הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק:... +עוד

צלמת סטילס, מנהלת תוכן ומדיה חברתית, בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 69

עוקבים: 13

החל מינואר 2017

הרבה מרכיבים, מעט עבודה והתוצאה, כמו במסעדה. סלט אטריות שעועית ועוף בסגנון אסייתי: מנה מרהיבה, משביעה ועשירה בטעמים.

01/10/2017

כבת לאמא מרוקאית ולאבא סורי יצא שפרט לאוכל ביתי משובח, המטבח האהוב עליי, הוא לגמרי המטבח האסייתי ואם מסעדה לא תמיד נגישה לנו, למה שלא נזמן מנה של מסעדה למטבח הפרטי שלנו?

אם תשאלו אותי מה המטבח המועדף עליי התשובה כמובן תהיה המטבח האסייתי. המסעדות האהובות עליי בארץ הן לגמרי אלה שמתמחות באוכל הזה: החל מצ’יינה קלאס הפשוטה והטובה בלב הרצליה עירי האהובה, דרך פת קואה הוותיקה והאותנטית של אהרוני (הרצליה פיתוח) ועד לבית התאילנדי הקסומה (ת”א) ולטאיזו המדהימה והאהובה עלינו מכל (ת”א).

קחו אותי לארוחה בכל אחת מהנ”ל וקניתם/ן את עולמי.

כשאנחנו רוצות לאכול משהו בבית. מנה פשוטה, מהירה, טעימה ובעלות סבירה, אנחנו פשוט מכינות סלט אהוב מהמטבח התאילנדי/ ויאטנמי.

סלט אטריות שעועית (נקראות גם אטריות זכוכית) ועוף, שהכרנו בשלל וריאציות בכל מיני מסעדות ועם הזמן, פשוט יצרנו גרסה שונה אך לא פחות טעימה משל עצמנו.

מקווה מאד שתאהבו.

אטריות הזכוכית/ שעועית צלמת: כרמל מילנר-סער

אטריות הזכוכית/ שעועית צלמת: כרמל מילנר-סער

 

סלט אטריות שעועית ועוף בסגנון אסייתי

המרכיבים לסלט:

חצי חבילה של אטריות שעועית (חפשו אותן על המדף באזור האסייתי בסופר/ במכולת האסייתית)

(קשה מאד להפריד לחצי את האטריות לכן מבשלות הכל ושומרות חצי מבושלות במקרר לפעם הבאה)

4 חתיכות של חזה עוף נקי ופרוס

1 חלבון ביצה

1 כף קמח

1 בצל סגול

2 יח’ בצל ירוק

10 יח’ עגבניות שרי

אופן ההכנה:

עוף:

לחתוך את העוף לקוביות קטנות קטנות. לשים עליו את הקמח וחלבון הביצה. לערבב ולשים במחבת עם שמן זית חם, לשים מעל מעט סויה ולהקפיץ כמה דקות עד שיהיה מוכן.

להעביר את העוף המוכן לצלחת עם נייר סופג.

אטריות:

קערת מים רותחים: לשים בקערת מים רותחים חצי מחבילת אטריות השעועית למשך כחמש- שבע דקות (עד שהן לגמרי מתרככות ומוכנות).

קערת מים קרים: להעביר את האטריות מיד לקערה עם המים הקרים כדי לעצור את תהליך ההכנה.

להעביר את האטריות המוכנות למסננת.

* חותכים את עגבניות השרי לרבעים ושמים בקערה, מוסיפים את הבצל הסגול חתוך לעיגולים דקיקים/ שקופים ממש ומצרפים לקערה, מוסיפים טבעות של בצל ירוק ואת קוביות העוף.

** ממליצה בחום להגיש קערת אטריות בנפרד, קערת עוף וירקות בנפרד ורוטב בנפרד, כל אחד/ת יוצר/ת לעצמו מנה עם שלושת המרכיבים במינון שהוא/היא אוהב/ת וכך ניתן לשמור רוטב/ אטריות מבושלות לשימוש נוסף ועד שבוע במקרר (עוף וירקות פחות מומלץ לשמור).

*** למי שלא שומר על כשרות/ חובב סלטים מושחתים עוד יותר, מומלץ להוסיף בייבי שרימפס שהוקפצו קודם לכן ברוטב צ’ילי מתוק.

זה הכל ברוטב צלמת: כרמל מילנר-סער

זה הכל ברוטב צלמת: כרמל מילנר-סער

 

המרכיבים לרוטב:

2.5 כפות סוכר

1 פלפל צ’ילי חריף (אדום)

2 שיני שום

2 גבעולי כוסברה

רוטב סויה

רוטב צ’ילי חריף

לימון טרי

שמן זית

שומשום

אופן ההכנה:

לוקחים קערה או צנצנת ויוצקים לתוכה את כל מרכיבי הרוטב. שופכים פנימה לפי העין ובערך כ-3 כפות סויה, 3 כפות רוטב צ’ילי חריף, 2 כפות שמן זית, מיץ הלימון, הסוכר, שום טרי כתוש, הצ’ילי החריף קצוץ ממש קטן, מעט כוסברה קצוצה קטן וחופן שומשום. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב היטב ביחד, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, הרוטב אמור לצאת חמצמץ-חריף אך ניתן לשנות מידת חריפות, חמיצות לפי העדפה. אתם/ן יכולים/ות לנחש איך אני מעדיפה את הרוטב שלי? חם… מתחמם..

למזוג סלט לצלחת אישית. לשפוך את הרוטב, לערבב היטב ולאכול בהנאה.

סלט של מסעדות, אצלכם/ן בבית צלמת: כרמל מילנר-סער

סלט של מסעדות, אצלכם/ן בבית צלמת: כרמל מילנר-סער

 

חודש טוב, שבוע מעולה ובתיאבון.

כרמל.

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

Livia- my new b.f.f

לא כולנו סובלות מכאבי מחזור קשים, לרוב הנשים (ע"פי מחקרים) הכאבים הם סבירים ובהחלט נסבלים, למיעוט מאיתנו אין כל כך הרבה מזל ובמהלך מספר ימים של מחזור חודשי, אנחנו סובלות ואפילו מאד. אני לצערי, נמנית על קבוצת חסרות המזל...

תגובות

פורסם לפני 2 months
תצוגה מקדימה

אם יזכרו אותך, סיון... פרידה עצובה מאישה שלא הכרתי

סיון לביא. זוכרים/ות את השם? תיכף תשכחו. סיון שמעולם לא הכרתי, תהפוך להיות עוד סיפור עצוב שיופיע היום בכל האתרים ובעוד שבוע רק בדברי ימי הגוגל. ביום רביעי האחרון ביתה בכפר שלם בת"א נשרף, טרם חשפו את הנסיבות. למחרת, היא...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה