הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 143

החל מינואר 2017

אני מודה, חורף הוא ממש לא כוס התה שלי, הסתיו לעומת זאת, הוא פיתרון ביניים לא רע מבחינתי, עד שתגיע העונה הקרה. קבלו מרק שיש בו הכל מהכל, עשיר ומשביע, די בריא ואף טבעוני.

14/10/2017

בימינו לא צריך לחכות יותר לחורף שיפציע, כדי להוציא מהבוידעם את מתכוני המרקים הכי טובים שלנו. בחוץ קצת מתקרר וכבר בא לנו איזה מרק מהביל ומנחם, כזה שיפיץ בבית ריחות מופלאים ויחמם את הבטן, כמו אז כשהיינו ילדים ועלה קצת החום/ כאב לנו הגרון ואמא מיד רצה להעמיד איזה סיר מרק.. או שניים.

אז הנה מרק האפונה של זוגתי האלופה, עמית. זה לא עוד מרק אפונה, הוא סמיך ועשיר במיוחד והוא מגיע עם טוויסט משביע וייחודי, בדמות בצקניות מהירות הכנה ואפילו טבעוניות ומקמח מלא. תכינו אותו והרי לכם/ן ארוחה טעימה, משביעה ומתאימה ממש לכולם/ן.

בצקניות בדרך למרק צלמת: כרמל מילנר-סער

בצקניות בדרך למרק צלמת: כרמל מילנר-סער

מרק אפונה עשיר

המרכיבים:

חצי קילו אפונה יבשה

2 בצל לבן קצוץ

3 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות

2 שיני שום טרי

מלח

פלפל שחור גרוס

כמון

רגע לנחיתה צלמת: כרמל מילנר-סער

רגע לנחיתה צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר במעט שמן זית את הבצל החתוך עד להזהבה, מוסיפים שום טרי כתוש, גזר חתוך לקוביות ואפונה, מכסים את האפונה במי ברז, מתבלים במלח, פלפל גרוס וכמון ומביאים את הסיר לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה, עד לריכוך האפונה. לאחר שהאפונה התרככה, מרסקים את הכל בבלנדר מוט (אם אין, ניתן להעביר למעבד מזון ולעבד הכל יחד במשך כמה שניות עד למרקם אחיד), מחזירים את התערובת החלקה לסיר ומוסיפים מים בהתאם לסמיכות שאתם/ן אוהבים/ות. אחרי שמוסיפים את הבצקניות, מדליקים שוב את האש, לרבע שעה נוספת.

בצקניות טבעוניות מחיטה מלאה

המרכיבים:

1 כוס קמח חיטה מלא

כרבע כוס מים (תלוי במרקם)

חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור טחון

בצקנית חיננית צלמת: כרמל מילנר-סער

בצקנית חיננית צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

יש לשים בקערה את הקמח, להוסיף את המים ואת התבלינים, לוודא שהמרקם יוצא סמיך ודביק ואין מים מיותרים, לערבב היטב.

באמצעות שתי כפיות יש לאסוף מעט מהתערובת, ליצור צורה כלשהי בגודל קטן מתכולת כפית ולהשליך לתוך סיר המרק, לעשות כך עם כל התערובת ולהגביר את הסיר לאש גבוהה, לאחר שכל הבצקניות הועברו לסיר, יש לבשל אותן ביחד עם המרק כרבע שעה ואז לכבות. להגיש חם.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

 

בתיאבון וסתיו שמח.

כרמל.

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

אלף נשיקות מתוקות בשני שלבים בלבד

השנה הכנתי לעצמי משלוח מנות.. משלוח מנות לילדה שהייתי. לכולנו יש שלל זיכרונות ילדות, בכל הקשור לפורים, זיכרונות הילדות שלי מהחג השמח והמבדח מכל, מעולם לא היו להיט. לא כל כך אהבתי להתחפש, בדיעבד, מבינה שהקונספט של להיות...

תצוגה מקדימה

משלוח של בריאות ו"מיני-מן" מפתיעים לפורים

השנה החלטתי לפנק את היקרים/ות לי במשלוח מנות ייחודי, איכותי ואף בריא. שמתי פעמיי אל הסניף הקבוע שלנו של רשת "ניצת הדובדבן", ידעתי כי שם אמצא את מבוקשי. פעם חשבתי שרק אני סוחבת טראומת ילדות מחג פורים. איך תמיד הייתי מכינה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

הכי סינית, הכי קלאס- המסעדה הוותיקה שלא מפסיקה להפתיע

מזה כמעט 29 שנים, פועלת במרכז הרצליה מסעדה אסייתית יוצאת דופן. היא איכותית, משפחתית ואותנטית, אבל יותר מכל, למרות הוותק הרב, היא מקפידה כל העת להתעדכן ולהתחדש, הן בעיצוב המסעדה והן בגיוון התפריט. צ'יינה קלאס, אחת המסעדות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה