הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 142

עוקבים: 20

החל מינואר 2017

נכון שמרק קובה משאירים למומחים, אבל למה בעצם שלא תהפכו בעצמכם/ן לכאלה?

05/01/2018

שנים אני שומעת שאנשים נמנעים מלהכין בעצמם מרק קובה בבית. גם אני הייתי כזו, זה תמיד היה נראה לי קשה ומורכב, אבל כשהבנתי כמה זוגתי אוהבת מרקובה וכמה זה בר להכנה (למרות שזה גם ארוך הכנה), לא היססתי ופיתחתי מתכון הורס שמתאים להכנה גם על ידי בשלני/ות על וגם על ידי מי שפחות מנוסה בבישולים מורכבים. אל תהססו יותר, זה לוקח אמנם לא מעט זמן וכרוך בלא מעט כלים בכיור ובכמה וכמה שלבים, אבל ההנאה והטעם שווים את הכל.

אין ביקור שלנו בשוק מחנה יהודה, בלי ארוחה ב”עזורה”- המסעדה שהכל מתבשל בה על פתיליות במשך שעות רבות ושמה הולך לפניה בכל הקשור למרק קובה, מכל הסוגים והמינים. לצערנו אנחנו מגיעות לשם אולי פעמיים בשנה והחשק של זוגתי (וגם לעיתים שלי), דורש מרק קובה, הרבה יותר מכך.

הבצק לקובות צלמת: כרמל מילנר-סער

הבצק לקובות צלמת: כרמל מילנר-סער

בשנים האחרונות, זוגתי מכינה לנו מפעם לפעם מרק קובה אדום, עם ירקות, מנגולד ועוד ושמה בתוכו קובות קנויות (ירחם השם), הן דווקא לא רעות בכלל, אבל ברור לגמרי שאין כמו הדבר האמיתי ומאחר שהיא כל כך אוהבת את זה, למדתי להכין וביום בו אנחנו מחליטות שאני מכינה מרקובה, השמחה והציפייה בבית ממריאות לשחקים.

מלית הקובה צלמת: כרמל מילנר-סער

מלית הקובה צלמת: כרמל מילנר-סער

אז פעם ב.. כשנחה עליי הרוח ובעיקר כשיש סופ”ש סוער וחורפי שדורש בית ופינוקים, אני נכנסת למטבח, שולחת את עמית ואת הכלבות לשנ”צ ומתחילה להעמיד סיר קובה סלק. עשיתי לראשונה את המרק הזה לפני כ-4 שנים ומאז, אני רק משכללת את ההכנה ואת הטעם. נכון שנרתעתי בתחילה, אבל אם יש לך קצת כישורים במטבח, שעה וחצי-שעתיים פנויות והרבה אהבה למי שמתכנן לאכול את זה, לכו על זה!

חשוב מאד במקרה הזה להקפיד על כמויות ועל הוראות ההכנה ויותר מכך, חשובה הסבלנות. זה קורה בשלבים: קודם כל הבצק לקובה, אח”כ התערובת למלית ואז המרק.

שלב הכנת הקובות צלמת: כרמל מילנר-סער

שלב הכנת הקובות צלמת: כרמל מילנר-סער

מרקובה סלק של כרמל

המרכיבים לבצק הקובות:

(כ-30 קובות בינוניות)

700 גרם סולת

2 וחצי כפות שמן קנולה

כף וחצי מלח

2 כוסות מים

המרכיבים למלית הקובות:

חצי קילו בשר טחון

2 בצלים לבנים גדולים חתוכים קטן

כפית וחצי שטוחות של מלח

חצי כפית פלפל שחור טחון

כפית כמון (אפשר גם בהרט למי שאוהב/ת)

שמן זית (לטיגון)

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

המרכיבים למרק:

2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות

5 סלק אדום מקולף וחתוך לקוביות בינוניות

שמן קנולה לטיגון

1 וחצי כפות שטוחות מלח

2 כפות שטוחות סוכר

כפית פלפל שחור טחון

כפית כמון

1 לימון סחוט (לא להתפשר על מיץ לימון משומר/ מלח לימון)

2 וחצי ליטר מים (ניתן לקצר זמנים ולשים מים רותחים)

המרק בהכנה צלמת: כרמל מילנר-סער

המרק בהכנה צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

הבצק:

מערבבים את הסולת יחד עם המלח והשמן ונערבב היטב. נוסיף את המים ונלוש את הבצק בעדינות, אם הבצק נותר קשה, ניתן להוסיף עוד קצת מים. אחרי שלשתם את הבצק הניחו אותו בצד ועיברו להכנת המלית.

המלית:

מטגנים את הבצלים במחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים את הבשר הטחון ואת התבלינים. באמצעות מזלג מפוררים את הבשר היטב שלא יהיו גושים. מערבבים מפעם לפעם. כשהבשר מוכן מעבירים למסננת כדי לסמן את השמן ואת הנוזלים. שמים את קערת המלית בצד להתקרר.

כל השלבים בתמונות צלמת: כרמל מילנר-סער

כל השלבים בתמונות צלמת: כרמל מילנר-סער

הקובות:

כלל חשוב: לפני גלגול כל קובה להרטיב מעט את הידיים במים, זה הכרחי!

לוקחים מהבצק כמות בגודל כדור קטן , משטחים אותו היטב על כף היד כך שהבצק לא יהיה עבה אך מצד שני שלא יהיה דק מדי ויקרע, משאירים חלק אחד של הבצק מעט ארוך יותר, כדי שיהיה נוח לסגור (ראו תמונה), שמים כפית גדושה מהמלית במרכז הבצק, סוגרים את הקובה, ראשית מהחלק הארוך יותר ואז בעדינות את שאר החלקים עד שהמלית מכוסה כולה ואז בעדינות, מעצבים לכדור בינוני וסימטרי. (ראו תמונה).

כך ממשיכים וממלאים את כל הקובות, עם ידיים רטובות ובעדינות כדי שהבצק יהיה דק ויווצרו קובות יפות ועם חלוקה נכונה של בצק ומלית. את כל הקובות שמים במגש בצד.

המרק:

לוקחים סיר מרק גדול במיוחד, מטגנים בשמן את הבצלים הקצוצים עד שיזהיבו קלות, שופכים פנימה את קוביות הסלק ומטגנים. מוסיפים את כל התבלינים, הלימון הסחוט ואת המים ומחכים עד שיגיעו לרתיחה.

רק כשהמים רותחים, מכניסים בעדינות פנימה את הקובות, אחת אחת, רק אחרי שכולן בפנים, להזיז בעדינות את הסיר עד שכולן יתכסו בנוזלים, לערבב בזהירות עם כף מבלי לפגוע בשלמות הקובות. לטעום ולשפר תיבול אם צריך (המרק חמוץ-מתוק, מי שמעדיף טעם חמוץ דומיננטי יכול להוסיף עוד חצי לימון).

מבשלים על אש קטנה במשך כ- 50 דקות, תוך כדי ערבוב קל של הקובות מפעם לפעם.

שוכחים מכמות הכלים שנערמו בכיור, הולכים לנוח קצת עד שהמרק מעט מתקרר, מוזגים ואוכלים בהנאה.

תגובת זוגתי כשטעמה את המרק: “אם אמא שלי הייתה בחיים, היא הייתה משתגעת על המרק שלך”.

דמעה עלתה בעיני, התגובה הזו בלבד הייתה שווה את כל הטרחה.

הכנתם/ן ואהבתם/ן? שלחו לי תמונה.

בתיאבון צלמת: כרמל מילנר-סער

בתיאבון צלמת: כרמל מילנר-סער

 

עכשיו כשיש מרק קובה, צריך רק להפעיל את החימום, לבחור סדרה שווה ולעוף על הסערה הזו, מבלי לצאת מהבית.

בתיאבון,

כרמל.

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

זה הסתיו עם המרק- מרק אפונה עשיר עם בצקניות טבעוניות מחיטה מלאה

בימינו לא צריך לחכות יותר לחורף שיפציע, כדי להוציא מהבוידעם את מתכוני המרקים הכי טובים שלנו. בחוץ קצת מתקרר וכבר בא לנו איזה מרק מהביל ומנחם, כזה שיפיץ בבית ריחות מופלאים ויחמם את הבטן, כמו אז כשהיינו ילדים ועלה קצת החום/...

תגובות

פורסם לפני 1 year

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

נורמנדה משדרג לכם/ן את החג

לקראת חג ההתחדשות, הלא הוא פסח, חברת "קלינטון סחר" שאחד ממותגי הדגל שלה הוא "נורמנדה", מציעה לכם/ן סדרת מקררים גדולים, איכותיים ומעוצבים, שישדרגו לכם/ן את החג ואת כל השנה. אין שמחה גדולה יותר בעיניי משמחת ההתחדשות, בין אם...

תגובות

פורסם לפני 9 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה