הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 118

עוקבים: 18

החל מינואר 2017

שושנים- שדרוג של הגרסה של אמי היקרה. טעם של בית, מתיקות של סופ”ש.

10/12/2017

עוגיות שושנים זכו עם השנים לכל כך הרבה גרסאות, מגישה לכם/ן באהבה את הגרסה שלי שהיא שדרוג של מתכון משפחתי משחר ילדותי. מעולם לא הכנתי שושנים, עד יום שישי האחרון. זוגתי היא בדרך כלל זו שמפנקת ומתמחה יותר במתוקים, אך הפעם אמרה: “מאמי, אולי תכיני שושנים, איך בא לי”. 

ובכן: her wish is my command. אתגרתי את עצמי.

הבצק בדרך למקרר צלמת: כרמל מילנר-סער

הבצק בדרך למקרר צלמת: כרמל מילנר-סער

אכלתי שושנים בחיי, אמא שלי הכינה כאלה מעולות, שנכנסו היישר לספריית טעמי הילדות בזיכרון הקולינרי שלי, שנים אחר כך, אחותי, שגדולה ממני, הכינה והן היו ללא ספק שדרוג של הגרסה של אמי והנה אני, עומדת להכין אותן לראשונה ויודעת שיש פה פוטנציאל לאכזבה או לכישלון. ניסיוני בבצקים דל יחסית אליה, אבל אם היא מבקשת, מי יסרב/ תסרב לה?

אמנם מדובר בהכנה שכרוכה בכמה שלבים, אך חייבת לציין, שהשד לא היה נורא כפי שחשבתי, שדרגתי גם אני את המתכון הוותיק וללא ספק, לפעם ראשונה ובכלל, חייבת לומר שהשושנים שלי יצאו שושני מלכות לגמרי. עמית שלי תשמח להעיד על כך, שכן בתוך יומיים, לא נותרה אפילו שושנה אחת מתוקה לרפואה. והן מה זה מרפאות.

אז החלטתי לחלוק את המתכון ועוד כמה טיפים חשובים ואני מזמינה אתכם/ן להכין ולהתענג על כל ביס. טעם שלנצח יזכיר לי ילדות ומהיום, מזכיר לי גם שבקרוב אשמע לא מעט פעמים מכיוון זוגתי: “מאמי אולי תכיני לי שוב שושנים”?

פריסה קלה לשושנים לאחר המקפיא צלמת: כרמל מילנר-סער

פריסה קלה לשושנים לאחר המקפיא צלמת: כרמל מילנר-סער

 

שושנים של ילדות

כמות- כ-35 יחידות

החומרים לבצק:

200 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות

2 וחצי כוסות קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה

3 חלמונים (יש לשמור את החלבונים למלית הוניל)

חצי כוס חלב (אלרגיים/ טבעונים- יכולים להמיר לחלב שקדים או למיץ תפוזים)

החומרים למלית:

3 חלבונים בטמפ’ החדר (חשוב מאד להקפיד)

3/4 כוס סוכר לבן

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

מכניסים למעבד המזון את קוביות החמאה הקרה, את הקמח ואת אבקת האפייה ומעבדים לכדי תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ואת החלב ומעבדים מעט עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד לסיום הכנת המלית. (בלי קשר, ניתן לשמור את הבצק במקרר ליממה אם לא רוצים להכין מיד).

הכנת המלית:

מתחילים להקציף את החלבונים שנותרו במהירות בינונית עד לקבלת קצף רך ויפה, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר (עדיף לשים בשלבים, נניח שתי כפות כל 10 שניות, כדי שלא ישארו גרגרי סוכר בתחתית), מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד כ- 4 דקות עד שהקצף יציב וחלק. מוסיפים פנימה את חבילת האינסטנט פודינג וניל (אפשר גם בטעם שוקולד, אם לא רוצים את הגרסה הקלאסית) ומקציפים לאט עד לאיחוד של כל המרכיבים.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים ואז מרדדים כל חלק על משטח מקומח (נוח יותר על נייר אפייה מקומח), עובי בינוני.

מורחים על כל חלק מרודד שליש מכמות הקצף, מגלגלים בצורה עדינה ובעזרת לכדי רולדה יפה ולא רחבה. מכניסים את שלושת הרולדות בתוך מגש לכעשרים דקות במקפיא וזאת על מנת שיהיה נוח לחתוך את העוגיות, מבלי שהמלית תנזל לצדדים. פורסים לאט כל רולדה לעוגיות בעובי של כ- 2 ס”מ או 3 אם מעדיפים שושנים גדולות יותר.

שמים את העוגיות במגשים עם נייר אפייה כך שכל עוגייה מרווחת האחת מהשנייה.

מכניסים לתוך תנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, למשך זמן של כ- 20 דקות, עד להזהבה קלה בלבד. מצננים ומגישים, או מעבירים לקופסת פח אטומה, אך ורק לאחר שהעוגיות ממש התקררו בחוץ (אחרת הן נהיות רכות ולא פריכות).

מלכת השושנים צלמת: כרמל מילנר-סער

מלכת השושנים צלמת: כרמל מילנר-סער

 טיפים לשושנים מוצלחות:

* חשוב מאד להקפיד שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר, אחרת הקצף לא יוצא במרקם הרצוי.

** מומלץ בחום לפרוס את הרולדות רק אחרי כ-20 דקות במקפיא, למניעת נזילה של המלית.

*** אם במקרה נשאר לכם/ן מהמלית, מרחו מעט על החלק העליון של השושנים לפני ההעברה לתנור, זה יוצא אקסטרה טעים.

 

בתיאבון ושיהיה שבוע מתוק במיוחד.

כרמל.

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

בא לשכונה בשר חדש- Meatpoint

לפני שבועיים יצאתי מפגישה עסקית מוצלחת בהרצליה פיתוח ועיניי צדו שלט צהבהב-לבן שהכריז על חנות חדשה בשם: MEATPOINT. באותיות קטנות יותר הופיע: בית הבשר דבאח, זה כבר אמר לי הכל. הצצתי פנימה והבנתי שדבאח, או לפחות נציגות שלו, פתח...

תגובות

פורסם לפני 2 months
תצוגה מקדימה

מתוקה שלי, הו בטטה- בטטות במלח עם טוויסט מתוק

התוספת שתופסת- בטטה, כמה היא יפה, מתוקה וכה כתומה למראה. כל מי שמכיר אותי יודע שאם מדובר על תבשילים, אין שום סיכוי שאני רוצה לחוש טעם מתוק במנות שלי (להבדיל מקינוחים כמובן). הבו לי מלוח, הבו לי חריף ואפילו מאד ואני חיש על ענני...

תצוגה מקדימה

אלה שמרים שאותי משמחים- עוגת שמרים שוקולד חלבה ממכרת

לכל אחד/ת יש את העוגה שהופכת עם הזמן לפייבוריטית שלו, זו האחת!! זוגתי מכירה אותי היטב, בכל זאת אנחנו יחד כבר למעלה משבע שנים. היא יודעת שאחרי שבוע של כאבי גב קשים ועייפות לא ברורה, יש דברים בודדים שישמחו אותי בסופ"ש. אחד...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה