חצ׳פורי – סירות גבינה נפלאות

סירות בצק שמרים ריחני עם גבינת חמד וביצה לארוחת בראנצ׳ מושלמת.
סתיו שמח וטעים

בחורה עם מחשב נייד

מעולם לא התנסתי בבישול או אפייה של מאכלים גרוזיניים (או גאורגיים), אולם כשהציעו לי להשתתף באתגר של גבינות פיראוס, החלטתי להרים את הכפפה (למרות שאני עובדת בלי כפפות, ע״ע כוויות וחתכים בידיים), ולנסות לאפות חצ׳פורי.
אחרי שיטוטים ברשת, הרכבתי לי מתכון פשוט, שהוכיח את עצמו כטעים בטירוף.

חצ׳פורי

לבצק:
500 גר' קמח
1.5 כפות שטוחות של שמרים יבשים
1 יוגורט או לבן (200 מ"ל)
0.5 כפית מלח
1 כף סוכר
1 ביצה
1 כוס מים פושרים
25 גר' חמאה רכה

למלית:
250 גרם גבינת חמד 16%, חתוכה לחתיכות קטנות
150 גר' גבינה בולגרית פיראוס מפוררת
1 ביצה
1 כף קמח

לציפוי:
1 ביצה טרופה מדוללת בכף מים.

לחצ׳פורי עם ביצה, יש לקחת בחשבון ביצה נוספת לכל מאפה.

אופן הכנה:
– מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את החומרים למעט המים והמלח. מערבלים ומוסיפים בהדרגה את המים עד אשר נוצר בצק דביק. ממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מכסים בניילון נצמד ומשאירים לתפיחה עד להכפלת הנפח ( בערך שעה).
– לאחר שתפח לשים שוב עם הידיים, בתוספת מעט קמח ומחלקים את הבצק ל-7 כדורים .
– מערבבים יחד את מרכיבי המלית.
– לוקחים כל כדור ומשטחים אותו. שמים במרכז כל עיגול 2 כפות מהמלית וסוגרים את הבצק מסביב בצביטות ליצירת מעין סירה ומניחים בתבנית מרופדת.
– משאירים את הסירות להתפחה למשך 45 דקות נוספות.
– מורחים בביצה את פני הבצק והמלית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
– אופים 15 דקות. מוציאים, מתאפקים לא לנגוס מיד (חשש כוויות). ממתינים 5 דקות ומגישים. מעדן!

חצ׳פורי עם ביצה

– מוציאים את המאפים מהתנור לאחר 10-12 דקות. דוחסים בעזרת כף את המלית ויוצרים גומה.
– מניחים, בזהירות, בגומה ביצה ומכניסים לתנור לאפיה לעוד 10 דקות, עד שהחלבון נקרש והחלמון עדיין במצב של רכות בינונית.

בתיאבון! חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.