הבלוג של כרמל מילנר-סער

picanteria

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף... +עוד

צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar

עדכונים:

פוסטים: 138

עוקבים: 19

החל מינואר 2017

מה הרי צריך הבן אדם, אם לא, טעמים פשוטים וטובים שמזכירים לו את הבית? ספגטי בולונז, מנה שאהבתי בילדות והיום אני אוהבת אף יותר.

26/09/2017

לפעמים כל מה שצריך זה לחזור לטעמי הילדות הפשוטים והמוכרים. כשאמא הייתה מכינה לנו את מנת הפסטה שהכי אהבנו למשל. אצלי זה היה הספגטי בולונז. כמובן שהוא עבר תהפוכות על ידי עם השנים. הגרסה שלי היא פשוטה, מהירה וכזו שגם מבוגרים וגם ילדים מיד יאהבו. בלי להתחכם, בלי שום מורכבות, עם מרכיבים שיש בכל בית- ספגטי של פעם עם מלא טעם.

מנה של אהבה צלמת: כרמל מילנר-סער

מנה של אהבה צלמת: כרמל מילנר-סער

היופי במנה הזו מעבר לפשטות שלה ולכמה שהיא מנה מנחמת לילדים ולמבוגרים כאחד, הוא שהיא באמת טעימה יותר למחרת יום הכנתה. הספגטי מקבל את כל הטעמים של הרוטב, מחבק אותם חזק ומעניק לנו ביום שאחרי הבישול, מנה עוד יותר טעימה.

אפשר כמובן להכין את המנה הזו מכל סוג של פסטה, בילדות אמא שלי דווקא נהגה להכין לנו בולונז עם פסטה בצורת קונכיות, כך שכל הבשר היה נכנס לתוך הקונכיות ומפתיע אותנו בכל ביס וביס. אני לרוב מכינה לנו את המנה עם ספגטי רגיל או מחיטה מלאה. עם כל סוגי הפסטות/ ספגטי המנה יוצאת אליפות. איך זה? זה הכל ברוטב.

צלמת: כרמל מילנר-סער

צלמת: כרמל מילנר-סער

 

ספגטי בולונז פשוט וטוב של כרמל

המרכיבים:

שמן זית

חבילת ספגטי (או פסטה מכל סוג שתבחרו)

חצי קילו בשר טחון טרי

כ-500 גרם רסק עגבניות

2 בצל לבן גדול

3 שיני שום

אורגנו יבש/ טרי

פלפל שחור גרוס

מלח

** לא כל הילדים אוהבים טעם של פלפל שחור גרוס (ניתן להמיר לטחון), או טעם של אורגנו (יבש/טרי), ניתן להוריד, על השום לא הייתי מוותרת/ מספרת :)

זה הכל ברוטב צלמת: כרמל מילנר-סער

זה הכל ברוטב צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

רוטב:

יש לשים מעט שמן זית במחבת גדולה ורחבה, לאחר שהשמן חם, יש לשים את הבצלים חתוכים קטן, רק לאחר שהבצל ממש הזהיב, לכתוש מעליו ישירות את השום הטרי, לערבב, להוסיף את הבשר הטרי ולמעוך אותו בעדינות באמצעות מזלג כדי שלא יישארו גושים (זוגתי מאד רגישה לעניין לכן לפעמים מכינה את הבשר על שמן זית במחבת נפרדת, מועכת היטב עם מזלג ורק אז מאחדת עם הרוטב). לאחר כעשר דקות של הבשר במחבת, יש להוסיף את רסק העגבניות ולערבב היטב. להוסיף פנימה אורגנו טרי חתוך קטן או אם אין בנמצא לפזר אורגנו יבש בעדינות (טעם דומיננטי), להוסיף פלפל גרוס, מלח ולערבב. להוסיף כוס מים, לערבב היטב ולתת לרוטב להתבשל על אש בינונית לפחות עשרים דקות, להמשיך לערבב כל העת. להוסיף מים אם צריך ובהתאם לסמיכות הרוטב שאתם/ן אוהבים/ות.

ספגטי/ פסטה:

במקביל להכנת הרוטב ניתן להכין את הספגטי/פסטה לסיר עם מים רותחים ומעט מלח, לערבב מדי פעם כדי שלא ידבק ולבדוק לאחד כעשר דקות/ רבע שעה (זמני ההכנה משתנים מסוג לסוג- יש לקרוא על גבי החבילה), לטעום ולהוציא את הספגטי לאחר שהיא מוכנה (אך לא רכה מדי), לסנן את המים במסננת ולא לשטוף, להחזיר את הספגטי לסיר ולשפוך מעל את הרוטב החם. לערבב היטב ולסגור את הסיר.

** יש מבוגרים/ילדים שמעדיפים את הספגטי בנפרד מהרוטב אז לא חייבים לערבב מראש, אבל ללא ספק, היא הכי טעימה כשהיא משולבת עם הרוטב מיד כששניהם מוכנים וכפי שציינתי, עוד יותר טעימה למחרת הכנתה.

ספגטי בולונז צלמת: כרמל מילנר-סער

ספגטי בולונז צלמת: כרמל מילנר-סער

 

בתיאבון,

כרמל.

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של כרמל מילנר-סער

תצוגה מקדימה

סדקים של שוקולד- שלגיות משגעות וקלות הכנה

אתם/ן בטח מכירים/ות אותן כשלגיות, פיצוץ שוקולד, רעידת אדמה ועוד שמות מגוונים. עוגיות השוקולד המשובחות האלה מוכרות לא רק בגלל טעמן השוקולדי המשגע, שכמו מתפצפץ לו בפה, אלא בעיקר בשל הסדקים הסופר פוטוגניים שמתקבלים בהן בזמן...

תגובות

פורסם לפני 11 months

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

נורמנדה משדרג לכם/ן את החג

לקראת חג ההתחדשות, הלא הוא פסח, חברת "קלינטון סחר" שאחד ממותגי הדגל שלה הוא "נורמנדה", מציעה לכם/ן סדרת מקררים גדולים, איכותיים ומעוצבים, שישדרגו לכם/ן את החג ואת כל השנה. אין שמחה גדולה יותר בעיניי משמחת ההתחדשות, בין אם...

תגובות

פורסם לפני 6 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה