הבלוג של כרמל מילנר סער

picanteria

כרמל מילנר-סער---->אוכל, שתייה, אישה ואישה. צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית פרילאנס. חובבת בני אדם, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות משגעות.

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 4

החל מינואר 2017

אז הסופשבוע עבר לנו בטיסה, לא הספקנו לנוח או לאגור כוחות לשבוע חדש.. ואז בבוקר גילינו שהדוד שלנו התפוצץ, ובנוסף לכל הנ”ל היום יום ראשון.

אז הנה מתכון לסלט מבושל ומדהים, שתמיד מרגיע בהכנתו ומשפר את מצב הרוח באכילתו.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

ממטבחה של אמי המרוקאית.. מאז שהסכימה לשחרר את המתכון, הסלט מככב אצל כל החברות שלי במייל ועל שולחן האוכל.

לוקח לא מעט זמן להכינו בגלל השלבים, אבל לוקח כל כך מעט זמן לסיים אותו.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

מכל הסלטים של אמא שלי, זה הטעים מכל.. גם למי שלא חובב קישואים בדרך כלל, הטעם הדומיננטי הוא של הבצל המטוגן.

שיהיה לנו שבוע טוב יותר..

כרמל.

המצרכים:

שבעה קישואים בינוניים

3 בצלים בינוניים

(אם תרצו לקצר את העבודה ניתן להשתמש בקוביות הבצל המטוגן המעולות של “דורות”- כ-5 קוביות)

4 ביצים קשות מבושלות היטב

1.5 כפות שטוחות של מרק עוף

מלח ופלפל שחור

שמן קנולה

מיונז משובח

* לטבעונים- ניתן לוותר על הביצים ולהשתמש במרק בטעם עוף (פרווה) ומיונז טבעוני ועדיין לקבל סלט יאמי לגמרי!

מומלץ להכין במחבת עמוקה או בסיר נמוך ורחב (של ממולאים).

שוטפים את הקישואים ומגרדים אותם בפומפייה (בחורים הגדולים), יחד עם הקליפה. מניחים בתוך מסננת, ממליחים ונותנים להם להגיר נוזלים לפחות שעתיים.

מטגנים את הבצל בשמן קנולה, אחרי שנחתך קטן (כמו לסלט), עד שהוא מעט מזהיב, אחרי שהבצל מזהיב, מוסיפים עוד מעט שמן ומכניסים את הקישואים בקבוצות קטנות ובהדרגה, כל קבוצה נסחטת מעל הכיור לפני, כדי להגיר ממנה עוד נוזלים.

לערבב היטב את כל התערובת ואז להוסיף לבצל ולקישואים 2 כפות שטוחות של מרק עוף, מלח ופלפל שחור טחון ולערבב היטב כל העת, על אש בינונית.

הקישואים מוכנים, לפני ערבוב עם הביצים והמיונז. צלמת: כרמל מילנר-סער

הקישואים מוכנים, לפני ערבוב עם הביצים והמיונז. צלמת: כרמל מילנר-סער

מסיימים את הכנת הסלט רק לאחר ערבוב חוזר, כשהקישואים מתחילים מעט להשחים ולהידבק לסיר, אז מגרדים היטב ומערבבים. סלט הכי טעים אחרי שנדבק לסיר, זמן ההכנה מרגע הכנסת כל המרכיבים לסיר, כשעה וחצי על הגז, אש בינונית וכל הזמן לערבב ולהשגיח, שידבק מעט, אך לא יישרף. ברגע שהסלט נדבק והשחים מעט ולא נותרים בו כמעט  נוזלים, ניתן להוריד מהאש ואז לשים הכל במסננת כדי לדלל את השמן. **(הסוד בטעם המדהים של הסלט הוא לא להוריד אותו מהאש בעודו בהיר אלא להשאיר עד שהנוזלים והשמן נעלמים כליל והוא ממש מתחיל להידבק לתחתית הסיר, ראו בתמונות). שופכים אחרי סינון לקערה גדולה ואז מעל הקערה מגרדים על החורים הקטנים בפומפייה את 4 הביצים הקשות (חשוב שיהיה לגמרי קשות). לכל זה מוסיפים כמה וכמה כפות מיונז מומלץ על כשלוש כפות מיונז שיכסו את כל הסלט אך לא יציפו, ניתן להוסיף חצי מהכמות, לטעום ולהחליט אחר כך כמה מיונז אוהבים. מומלץ מאד עם מיונז היינץ או הלמנס. על פי הטעם מחליטים אם יש צורך בעוד מעט מלח . אחרי שהכל מתובל ומעורבב, להשאיר בחוץ להתקרר כשעה ולשמור במקרר, טעים רק לשלושה ימים ובינינו, לא שורד יותר מיום וחצי, אצלנו בבית לפחות..

* מומלץ בחום בתוך לחמנייה טרייה וטוב יותר, על חלה טרייה.

בתיאבון! :)

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר סער

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 months
תצוגה מקדימה

לך דודי, לקראת חלה..

אם ישאלו אתכם/ן איזה ריח הכי מזכיר לכם/ן את השבת, מה תשיבו?  יש לי תחושה שרובם/ן ככולם/ן יגידו ריח של חלות שבת שמתפזר לו בכל הבית רגע לפני שהשבת נכנסת.. מזיכרון טעמן של חלות השבת שהכנו בגן הילדים, דרך חלות האייטיז איתן...

תצוגה מקדימה

הפיצה שהקפיצה (לי את הלב)

אם תשאלו אותי איזה אוכל מהיר הכי טעים בעיניי, אומר מיד פיצה ואם תשאלו איזה אוכל ביתי הכי טעים בעיניי, אומר שוב בלי להסס, פיצה. לא סתם פיצה, הפיצה של עמית, זוגתי. אחרי שדגמתי במרוצת השנים סוגי פיצה שונים, של רשתות גדולות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר