הבלוג של פיקנטריה

picanteria

כרמל מילנר-סער---->אוכל, שתייה, אישה ואישה.

עדכונים:

פוסטים: 11

עוקבים: 0

החל מינואר 2017

יש אנשים המתנחמים באוכל בימים קשים, לשמחתי, אני מנסה ולרוב מצליחה שלא להתנחם באוכל, כמו שאני מתנחמת במראה שלו, בצילום שלו ובכתיבה עליו.

אם אתם/ן מאלה שמתנחמים/ות באוכל וגם אם לא, יש כאן ללא ספק מנה מדהימה, עשירה, קלה להכנה ויותר מהכל, מחממת את הבטן ומנחמת את הנשמה.

קלצונה מבט נמוך

הקלצונה שמקורה באיטליה- נקראת כך בשל צורתה. הפירוש המילולי של קלצונה הוא: מכנסיים/ גרב/ חיתול, בשל קיפולי הבצק המעניקים לה צורה שכזו- מאפה בצק מקופל עם שלל אפשרויות מילוי. במקרה הזה, קלצונה- פיצה שהיא באמת חלום. אנחנו מילאנו עם רוטב פיצה הום מייד, גבינה צהובה מגורדת, בצל מטוגן של “דורות” וזיתים, אבל ניתן לבחור מתוך שפע אפשרויות: חציל/ פלפל קלוי, מוצרלה, בולגרית, פסטו ועוד..

הבצק והרוטב הם ממש אלה המרכיבים את הפוסט הקודם שלי, של ההום מייד פיצה- מגישה לכם/ן הפעם את המתכון בשינויים קלים וכמות המספיקה ללא מעט קלצונה גדולים/ מיני, תלוי בגודל העיגולים שעושים.

קלצונה עם דורות

קלצונה-פיצה

המצרכים:

בצק:

1/2 קילו קמח לבן

5 גרם שמרים יבשים

כף סוכר לבן

רבע כפית מלח

שליש כוס שמן זית איכותי

כ- 1 וחצי כוסות מים

אופן הכנה: שמים את כל המרכיבים לבצק בקערת המיקסר ולשים כ-3 דקות עם וו גיטרה, במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד, את המים להוסיף בהדרגה, לפי מרקם הבצק ניתן להוסיף עוד מעט מים.

שמים בקערת המיקסר, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.

* בזמן שהבצק תופח, ניתן להתחיל בהכנת הרוטב, על מנת שיתקרר בינתיים.

רוטב:

1 בצל בינוני קצוץ קטן מאד

2 שיני שום כתושות או 2 קוביות שום כתוש “דורות”

חופן בזיליקום טרי (ללא הגבעולים) או 2 קוביות בזיליקום של “דורות”

400 גרם עגבניות מרוסקות איכותיות

רסק עגבניות (חצי קופסא של260 גרם)

כף סוכר לבן

מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם

* מילוי לבחירתכם: אנחנו בחרנו למלא ברוטב, גבינה צהובה מגורדת, 2 קוביות בצל מטוגן “דורות” וטבעות זיתים ירוקים.

* לטגן בשמן זית את הבצל החתוך, כשמזהיב קלות, להוסיף את השום ואת הבזיליקום מיד אחרי. מטגנים דקה שתיים ביחד ולהוסיף את העגבניות המרוסקות ומיד אחרי את הרסק.

מערבבים הכל עד לרתיחה, לאחר הרתיחה יש להוסיף את הסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם, לאחר התבלינים יש להנמיך את הגז, בהתאם לסמיכות ניתן להוסיף מעט מים. מבשלים כ-20 דקות.

* לאחר שהרוטב מוכן יש לטחון עם בלנדר מוט או אחר עד למרקם אחיד וחלק.

מניחים לרוטב להתקרר.

לאחר שהבצק היה בתפיחה כשעה, יוצרים עיגולים וכל עיגול מרדדים, ממלאים וסוגרים היטב את הקצוות עם טיפה מים לצורת של סהר.

** למרוח מעל הקלצונה המקופלים, ביצה ולפזר שומשום/ קצח, אנחנו העדפנו למרוח שמן זית משובח ולפזר שומשום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות ומוציאים רק כשמשחים קלות. יצא פשוט מעדן!

קלצונה פיצה

בתיאבון,

כרמל.

 

 

עוד מהבלוג של פיקנטריה

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 weeks
תצוגה מקדימה

לך דודי, לקראת חלה..

אם ישאלו אתכם/ן איזה ריח הכי מזכיר לכם/ן את השבת, מה תשיבו?  יש לי תחושה שרובם/ן ככולם/ן יגידו ריח של חלות שבת שמתפזר לו בכל הבית רגע לפני שהשבת נכנסת.. מזיכרון טעמן של חלות השבת שהכנו בגן הילדים, דרך חלות האייטיז איתן...

תצוגה מקדימה

הפיצה שהקפיצה (לי את הלב)

אם תשאלו אותי איזה אוכל מהיר הכי טעים בעיניי, אומר מיד פיצה ואם תשאלו איזה אוכל ביתי הכי טעים בעיניי, אומר שוב בלי להסס, פיצה. לא סתם פיצה, הפיצה של עמית, זוגתי. אחרי שדגמתי במרוצת השנים סוגי פיצה שונים, של רשתות גדולות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר