הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 93

עוקבים: 16

החל מינואר 2017

תשכחו מכל עוגות הגבינה שטעמתם/ן עד היום. הדבר האמיתי הוא עוגות הגבינה של הצ’יזקייק פקטורי והן עשו את כל הדרך מאמריקה לישראל, בימים אלה ממש.

20/10/2017

מאז שאני מכירה את זוגתי, שמעתי על העוגות של ה”צ’יזקייק פקטורי” ועל המסעדות המצליחות של הרשת ברחבי אמריקה. כששמענו לראשונה שהעוגות מגיעות לארץ, ידעתי שאני חייבת לסדר לה טעימה (כמעט) לפני כולם/ן, טעימה שכל כולה עשויה גבינה עשירה ומשובחת.

אז שאלתי ובדקתי ובדרך לא דרך הגעתי לדוד דן, מנכ”ל יבואנית המזון “קפה סעדי”, שהחליט להרים את הכפפה ולהגשים את החלום של זוגתי ושל עוד כמה פודיז מכורים/ות לדבר בישראל ולהביא את הטעם המוכר והאהוב לכל אמריקאי/ת ממוצע עד לארצנו הקטנטונת וזאת, לאחר שנחשף למותג הוותיק והמצליח, בכנס קולינרי בחו”ל.

צ'יזקייק קלאסית צלמת: כרמל מילנר-סער

צ’יזקייק קלאסית צלמת: כרמל מילנר-סער

סליחה אם אתם/ן חשים קצת מחוץ לעניינים, ה”צ’יזקייק פקטורי” הינה רשת מסעדות עוגות גבינה שקיימת משנת 1947. הרשת מונה כ-200 סניפים בכל רחבי ארה”ב, אחד מהסניפים המרכזיים, נמצא במנהטן וישראלים/ות רבים/ות מבקרים/ות בו מדי שנה. לצערי, טרם זכיתי לפקוד את אחד מהסניפים, אך הבנתי שהחוויה כולה שווה ביותר.

אל תטעו, מגישים במסעדות הללו מנות מכל הסוגים ובכל הטעמים, יצוין במיוחד, אגרול האבוקדו עם הרוטב האלוהי והסודי שלהם/ן, שזוגתי לאחר שחייתה בלוס אנג’לס, ניסתה ואף הצליחה לשחזר כמעט במדויק את טעמו המושלם (מאז שטעמתי לראשונה, התאהבתי).

לינק למתכון לאגרול האבוקדו+רוטב, תמצאו כאן (אם תמירו ברוטב את הדבש לסילאן, הרי שהוא הופך מושלם גם לטבעונים/ות): http://saloona.co.il/picanteria/?p=329

במסעדות הרשת תמצאו כמעט 90 טעמי עוגת גבינה!!! כן כן, מי היה מאמין שאפשר לייצר כל כך הרבה מתכונים עם גבינה?

צ'יזקייק ארוזה באופן מושלם צלמת: כרמל מילנר-סער

צ’יזקייק ארוזה באופן מושלם צלמת: כרמל מילנר-סער

לפני שטעמתי את העוגות, הנחתי כמובן שעמית שלי פשוט מגזימה, שהרי כמה מדהימה כבר יכולה להיות עוגת גבינה? ואני בכלל תמיד העדפתי עוגות שוקולד.

אז טעמתי ואחרי ביס אחד הבנתי. זה בהחלט לא דומה לשום עוגת גבינה אחרת שטעמתי בחיי, טעימה ומושקעת ככל שהייתה. ניכר שהושקעו בצ’יז קייק הזו, חומרי גלם איכותיים ביותר ויצירתיות רבה.

נכון לעכשיו, ניתן להשיג בארץ 12 סוגים בלבד, אנחנו שמנו את ידינו על שתיים פופולריות וטעימות במיוחד: עוגת גבינה קלאסית ורד וולווט, כמו כן תוכלו למצוא: עוגת מוס שוקולד, עוגת טריקולד ועוד.

חתוכה מראש לפרוסות צלמת: כרמל מילנר-סער

חתוכה מראש לפרוסות צלמת: כרמל מילנר-סער

עוגת הגבינה הקלאסית הייתה מעולה. לכאורה פשוטה, אך הקלתית בתחתית (קלתית גרהם), הייתה בטעם קרמלי משובח וביחד עם הגבינה יצרה שילוב מושלם של טעמים. הרד וולווט הייתה מדהימה. היא בעצם עוגת קקאו בחושה בחלקה התחתון, אך הייתה עסיסית וטעימה, מלאת גבינת מסקרפונה עשירה, ציפוי אייסינג מעל ובצידה תלתלי שוקולד לבן מתקתקים. חשוב לציין שהיא הייתה כבדה יותר מהקלאסית. בכל העוגות של הצ’יזקייק פקטורי מדובר על פרוסות מכובדות ונדיבות שלעיתים יתקשה לסיים אדם אחד לבדו.

היוש רד וולווט צלמת: כרמל מילנר-סער

היוש רד וולווט צלמת: כרמל מילנר-סער

כרגע תוכלו להשיג את העוגות בחנות היבואן בכפר ברוך או בסניף בנצרת, אבל החדשות העוד יותר משמחות הן שבמהלך נובמבר-דצמבר, יפתחו בישראל, כמה וכמה דוכנים יוקרתיים בהם ימכרו העוגות המדוברות ובנוסף, ימכרו שם גם מותגי על נוספים של היבואן, כמו: פרלינים של kims מבלגיה ועוגות, אקלרים ומקרונים של pasquier מצרפת.

כמובן שאעדכן לגבי תאריך השקת הדוכנים, אך כרגע ידוע על המיקומים הבאים: ראשון יפתח הדוכן בקניון שרונים בהוד השרון ובהמשך, דיזנגוף סנטר, גינדי tlv- ת”א,  חיפה, ירושלים ואילת. (כרגע העוגות ללא כשרות אך בחברה עובדים קשה על השגת התעודה).

העוגות לא חסכוניות בקלוריות ללא ספק, אך שוות כל קלוריה וקלוריה, הן מגיעות בקופסא מעוצבת ויפה, בשלושה גדלים שונים (100 ש”ח לקטנה, 150 ש”ח לבינונית, 220 ש”ח לעוגת ענק). המחיר לגמרי ראוי מאחר שמדובר על פרוסות ממש גדולות ונדיבות, אם תחלקו את הסכום לכמות הפרוסות (נניח, 8 פרוסות בעוגה קטנה, תבינו כמה זה יותר ממשתלם מכל עוגה שתמצאו במקום אחר).

מי שמביט בי מאחור לא יודע מי אני צלמת: כרמל מילנר-סער

מי שמביט בי מאחור לא יודע מי אני צלמת: כרמל מילנר-סער

מעבר לטעם ולמחיר, יש בהן יותר מפטנט אחד. ראשית, כל עוגה מגיעה חתוכה מראש לפרוסות, כך שמלאכת החיתוך נחסכת מאיתנו. שנית, העוגות מגיעות עטופות בניילון שמוסר בקלות מבלי להידבק לעוגה וכל פרוסה מופרדת מהשנייה בנייר קל להסרה. פטנט שלישי וגאוני מכל: זו אולי העוגה היחידה בעולם שתוכלו לקנות, להקפיא, להפשיר, לאכול כמה פרוסות שתרצו ואז, להקפיא בחזרה, מבלי שזה יגרע ולו במעט מטעמה או שהיא חלילה תתקלקל. אמריקה כבר אמרנו??

אז אחרי שביררתי את כל הסודות, הפטנטים וההברקות של היבואנים והמותג, שאלתי את דוד דן, המנכ”ל המקסים מה לגבי לייבא לישראל את מסעדות הרשת ולא להסתפק רק בעוגות? הוא השיב שהם בהחלט חשבו גם על זה, אך זה עוד לא השלב של לצאת בהכרזות בעניין. לי יש סבלנות.. :)

רד וולווט- טעם גן עדן צלמת: כרמל מילנר-סער

רד וולווט- טעם גן עדן צלמת: כרמל מילנר-סער

מה שהוא כן יכל לספר לי, זה שמאז שהעוגות הגיעו לארץ, העניין הוא רב והבאזזז סביבן אפילו גדול מזה שציפו לו. הוא עדכן בחיוך שכבר עשרות אנשים נסעו לחנות המפעל בכפר ברוך בתירוץ של טיול לאזור או פשוט הגיעו ממש במיוחד ומילאו את הרכב עם שקיות עמוסות בעוגות בטעם של אמריקה.

 

לפרטים נוספים על העוגות, נקודות המכירה ושאר מותגי היוקרה של היבואן “סעדי”:

https://www.facebook.com/saadi.he/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

Livia- my new b.f.f

לא כולנו סובלות מכאבי מחזור קשים, לרוב הנשים (ע"פי מחקרים) הכאבים הם סבירים ובהחלט נסבלים, למיעוט מאיתנו אין כל כך הרבה מזל ובמהלך מספר ימים של מחזור חודשי, אנחנו סובלות ואפילו מאד. אני לצערי, נמנית על קבוצת חסרות המזל...

תגובות

פורסם לפני 6 months
תצוגה מקדימה

בונז'ורנו פרינצ'יפסה- הנבחרת של דיפלומט נחתה בישראל

כששמעתי שנבחרת שלמה של מוצרים איכותיים מגיעה לישראל הישר מאיטליה, ארץ המגף והקולינריה ושאזכה להכיר אותם לפני כולם/ן, חייכתי, כשהבנתי שמלווים אותה שני שפים איטלקיים משגעים ואחד מאיר אדוני, ששמו הולך לפניו, החיוך שלי הפך...

תגובות

פורסם לפני 1 month

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה