הבלוג של פז לייפר

paz19

בת 22 שעוסקת בכתיבת תוכן ושיווק. לא מפחדת לקטול ולהביע מה שאני חושבת.

עדכונים:

פוסטים: 33

החל מנובמבר 2013

08/09/2014

השם שלי הוא פז, אני בת 20, מתחילה שנה א’ מתו 4 שנים של רפואה סינית נטורופטיה.
מתפרנסת כ- מלצרית.
בדיוק מ ל צ ר י ת.
אני ממלצרת בבית קפה קטן מצליח. יש מעלי אחמש”ים אנושיים – כן אנושיים.

ביום ראשון בתאריך 089\2014 קרה מקרה שלא היה אמור לקרות.
שני אנשים, גבר ואישה נכנסו אל בית הקפה, התיישבו באחד מהשולחנות וקראו לי.
ניגשתי אליהם, הם ביקשו ארוחת בוקר זוגית והכריחו אותי לשאול אם משלמים על הגבינה בחביתה כי הם חשבו שאני מרמה אותם. הייתי מאופקת איתם. היחס המחורבן שלהם (תסלחו לי על המילים) לא היה חדש לי (מייד תבינו גם למה).
אז נגשתי לאחמ”ש ושאלתי אותם וכשחזרתי ועניתי שזה אכן בתלשום הזוג הזעיף את הפנים.
“טוב אז תביאי בלי.” הם אמרו לי בזלזול.
“מה תרצו לשתות? מגיעה לכם…” – “אנחנו יודעים. תביאי שתי כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי.”
לאחר שהכוסות היו מוכנות הוצאתי אליהם את השתייה.
הגבר הביט בי, הסתכל אל תוך הכוס ואמר לי “מה זה מה שיש לי בפנים??”
הסברתי לו בסבלנות שזה חלק מהסחיטה, זה חתיכה כנראה של התפוז אבל לא ג’וק.
הגבר לקח את הקש, הוציא את החתיכה, בחן, לקח לי את היד בכח מרח לי את זה ביד, לקח את הכוס ואם לא הייתי תופסת אותה היא הייתה נופלת על הרצפה.
“זה לא ג’וק?!” גער בי הלקוח.
“כן אדוני זה לא.” השבתי מאופקת.
“זה כן ג’וק! את משקרת!” הוא צעק. כשאני מחזיקה את הכוס שלו מושפלת מול הלקוחות, יודעת שאני צודקת והלקוח טועה הלכתי לאחמ”ש וביקשתי ממנו לגשת אל הלקוח.
האחמ”ש ניגש וכשהוא חזר הוא אמר לי שהלקוח רק ביקש ממני בתמימות מיץ תפוזים חדש.
אני חוויתי תקיפה. כן. אני לא מתביישת לומר את זה, חוויתי מצד הלקוח תקיפה והשפלה מסוג חדש שעוד לא יצא לי לחוות.

ואני תוהה, מדוע רוב הלקוחות אוהבים לזלזל בנו המלצרים?
רוב הלקוחות חושבים שאנחנו אמורים רק להגיש את האוכל ולהגיש להם חשבון אך הם טועים.
אנחנו כמו האח הגדול, מסתכלים על הלקוחות מכל הזוויות וקוראים אותם.
התפקיד שלנו זה לא רק להגיש ללקוחות את האוכל ואת החשבון, התפקיד שלנו הרבה יותר מורכב מזה.
בזמן שאנחנו מטפלים בלקוח שחושב שאנחנו הרכוש שלו, אנחנו צריכים לדאוג-
שהשולחנות נקיים,
להוציא את המנות,
לראות שהכל בסדר.
לשאול אם הכל בסדר ואם לא איך אפשר לפצות על כך?
לעשות פוליש,
להגיש תפריטים,
לחייך גם אם אנחנו מרגישים רע כי חייבים לרצות את הלקוחות.
להסתכל על הכל לקוח שסיים לאכול והזמין חשבון לראות שהוא לא בורח בלי לשלם ואני תפסתי שני לקוחות שלא שילמו כמעט ורצו לברוח.
יש לנו הרבה מטלות.
זה עוד על קצה המזלג.

אז למה רוב הלקוחות מזלזלים בנו?
רוב הלקוחות חושבים שאנחנו רובוטים. אבל אנחנו גם אנושיים! מסתבר..
גם לנו יש רגשות.
רוב הלקוחות חייבים להפסיק להשפיל אותנו, לתקוף אותנו.
רוב הלקוחות חייבים להבין שיש עוד אנשים חוץ מהם במסעדה ואין להם את הזכות לגעת בנו.
כן, אני לא המקרה היחיד שלקוח מחליט על דעת עצמו לגעת בי יש הרבה מקרים שקראתי שלקוחות נגעו ותקפו מלצרים אחרים.

לפעמים אני מתכחשת לצד הישראלי המכוער, אבל מכיוון שאני עוסקת במקצוע יוצא לי לראות את הצד הזה הרבה ואני מתביישת בשמם של האנשים. איך זה יכול להיות שאנחנו מגדירים את עצמנו כעם מאוחד אבל מרשה לעצמו להתנהג ככה כלפי מלצרים? פשוט גועל נפש.

מה שאני מנסה לומר פה זה: רוב הלקוחות חייבים להפסיק -להיות אגואיסטים. הם חייבים להתחיל- להסתכל מהצד של המלצר דרך העיניים שלו.
זאת עבודה קשה. ולא קלה.

אם הייתי יכולה לתת לכל אחד מהלקוחות האלו שבוע שלם להיות מלצר או מלצרית ולתת להם את החוויה הזאת הם היו נשברים.

אנחנו המלצרים זה לא רכוש של אף אחד. לנו המלצרים יש רגשות אנחנו לא רובוטים. אנחנו לא רק מגישים חשבון ואוכל. אין לכם את הזכות לתקוף אותנו. אין לכם את הזכות לגעת בנו. – תפנימו את זה.

תודה. פז. מלצרית. סטודנטית שמתחילה שנה א’ בנובמבר.

מלצרית!

עוד מהבלוג של פז לייפר

תצוגה מקדימה

תמיכה או צביעות? צרפת

הפוסט הבא הולך לעצבן הרבה אנשים. אנשים עם בעיות לב או נשים הריוניות הפוסט הבא עלול להכיל "תמונות קשות". לא לוקחת אחריות אם יקרה לכם משהו בזמן הקריאה. מאז הפיגוע בצרפת הפיד בפייסבוק שלי מלא תמונות פרופיל של אנשים עם דגל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בילי שוורץ!? - תוצרת כחול לבן

  אני מאוד חובבת מחזות זמר. עוד מאז שהייתי קטנה נשאבתי לקסם הזה. לראות את השחקנים על הבמה, שרים, רוקדים ומשחקים. מעורר השראה! תמיד חלמתי להיות אחת מהם. שמעתי שיש מחזמר חדש בשם "בילי שוורץ" עוד בלי לחשוב פעמיים ישר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגיות סכרלך!

מזמן הייתה לי דודא לעוגיות בלי חמאה (יש לי סלידה מחמאה.) ואז עלה לי רעיון למה לא להכין עוגיות סכרלך? עוגיות ללא חמאה!!! אופן ההכנה מאוד פשוט, מאוד מהיר והתוצאה סוף הדרך. איך מכינים? 3 ביצים: שמים בקערה ביצה אחת שלמה,  2...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה