הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 132

עוקבים: 19

החל מינואר 2017

אין יותר כיף מלשדרג מתכון מנצח לכבוד החג

18/01/2018

אני לא חובבת גדולה של פירות יבשים, אך כשאני יכולה להוסיף את האהובים שבהם בתוך לחם הטחינה שלי, זה משמח ומגוון לי את החג.

רבות וטובות דובר על לחם/ לחמניות הטחינה- לחם שהוא בעצם קצת כמו עוגה, מהיר הכנה, מתקתק, בריא יחסית ולא פחות חשוב, ללא גלוטן (בעצם ללא קמח וגם ללא סוכר).

מכינים אותו לרוב בדיאטת 17 הימים, בפסח ומבחינתי, בכל ימות השנה.

אז הנה אני מביאה לכם/ן את הגרסה שלי המותאמת לט”ו בשבט, שיחול ממש בסוף החודש.

ט"ו בשבט שמח צלמת: כרמל מילנר-סער

ט”ו בשבט שמח צלמת: כרמל מילנר-סער

מתכון ללחם/ לחמניות טחינה

(לחם אחד או תבנית שקעים של כ- 14 לחמניות)

אני תמיד מכינה ישר כמות כפולה כי זה נאכל מהר כמו גרעינים.

המרכיבים:

6 כפות טחינה גולמית

2 כפות דבש (בט”ו בשבט ממירה לסילאן)

4  ביצים

1 כפית אבקת אפייה (אם אין, גם סודה לשתייה תעשה את העבודה)

מעט מלח רגיל

תוספות לתוך הבלילה לבחירתכם/ן:

5 תמרים מסוג מג’הול חתוכים קטן קטן/ חופן אגוזים / חופן חמוציות ללא סוכר

(כמובן שאפשר גם צימוקים/שקדים/ קשיו טבעי).

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

* מחממים תנור ל-180 מעלות.

* מערבבים את כל החומרים היטב בקערה. הבלילה יוצאת דלילה, זה תקין, אל דאגה.

*לשים לב שהפירות היבשים נטמעו היטב בתוך הבלילה ולא בולטים החוצה.

מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת או לתבנית שקעים במקרה של לחמניות (כף וחצי מהבלילה בכל שקע), מפזרים מעל שומשום/ קצח/ מלח אטלנטי/ גס ואופים במשך כ-17 דקות. יש לבדוק עם שיפוד באמצע הלחם/לחמנייה שהם יוצאים ללא פירורים ואז להוציא את התבנית. יש המוציאים/ות אותו בעודו מוזהב בלבד, אני אוהבת שהוא יוצא שחום ובשל כך, גם טעים יותר. לבחירתכם/ן, כמובן הקפידו שלא יתייבש.

אם מקפידים על הוראות ההכנה, הלחם יוצא מרהיב וחגיגי (כמו בתמונה) וללא ספק, משתלב נפלא בשולחן הט”ו בשבט כלחם עם ממרחים/מטבלים או כמעין עוגה מתקתקה ובריאה.

לחם/לחמניות טחינה עם הפתעות צלמת: כרמל מילנר-סער

לחם/לחמניות טחינה עם הפתעות צלמת: כרמל מילנר-סער

בתיאבון וחג שמח לאילנות ולכם/ן!

כרמל.

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

מולטי כבד קצוץ - המנה שתעשה לאורחים שלכם חג שמח

כתבה, טעמה וצילמה: כרמל מילנר-סער   יש אנשים שחיים משבת לשבת, אני מעבירה את השנה שלי בהמתנה מאפריל לאפריל. פסח מבחינתי הוא חג החגים, מעבר לכך שהוא נחגג בעונה האהובה עליי, האביב, יש בו חגיגיות, מטעמים ויופי שאין בשום...

תצוגה מקדימה

גן עדן של ריחות וטעמים

"ריחות וטעמים" זהו שוק האוכל ברמת השרון. אם תשאלו אותי אחרי שלושה ביקורים במקום, לא מדובר רק בשוק, מדובר במוסד של ממש. אם טרם הכרתם/ן והתאהבתם/ן, דעו שהבשורה יצאה מזמן את גבולות רמת השרון והמקום מביא אליו מדי יום ועוד יותר...

תצוגה מקדימה

סדקים של שוקולד- שלגיות משגעות וקלות הכנה

אתם/ן בטח מכירים/ות אותן כשלגיות, פיצוץ שוקולד, רעידת אדמה ועוד שמות מגוונים. עוגיות השוקולד המשובחות האלה מוכרות לא רק בגלל טעמן השוקולדי המשגע, שכמו מתפצפץ לו בפה, אלא בעיקר בשל הסדקים הסופר פוטוגניים שמתקבלים בהן בזמן...

תגובות

פורסם לפני 10 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה