הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק:... +עוד

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 38

עוקבים: 11

החל מינואר 2017

כמה מילים על איך נשאבתי לתחום הקולינריה, על הכרות מקרית עם השף איל לביא ועל כמה שום דבר לא באמת מקרי בחיים האלה שלנו, אה וכמובן, בסוף הפוסט מחכה לכם/ן מתכון לא פחות מאלוהי, למרק בטטות סמיך בחלב קוקוס וג’ינג’ר, שפרגן לנו ולבלוג שלי השף המוכשר והידיד היקר, איל לביא. תיהנו!! 

צלם: איל לביא

צלם: איל לביא

תמיד אהבתי את התחום הקולינרי, החל מהריחות ילדות שספגתי בבית ילדותי בת”א, דרך כל ילדותי ובגרותי בהרצליה ועד שהכרתי את מי שעם הזמן הפכה לאישה שאיתי שלגמרי במקרה, או אולי ממש לא, עוסקת בתחום כבר שנים ולגמרי שאבה אותי עוד יותר פנימה.

לפני שהכרתי את עמית, אהבתי לבשל, לארח, להציץ מדי פעם בתוכנית בישול, אבל מעת שהפציעה בחיי, אהבתי גלשה גם בזכותה לתחום האפייה, שאבתי ממנה המון ידע שהפיג חששות במטבח והבנתי ששומר המסך הקבוע בטלוויזיה שלי ובעצם בכל חיי, יהיה לעד כנראה ערוץ האוכל. וכמה שזה מבורך.

עמית עסקה במשך שנים בכל תפקיד כמעט במסעדות היוקרה של ישראל, שלושת תפקידיה האחרונים היו מנהלת מסעדה על כל המשתמע מכך. במשך שנים, כשכולם/ן קיבלו את סוף השבוע בביתם בשמחה, היא עבדה סביב השעון ודאגה שתקבלו במסעדות המדוברות את השירות הכי טוב שיש. מיותר כמעט לציין, שמי שבוחר בתחום הכל כך תובעני וקשה הזה (במקרה שלה הוא כנראה בחר אותה), מבין כי המחירים שישלם אינם פשוטים. עבודה מאומצת מהרגיל בכל סוף שבוע, חגים בהם עבדה במקום לשבת לשולחן עם המשפחה ושאר ירקות ובעיקר קשיים.

אחרי לא מעט שנים ולא מעט מסעדות, היא הסיקה את המתבקש, התחום הוא מרתק ונפלא אבל לגמרי מיצתה אותו בתפקידים המדוברים. וחוץ מזה, שרציתי אותה קצת יותר בבית וקצת יותר רגועה ופנויה לדברים אחרים.

לשמחתי בכמעט שנתיים האחרונות היא עובדת כמנהלת תיקי לקוחות בכירה בחברת סטארטאפ מקסימה שפיתחה תוכנה לניהול רכש ומלאי עבור בתי קפה ומסעדות (אמרנו כבר ששום דבר לא מקרי)??

במרוצת הזמן ומקום העבודה שלה, למדתי כמה התחום הזה תובעני ולעיתים אף כפוי טובה. כמה בעלי מסעדות/ שפים, הם לא בהכרח האנשים הכי סטנדרטיים ובטח ובטח שלא כאלה שקל לעבוד איתם זמן ממושך.

לפני כמה שנים, נוצר קשר מקצועי לרגע ביני ובין השף איל לביא. מי שהביא לנו בזמנו את מסעדת “פסטיס” המעולה ואח”כ היה השף והבעלים (עם שותף) של מסעדות רוקח 73, רוקח שוק בנמל ת”א ורוקח ים בנמל יפו. כיום, איל הינו הבעלים של חברת “FOOD CONCEPT”. הוא יזם קולינרי, מפתח קונספטים חדשים, מקים ,מלווה מסעדות, בתי קפה, חברות קייטרינג ועסקים בתחום המזון. הוא מלמד ומרצה, מעביר סדנאות שוות בטירוף ומייסד ומנהל פרויקט העצמה וחינוך של נוער בסיכון “מבשלים הזדמנויות”, בתיכון עירוני קריירה ת”א.

שף איל לביא  צלם: נמרוד גנישר

שף איל לביא צלם: נמרוד גנישר

תוכלו למצוא פרטים עליו בפייסבוק - https://www.facebook.com/chef.eyal.lavi?fref=ts

הוא חולק בדיוק כמו עמית וכמוני את האני המאמין ש: “אוכל נועד לשמח ולחבר בין אנשים”. מה לא ככה? :)

הידידות בינינו נרקמה על רקע אהבתנו לתחום ועיסוקי בשיווק במדיה החברתית והשבוע כשסיפרתי לו על הקורס #פשוטלבשל (מטעם סלונה ודורות בדן גורמה), בו זכיתי לקחת חלק ושיתפתי אותו במשימה השבועית לבלוג (תפו”א/ בטטה במרכזה של מנה), הוא יותר משמח לתרום את אחד המתכונים הכי שווים שלו ולהכין במיוחד את מרק הבטטות עם חלב הקוקוס והג’ינג’ר הכ”כ מזוהה איתו ועם מסעדת “פסטיס”, מנה מדהימה שילדיו נהנו ממנה עד מאד לאחר הצילומים.

השף איל לביא הוא אולי אנטי-תזה למרבית השפים שהכרתי בחיי, כולו נועם הליכות, צניעות, נדיבות, חיוך תמידי ומעל הכל, הוא כ”כ מתנהל ומדבר בגובה העיניים, אדם טוב ומקסים ומעבר לכל הנ”ל, שף מוכשר שאחרי סגירת מסעדות רוקח שלו, יצא לדרך חדשה ועצמאית וללא ספק מוצלחת. מביאה ברשותו כמובן את המתכון ואת התמונות שצילם. מעבר לתודה הגדולה על כך ששמח להתארח בבלוג שלי ולתרום מתכון משגע וגם לחייך לי את היום, אשמח להמשיך לשמוע על הצלחתו- אין שף ראוי ממנו לכך!!

 מתכון למרק בטטות בחלב קוקוס וג’ינג’ר-  שף וצלם:  איל לביא

מצרכים ל-8 מנות:

1.5 ק”ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות

2 כרשות שטופות ונקיות, חתוכות לטבעות דקות

1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות

2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

1 כף ג’ינג’ר טרי קלוף וקצוץ דק/ 2 קוביות ג’ינג’ר של #דורות

1.5 ליטר ציר ירקות או מים קרים

400 מ”ל קרם קוקוס

חופן עלי כוסברה שטופים

חופן עלי בזיליקום שטופים

מלח ופלפל לבן

4 כפות שמן זית לטיגון

להגשה:

2 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון לרצועות דקות

5 גבעולי שמיר- עלים בלבד

5 גבעולי כוסברה- עלים בלבד

5 גבעולי נענע- עלים בלבד

שומשום קלוי (אפשר גם בוטנים או קשיו קצוצים)

שמן צ’ילי חריף

 אופן ההכנה:

בסיר גדול לחמם את שמן הזית ולהוסיף את הכרשה, קוביות הגזר, קוביות הבצל והג’ינג’ר.

לאדות על להבה בינונית למשך כ-10 דקות, עד שהכרשה מתרככת והגזר והבצל מתחילים להזהיב.

להוסיף את הבטטות, לתבל במלח ופלפל, לערבב היטב, להגביר ללהבה חזקה ולצרוב את הבטטות תוך כדי ערבוב למשך מספר דקות.

להוסיף את ציר הירקות וקרם הקוקוס, לערבב, להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה. לכסות את הסיר ולבשל על להבה בינונית למשך כ-40 דק’ או עד שכל הירקות התרככו לחלוטין.

להוסיף את הבזיליקום והכוסברה ולטחון את המרק בעזרת מוט בלנדר עד שמתקבל מרק קרמי וסמיך. אם יצא סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד ציר ירקות או מים.

להוסיף מלח או פלפל אם חסר ולמזוג לצלחות ההגשה.

לקשט עם עשבי תיבול טריים, לפזר שומשום קלוי ושמן צ’ילי ולהגיש חם.

בתיאבון,

כרמל.

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 months
תצוגה מקדימה

אז מה לעשות עם כל המצות שנשארו? נקניק שוקולד משודרג

טעמי ילדות, זה מה שמכינים מכל המצות שנשארו לכם/ן. תיכף נגמר פסח, החג עמוס המטעמים והקלוריות יהיה מאחורינו. יש שיאמרו תודה לאל על זה.. החג האביבי והמקסים הזה מביא עמו שפע ארוחות, בילויים ומפגשים משפחתיים שלא תמיד באים...

תגובות

פורסם לפני 1 month
תצוגה מקדימה

אל תצאו חומוס- יום עצמאות עם מתכון לחומוס ביתי ממכר וחריף לימוני ממש כמו בחומוסיות

עזבו אתכם/ן השנה מלקנות חומוס, בחג הזה תהיו עצמאיים/ות!! עוד מעט מגיע אחד החגים האהובים עליי בשנה. הרדיו מתמלא בשירים עבריים כלבבי והטלוויזיה עמוסה לעייפה בסרטים ישראליים משובחים או להבדיל, סרטים בטעם בורקס. החג הכי כחול...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר