הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 118

עוקבים: 18

החל מינואר 2017

אין יותר כיף מלשדרג מתכון מנצח לכבוד החג

18/01/2018

אני לא חובבת גדולה של פירות יבשים, אך כשאני יכולה להוסיף את האהובים שבהם בתוך לחם הטחינה שלי, זה משמח ומגוון לי את החג.

רבות וטובות דובר על לחם/ לחמניות הטחינה- לחם שהוא בעצם קצת כמו עוגה, מהיר הכנה, מתקתק, בריא יחסית ולא פחות חשוב, ללא גלוטן (בעצם ללא קמח וגם ללא סוכר).

מכינים אותו לרוב בדיאטת 17 הימים, בפסח ומבחינתי, בכל ימות השנה.

אז הנה אני מביאה לכם/ן את הגרסה שלי המותאמת לט”ו בשבט, שיחול ממש בסוף החודש.

ט"ו בשבט שמח צלמת: כרמל מילנר-סער

ט”ו בשבט שמח צלמת: כרמל מילנר-סער

מתכון ללחם/ לחמניות טחינה

(לחם אחד או תבנית שקעים של כ- 14 לחמניות)

אני תמיד מכינה ישר כמות כפולה כי זה נאכל מהר כמו גרעינים.

המרכיבים:

6 כפות טחינה גולמית

2 כפות דבש (בט”ו בשבט ממירה לסילאן)

4  ביצים

1 כפית אבקת אפייה (אם אין, גם סודה לשתייה תעשה את העבודה)

מעט מלח רגיל

תוספות לתוך הבלילה לבחירתכם/ן:

5 תמרים מסוג מג’הול חתוכים קטן קטן/ חופן אגוזים / חופן חמוציות ללא סוכר

(כמובן שאפשר גם צימוקים/שקדים/ קשיו טבעי).

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

* מחממים תנור ל-180 מעלות.

* מערבבים את כל החומרים היטב בקערה. הבלילה יוצאת דלילה, זה תקין, אל דאגה.

*לשים לב שהפירות היבשים נטמעו היטב בתוך הבלילה ולא בולטים החוצה.

מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת או לתבנית שקעים במקרה של לחמניות (כף וחצי מהבלילה בכל שקע), מפזרים מעל שומשום/ קצח/ מלח אטלנטי/ גס ואופים במשך כ-17 דקות. יש לבדוק עם שיפוד באמצע הלחם/לחמנייה שהם יוצאים ללא פירורים ואז להוציא את התבנית. יש המוציאים/ות אותו בעודו מוזהב בלבד, אני אוהבת שהוא יוצא שחום ובשל כך, גם טעים יותר. לבחירתכם/ן, כמובן הקפידו שלא יתייבש.

אם מקפידים על הוראות ההכנה, הלחם יוצא מרהיב וחגיגי (כמו בתמונה) וללא ספק, משתלב נפלא בשולחן הט”ו בשבט כלחם עם ממרחים/מטבלים או כמעין עוגה מתקתקה ובריאה.

לחם/לחמניות טחינה עם הפתעות צלמת: כרמל מילנר-סער

לחם/לחמניות טחינה עם הפתעות צלמת: כרמל מילנר-סער

בתיאבון וחג שמח לאילנות ולכם/ן!

כרמל.

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

דיגיטלית אני מדברת אלייך

פעם, ממש מזמן, כתבתי שירים למגירה ואז יצאתי מהארון וכתבתי במגזיני הקהילה הגאה. שנים אחר כך נולד הפייסבוק, העולל הראשון והכה מוצלח של צוקי. עם מהפכת הרשתות החברתיות, חלה גם אצלי מהפכה לא קטנה, מצלמת סטילס מקצועית וכתבת...

תגובות

פורסם לפני 7 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

בא לשכונה בשר חדש- Meatpoint

לפני שבועיים יצאתי מפגישה עסקית מוצלחת בהרצליה פיתוח ועיניי צדו שלט צהבהב-לבן שהכריז על חנות חדשה בשם: MEATPOINT. באותיות קטנות יותר הופיע: בית הבשר דבאח, זה כבר אמר לי הכל. הצצתי פנימה והבנתי שדבאח, או לפחות נציגות שלו, פתח...

תגובות

פורסם לפני 2 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה