הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק:... +עוד

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 47

עוקבים: 12

החל מינואר 2017

יש אנשים המתנחמים באוכל בימים קשים, לשמחתי, אני מנסה ולרוב מצליחה שלא להתנחם באוכל, כמו שאני מתנחמת במראה שלו, בצילום שלו ובכתיבה עליו.

אם אתם/ן מאלה שמתנחמים/ות באוכל וגם אם לא, יש כאן ללא ספק מנה מדהימה, עשירה, קלה להכנה ויותר מהכל, מחממת את הבטן ומנחמת את הנשמה.

קלצונה מבט נמוך

הקלצונה שמקורה באיטליה- נקראת כך בשל צורתה. הפירוש המילולי של קלצונה הוא: מכנסיים/ גרב/ חיתול, בשל קיפולי הבצק המעניקים לה צורה שכזו- מאפה בצק מקופל עם שלל אפשרויות מילוי. במקרה הזה, קלצונה- פיצה שהיא באמת חלום. אנחנו מילאנו עם רוטב פיצה הום מייד, גבינה צהובה מגורדת, בצל מטוגן של “דורות” וזיתים, אבל ניתן לבחור מתוך שפע אפשרויות: חציל/ פלפל קלוי, מוצרלה, בולגרית, פסטו ועוד..

הבצק והרוטב הם ממש אלה המרכיבים את הפוסט הקודם שלי, של ההום מייד פיצה- מגישה לכם/ן הפעם את המתכון בשינויים קלים וכמות המספיקה ללא מעט קלצונה גדולים/ מיני, תלוי בגודל העיגולים שעושים.

קלצונה עם דורות

קלצונה-פיצה

המצרכים:

בצק:

1/2 קילו קמח לבן

5 גרם שמרים יבשים

כף סוכר לבן

רבע כפית מלח

שליש כוס שמן זית איכותי

כ- 1 וחצי כוסות מים

אופן הכנה: שמים את כל המרכיבים לבצק בקערת המיקסר ולשים כ-3 דקות עם וו גיטרה, במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד, את המים להוסיף בהדרגה, לפי מרקם הבצק ניתן להוסיף עוד מעט מים.

שמים בקערת המיקסר, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.

* בזמן שהבצק תופח, ניתן להתחיל בהכנת הרוטב, על מנת שיתקרר בינתיים.

רוטב:

1 בצל בינוני קצוץ קטן מאד

2 שיני שום כתושות או 2 קוביות שום כתוש “דורות”

חופן בזיליקום טרי (ללא הגבעולים) או 2 קוביות בזיליקום של “דורות”

400 גרם עגבניות מרוסקות איכותיות

רסק עגבניות (חצי קופסא של260 גרם)

כף סוכר לבן

מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם

* מילוי לבחירתכם: אנחנו בחרנו למלא ברוטב, גבינה צהובה מגורדת, 2 קוביות בצל מטוגן “דורות” וטבעות זיתים ירוקים.

* לטגן בשמן זית את הבצל החתוך, כשמזהיב קלות, להוסיף את השום ואת הבזיליקום מיד אחרי. מטגנים דקה שתיים ביחד ולהוסיף את העגבניות המרוסקות ומיד אחרי את הרסק.

מערבבים הכל עד לרתיחה, לאחר הרתיחה יש להוסיף את הסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם, לאחר התבלינים יש להנמיך את הגז, בהתאם לסמיכות ניתן להוסיף מעט מים. מבשלים כ-20 דקות.

* לאחר שהרוטב מוכן יש לטחון עם בלנדר מוט או אחר עד למרקם אחיד וחלק.

מניחים לרוטב להתקרר.

לאחר שהבצק היה בתפיחה כשעה, יוצרים עיגולים וכל עיגול מרדדים, ממלאים וסוגרים היטב את הקצוות עם טיפה מים לצורת של סהר.

** למרוח מעל הקלצונה המקופלים, ביצה ולפזר שומשום/ קצח, אנחנו העדפנו למרוח שמן זית משובח ולפזר שומשום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות ומוציאים רק כשמשחים קלות. יצא פשוט מעדן!

קלצונה פיצה

בתיאבון,

כרמל.

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 6 months
תצוגה מקדימה

אם יזכרו אותך, סיון... פרידה עצובה מאישה שלא הכרתי

סיון לביא. זוכרים/ות את השם? תיכף תשכחו. סיון שמעולם לא הכרתי, תהפוך להיות עוד סיפור עצוב שיופיע היום בכל האתרים ובעוד שבוע רק בדברי ימי הגוגל. ביום רביעי האחרון ביתה בכפר שלם בת"א נשרף, טרם חשפו את הנסיבות. למחרת, היא...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 months
תצוגה מקדימה

מתכוני ירקות קלילים לאחרי החגים

החג הלך, לא לפני שהשאיר לנו את תחושת הכבדות..  נגמר הפסח, יש שיגידו סופסוף ואני אומרת, למה לא לפצוח בכמה ימים של אכילה קצת יותר קלילה ובריאה אחרי כל ארוחות החג, העל האש והמצות? קיבצתי לכן/ם את כל המתכונים שלי המבוססים על...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה