הבלוג של פז לייפר

paz19

בת 22 שעוסקת בכתיבת תוכן ושיווק. לא מפחדת לקטול ולהביע מה שאני חושבת.

עדכונים:

פוסטים: 33

החל מנובמבר 2013

תמיד רציתי להיות מבקרת מסעדות מאז שהייתי קטנה ואתמול ניתנה לי ההזדמנות. אני עוד באופוריה.

מסעדת פרנג’ליקו ברחוב מוריה בעיר חיפה יש תפריט ועיצוב חדש.

עוד מהבית התהפכה לי הבטן מההתרגשות ללכת למסעדה פרנג’ליקו, יש לי ממש חולה לאוכל אסייתי. סושי, סלטים… אתם בטח מבינים אותי.
כשהגעתי למסעדה העיניים שלי לא הפסיקו להסתכל על העיצוב החדש. האווירה הייתה מדהימה.
לא כבדה – אלא קלילה. העיצוב החדש היה מרשים, נתן טעם כאילו אני לא נמצאת בחיפה או בארץ אלא נמצאת בחו”ל.
השירות שם עשה עלי רושם טוב. המלצריות שדאגו לנו היו מדהימות, הכל היה בחיוך ועם המון סבלנות.

התיישבתי בשולחן, הביאו שתייה. המוזיקה לא הייתה רועשת מידי היה אפשר לדבר בטון נורמלי ולא לצעוק. הריחות מהמטבח היו ממיסים ורק רציתי להתחיל בטעימות של התפריט החדש.

הציגו לנו את בעל המקום – עומרי טימסיט ואת השף המדהים עם ידי הזהב – יובל חרוטי.

11084404_1563854230556017_1476455810_n
מימין לשמאל – לימור קרסנטי יח”צ, עומרי טימסיט בעל המקום והשף יובל חרותי

-אתה יכול לספר על העיצוב החדש? למה החלטתם לשנות אותו?
פרנג׳ליקו מוריה הוא הסניף הראשון של הרשת ובבעלות משה טיילר, הבעלים של רשת פרנג׳ליקו. סניף מוריה נבחר להיות ״החלוץ״ של הרשת והראשון לעבור את ״מתיחת הפנים״ מרמת המיתוג ועד לרמת האווירה. במסגרת מתיחת הפנים הלוגו המיתולוגי של פרנג׳ליקו עודכן וכן גם השפה הגרפית והמיתוג. המיתוג החדש מייצג את האווירה של פרנג׳ליקו 2015. כחלק מאווירת ההתחדשות וכחלק מרוח התקופה הוחלט על יצירת תפריט חדש שכל כולו באווירה של טעמים מיוחדים, צבעוניות והתאמה לקהל הישראלי. כלי ההגשה שבחרנו יובאו בייבוא אישי על ידינו מתוך בחירה להיות יחודיים ומקוריים בצורת ההגשה שלנו. העיצוב החדש של סניף מוריה מתאים את עצמו לאווירה שיצרנו על מנת לשדר מקום שהוא מוקפד, צעיר וקליל.” הסביר עומרי.

11073832_1563854277222679_1198581975_n

 

והינה מה שהביאו לנו לאכול:
חייבת לציין שזה רק 30 אחוז מהתפריט החדש!

סושי:

קרייזי רול
סלמון בטמפורה, אספרגוס, בטטה, עירית וגבינת שמנת במעטפת סלמון ואבוקדו

ספייסי טונה
טונה אדומה, אבוקדו ובצל ירוק iso במעטפת טוגראשי

מאקי סאן
טונה אדומה, אבוקדו, בצל ירוק וגבינת שמנת iso בציפוי שבבי בוטנים

גרין רול
שרימפס טמפורה, אבוקדו, מלפפון וספייסי מיונז, בעיטור עירית

11076187_1563854117222695_303843278_n

11082988_1563854123889361_398611724_n

ראשונות:
סום טאם
סלט פפאיה תאילנדי, קרנצ’י וקיצי עם שעועית ירוקה, בוטנים ברוטב דגים

10423758_10205473480689353_3525786326122640708_n
סלט ווקאמה
סלט יפני מרענן המורכב מאצות וואקמה ומלפפון, עם רוטב אויסטר ארומטי
11083924_10205473454608701_844428139074293329_n

נאם טוק
סלט בקר תאילנדי בטיבול מסורתי עם נתחי פילה בקר במידת עשייה rare. מכיל בצל סגול, נענע, כוסברה ורוטב דגים

10349067_10205473584491948_6433251716815735207_n

ספרינג רול
מנה בריאותית המורכבת במקום מדפי אורז, ירקות ומילוי לבחירה: שרימפס, עוף או ללא לטבעונים.
מכילה נענע ובזיליקום כתיבול

11072528_10205473514530199_22177435007877485_n
יאקיטורי
שני שיפודי עוף ברוטב סאטה אינדונזי שמכיל חמאת בוטנים וחלב קוקוס. מוגש על מצע סלט סום

11088246_10153296421268738_383518418_n

קרפצ’יו סלמון
פרוסות סלמון דקיקות בתחמיץ לימון וסויה בעיטור טבעות צ’ילי אדום, לצד טוסטונים.

11081031_10205473467849032_5493917400019645466_n

טטאקי טונה
מנה יפנית קלאסית, פרוסות טונה צרובה במידת עשייה rare ברוטב טריאקי מתקתק לצד סלט סום

10649609_10205473595652227_194005008292855074_n

מנות עיקריות
פאד וואן קאי נאה
מנת הדגל החדשה! מנה בשרנית מעושנת ומתקתקה עם חזה אווז מעושן, נתחי בקר ועוף, ברוטב קפאו (מכיל אויסטר) עם בצל סגול בטיבול בזיליקום
11014906_10205473666934009_5988198544702464273_n

המנצחת
קלאסיקה של הפרנג’ליקו, כשמה כן היא. מנה פיקנטית ומתקתקה, ברוטב הבית של בוטנים, קארי וחלב קוקוס עם בצל ירוק ולבן בקישוט שבבי בוטנים.
המנה טבעונית אם מחליפים את העוף לטופו.

11084354_10205526952386112_389406633_n
פילה לברק
פילה לברק בתיבול מרענן של נענע בזיליקום ופטרוזיליה בצליה על הגריל, לצד פירה תפוחי אדמה.
מנה בריאה ובעלת טעמים מפתיעים!

11061206_10205473818737804_686097843650224613_n

שרימפס אקזוטי
מנת חובה לכל אוהבי השרימפס. מוגש לצד אורז מאודה ומוקפץ ברוטב יין לבן שמנת ומנגו הנותן טעם של חופשה קיצית מתוקה

10417497_10205473779936834_3186705926522548497_n

קדירת פירות ים
קדרה ייחודית ועשירה בפירות ים. מבושלת ברוטב שמנת וברנדי לצד אורז מאודה.

19320_10205473932860657_3969359076212332302_n

לקינוח הוגש לנו טפיוקה
10929156_10205474089384570_6530424030649067173_n

 

לסיכום, יכולה לומר לכם: אצלי המסעדה קיבלה 10\10 ! ואני לא מגזימה בכלל.
אתם לא יכולים להבין עד שתגיעו אליה. הריחות, האוכל, היחס החם.
גם אם היה למלצריות קשה הן לא הפסיקו לחייך.
היה הווי מטורף הרגשתי שאני בחו”ל.

אל תשכחו: סושי ואוכל אסייתי אוכלים בפרנג’ליקו ברחוב המוריה בעיר חיפה!

עוד מהבלוג של פז לייפר

תצוגה מקדימה

מלצרית!

השם שלי הוא פז, אני בת 20, מתחילה שנה א' מתו 4 שנים של רפואה סינית נטורופטיה. מתפרנסת כ- מלצרית. בדיוק מ ל צ ר י ת. אני ממלצרת בבית קפה קטן מצליח. יש מעלי אחמש"ים אנושיים - כן אנושיים. ביום ראשון בתאריך 089\2014 קרה מקרה שלא היה...

תצוגה מקדימה

תמיכה או צביעות? צרפת

הפוסט הבא הולך לעצבן הרבה אנשים. אנשים עם בעיות לב או נשים הריוניות הפוסט הבא עלול להכיל "תמונות קשות". לא לוקחת אחריות אם יקרה לכם משהו בזמן הקריאה. מאז הפיגוע בצרפת הפיד בפייסבוק שלי מלא תמונות פרופיל של אנשים עם דגל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בילי שוורץ!? - תוצרת כחול לבן

  אני מאוד חובבת מחזות זמר. עוד מאז שהייתי קטנה נשאבתי לקסם הזה. לראות את השחקנים על הבמה, שרים, רוקדים ומשחקים. מעורר השראה! תמיד חלמתי להיות אחת מהם. שמעתי שיש מחזמר חדש בשם "בילי שוורץ" עוד בלי לחשוב פעמיים ישר...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה