ושמה הולך לפניה כשמדברים על איכות.

מיהרתי באותו היום, אך חזרתי לאותה חנות ממש, שבוע לאחר מכן ומצאתי עצמי מתפעלת מהחנות הבוהקת, מהשפע הניבט מכל עבר ומהעיצוב האדריכלי, פגשתי שם בחור בשם ראובן בר, שהתברר כאחד משלושת השותפים של הרשת החדשה.

ראובן בר- אחד משלושת השותפים צלמת: כרמל מילנר-סער

ראובן בר- אחד משלושת השותפים צלמת: כרמל מילנר-סער

מעולם לא אהבתי ביקור בקצביות (על אף שאיני צמחונית/ טבעונית), הפעם חשתי כאילו הגעתי לחנות בשר מסוג אחר. קצביית בוטיק. הניקיון היה מוקפד עד מאד והריח באוויר היה בעיקר ריח הפיתות שבטאבון. הוזמנתי מיד לטעום ממנת הבית, שהיא בעצם המנה היחידה שתוכלו לקנות כאן ולאכול לפני או אחרי הקניות. מדובר על מנה שנהגתה על ידי ראובן ועל ידי אחד משותפיו, אכרם כבר לפני כ-4 שנים. המנה אותה אתם/ן תכנו כנראה “עראיס”, היא בעצם מנה מדהימה עם מתכון ייחודי שלהם, שנקראת “פיתה בלחמה”- יענו פיתה עם בשר. מדובר על פיתות שנאפות בטאבון הצהוב שניצב במקום, 2 חצאים שמתמלאים בתערובת הקבב המשובחת שלהם, הם לצערי לא הסכימו לגלות לי את המרכיבים, אך הצלחתי לפענח שזה מבשר טרי, בצל, פטרוזיליה ושפע תבלינים (לשמחתי ללא קינמון). שני החצאים נכנסים עם הבשר לטאבון ויוצאים כעבור כ-5 דקות שזופים ומוכנים לאכילה. עימם, יוגשו לכם חמוצים ופלפל חריף ואף טחינה איכותית (היונה) שהם עושים במקום ורוטב סרירצ’ה למי שאוהב/ת (מתאים בול). נור, קצב ותיק, שהגיע הישר מדיר אל אסד לעבוד במקום ובין היתר, אחראי על הטאבון. הוא מכין בכמה דקות את המנה שידברו עליה שעות אח”כ. היא עולה 25 ש”ח ומשאירה טעם של עוד. במקום עובדים עוד קצבים כשהוותיק מכל, מנשה, עובד בתחום כבר 28 שנים.

נור- מלך הטאבון צלמת: כרמל מילנר-סער

נור- מלך הטאבון צלמת: כרמל מילנר-סער

פיתה בלחמה- התמכרות מענגת צלמת: כרמל מילנר-סער

פיתה בלחמה- התמכרות מענגת צלמת: כרמל מילנר-סער

ראובן בר, איש מערכת הביטחון לשעבר שעבד שנים במשרות בכירות בהייטק, הוא מושבניק מאזור באר טוביה שבילדותו חלב פרות וגידל עגלים במושב ומבין בגידול בשר ובהכנתו. הוא חבר לאחרונה לקצב  הפרטי שלו, אכרם דאבח, עו”ד בהשכלתו, שהוא הנכד של סלאח, הסבא שהקים את אימפריית דבאח לפני כ-60 שנה ונפטר ממש לפני כמה חודשים. במשך שנים, ראובן היה לקוח של אכרם (שבבעלותו כמה קצביות) וקנה אצלו בצפון את הבשר, הם מכירים 12 שנה ועם הזמן הפכו מלקוח וקצב, לחברים טובים שהכניסו לקשר שלהם כבר מזמן את הנשים ואת הילדים. כשהבליח בראשם הרעיון למקום משותף באזור המרכז, צירפו את החבר הטוב תמיר, טייס f-16 לשעבר וטייס שפורש בימים אלה מאל על וביחד החליטו שהסניף הראשון יהיה בהרצליה פיתוח, בצומת הרחובות אבא אבן-משכית. מיקום מצוין לכל הדעות, כשמצד אחד ישנן חברות ההייטק הרבות והעובדים/ות שלהן ומהצד השני ישנן מסעדות רבות וטובות שמציעות גם מנות עם בשר.

היינות המובחרים והבירות הישראליות צלמת: כרמל מילנר-סער

היינות המובחרים והבירות הישראליות צלמת: כרמל מילנר-סער

הקפה, הממרחים והתיבול צלמת: כרמל מילנר-סער

הקפה, הממרחים והתיבול צלמת: כרמל מילנר-סער

הפתיחה הייתה לפני כחודש וחצי, כמעט ללא פרסום או שלטי ענק ומאז, המקום מעורר עניין רב ומקבל את פניהם של לקוחות רבים, מאזור הרצליה, רמה”ש, רמת אביב ועוד.

בהגדרה הם חנות לממכר בשר, אך תוכלו למצוא שם גם שפע מוצרים נלווים ל”על האש” והכנתו ולאירוח. ראובן חוזר ומדגיש בפניי כי המקום כל כולו החל מחיבור בין אנשים ובין חברים ובעצם בינו לבין אכרם ותמיר, בכך בעצם הוא קיבל את אופיו. גם הספקים השונים הינם חברים ועם הזמן, אין לי ספק שלאור השירות המזמין והמחויך, גם הלקוחות הקבועים יהפכו לחברים.

הסכינים והציוד הנלווה צלמת: כרמל מילנר-סער

הסכינים והציוד הנלווה צלמת: כרמל מילנר-סער

החנות מציעה יינות רבים ואיכותיים, מהארץ ומחו”ל, ברמות מחיר שונות, יוקרתיים או יותר עממיים אך תמיד כאלה שילכו טוב עם הסטייק שלכם/ן. תמצאו גם מבחר בירות ייחודיות וישראליות בלבד. בתחום הציוד נמכרים: גחלים וציוד למעשנות, סט למנגל, סכיני שף מעולות של “TRAMONTINA” תוצרת ברזיל, סכו”ם איכותי שמתאים לבשר, כמו כן, יש תבלינים משלל סוגים, שהוכנו במיוחד עבור החנות, תערובות ייחודיות שיתאימו לכל מה שתכינו על המנגל או במטבח הפרטי, התבלינים כולם הגיעו מספק התבלינים המוכר, קבלאוי מאום אל פאחם. טחינת “היונה”, שהיא לטעמי האיכותית והטעימה בארץ, מגיעה אל החנות ישירות מהמפעל בשכם, תמצאו גם קפה טחון עם הל  וגם שמן זית איכותי בחומציות של 0.5, שניהם תוצרת דבאח וגם ממרחים, רטבים, טורטיות ועוד מוצרי איכות מיובאים.

 צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

אבל עזבו את כל הנ”ל, בבית הבשר של דבאח, העיקר הוא הבשר. כשבכל שני וחמישי אתם/ן קוראים/ות ידיעה או שומעים/ות בחדשות על עוד קצביה שמכרה בשר שפג תוקפו/ מקולקל וחלק לא קטן מהבשר שאנחנו קונים בסופרים כטרי לגמרי, הינו בעצם בשר “מצונן”. משמע, בשר שהובל לארץ ממדינות שונות, שהוזרקו לו מים ואף הומלח טרם המשלוח, דבר הגורם לו להיות עתיר נוזלים, אם מובל כהלכה, זה אומר ב-0 מעלות (לא קפוא) ואנחנו הצרכנים/ות אף פעם לא באמת יודעים/ות  מה עבר עליו מרגע השחיטה, דרך הובלתו לארץ ועד לרגע בו רכשנו אותו מרשתות השיווק.

טרי טרי צלמת: כרמל מילנר-סער

טרי טרי צלמת: כרמל מילנר-סער

הבשר של דבאח ידוע מאז ומתמיד בשל טריותו ואיכותו. מדובר על רשת משפחתית ומכובדת והיא הספקית לרשתות רבות/ מסעדות וגם לחנות החדשה – “meat point”. כבר במבט ראשון, הבחנתי בצבע השונה של הבשר טחון שרכשתי אצלם, בשונה מזה שאנחנו רוכשות בסופר. גם חוש הריח שלי מאד אהב את הסחורה שלא הדיפה ריח חזק של בשר כמו בכל קצביה אחרת. המקררים עמוסי בשר משלל סוגים, החל מבשר שיטחנו לכם במקום ויהפוך לבולונז מעולה שתכינו, דרך חזה עוף לשניצל שנחתך מראש דק דק וכל כך נקי, שרק צריך לצפות אותו ולהניח בשמן ועד לסטייקים, אוסובוקו, פילה עגל, שייטל, שפונדרה, מח עצם ועוד שפע דברים שאפילו לא הכרתי קודם: פקנייה שפיץ צאך, סטייק טומהוק, וייסברטן ועוד. במקום יש גם מקרר נוסף של קפואים, משמע בשרים טריים שמיד הוקפאו באריזות או באופן שיקל עליכם להכינם. תמצאו בו כמובן את הקבב המפורסם מהפיתה (הקציצות העגולות והמתובלות), קבב מאורך על מקלות קינמון ופרגיות על שיפוד ישר למנגל, צ’וריסוס שמוכן על ידם, לבבות, המבורגר איכותי ועוד. כמו כן, ישנן נקניקיות של חברת “הלגה וורסט”, למביני/ות עניין וגם סלמון וכבד אווז שיובאו לארץ.

מקרר הקפואים צלמת: כרמל מילנר-סער

מקרר הקפואים צלמת: כרמל מילנר-סער

מאחר שאני קצת יותר שמרנית בבשר מזוגתי, הגעתי אותה לחנות כמה ימים לאחר ביקורי הראשון שם. בחרנו עוף טחון, בשר טחון, שניצל וקבבים קפואים אלוהיים שלהם (כדי לעשות בבית את הפיתה בלחמה). לפני הקנייה ממש לחצתי עליה לטעום את מנת הבית שלהם ולמרות שהיא ממש לא מחבבת קבב, היא אכלה מנה שלמה עתירת טחינה ולא הפסיקה לדבר עליה גם יומיים אחרי. אני לכשעצמי התמכרתי ממש ונראה שלא מעט מעובדי/ות ההייטק באזור כבר גילו את הפלא ונוהרים בהמוניהם כל צהריים לטעום עוד מנה ממנו. ניתן לרכוש פיתות מוכנות עם תערובת הקבב ולהכין לעצמכם/ן או לילדים פיתה בלחמה אפילו בטוסטר הביתי. (יש לקוחה שקונה לילדים לכל השבוע). נשמע שראובן (שהוא אחד מנותני השירות המקסימים והאדיבים שנתקלתי בהם), אכרם ותמיר, חברו יחד לעסק שילך ויתפתח לרשת, אך בעצם מתנהלים כמשפחה בינם לבין עצמם ועם הלקוחות, זה לכשעצמו מבטיח בעיניי לקוחות מרוצים וחוזרים, עבודה שוטפת מול מסעדות האזור והתרחבות מהירה ומוצלחת במקומות נוספים בארץ.

נראה שתושבי/ות הרצליה והאזור זכו במקום חדש ומשובח לרכוש את הבשר שלהם/ן, אבל מעבר למגוון ולתחושת הביטחון לגבי האיכות והמחירים ההוגנים, דעו שהמקום ללא כשרות (על אף שלא מוכר חזיר/ שרימפס), אלא רק בגלל שהוא פתוח בשבת. בעיניי, זהו פלוס גדול, בטח לספונטניים/ות שבינינו. משמח לשמוע שבקרוב יושק גם שירות משלוחים כדי שהעסוקים/ות שבינינו, יוכלו בהזמנה מהירה ובטוחה אונליין, לצייד את הבית בכל מה שצריך.

איכות, שירות והגינות במחיר צלמת: כרמל מילנר-סער

איכות, שירות והגינות במחיר צלמת: כרמל מילנר-סער

הסניף בהרצליה פיתוח פתוח שבעה ימים בשבוע (בשישי עד 17:00 ובשבת מ10:00 עד 17:00), ישנו הסדר חניה עם חניון ברחוב משכית הצמוד לחנות-  שעה ראשונה חינם ללקוחות החנות. מעבר לזה, תופתעו לשמוע שהחנות גם מעניקה שירותי נפנוף והכנת מנגל לאירועים. במקום שאחד/ת מכם/ן יעמדו במשך שעות ויכין בשרים לכל האורחים בארוחה משפחתית או באירוע גדול יותר, עד 100 משתתפים/ות, קצב מטעם meatpoint יגיע עם כל הציוד המקצועי, הבשרים הטריים והתבלינים ויפנק אתכם/ן בהכנה ובהגשת בשרים לפי בחירתכם/ן. 

* לקראת יום העצמאות והקיץ, המקום יציע גם מנגלים למכירה, כך שתדעו שבדרך לים עוצרים ב-”meatpoint”. 

** השבוע בחמישי (החל מ-14:00) ובשישי (החל מ-11:00),  תוכלו להגיע לחנות לטעימות בשר ויין לכבוד הפתיחה, ממליצה על הדרך לטעום את ה”פיתה בלחמה” ולעשות קנייה משמחת ואיכותית לשבת ולחג. (ותגידו לראובן שכרמל שלחה אתכם/ן). ;)

MEATPOINT- בית הבשר דבאח- רחוב אבא אבן 3- הרצליה פיתוח- 09-744090

לדף הפייסבוק של החנות: 

https://www.facebook.com/Meat.Point.Herzliya/

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

Livia- my new b.f.f

לא כולנו סובלות מכאבי מחזור קשים, לרוב הנשים (ע"פי מחקרים) הכאבים הם סבירים ובהחלט נסבלים, למיעוט מאיתנו אין כל כך הרבה מזל ובמהלך מספר ימים של מחזור חודשי, אנחנו סובלות ואפילו מאד. אני לצערי, נמנית על קבוצת חסרות המזל...

תגובות

פורסם לפני 8 months
תצוגה מקדימה

מרקובה סלק כמו שלא טעמתם

שנים אני שומעת שאנשים נמנעים מלהכין בעצמם מרק קובה בבית. גם אני הייתי כזו, זה תמיד היה נראה לי קשה ומורכב, אבל כשהבנתי כמה זוגתי אוהבת מרקובה וכמה זה בר להכנה (למרות שזה גם ארוך הכנה), לא היססתי ופיתחתי מתכון הורס שמתאים...

תגובות

פורסם לפני 4 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה