קינוחי פירות קרירים

זה שאנחנו נמסים פה בחום לא אומר שאסור להתפנק. נהפוך הוא: מותר, צריך, רצוי ואף כדאי להתפנק. ומה יותר מפנק משילוב של פירות ומוצרי חלב קרירים?

שיפודי פירות ומטבל יוגורט

יש שני דברים שמאפיינים את הקיץ הזה: חום אימים ושפע של פירות.

פירות הם המצאה מופלאה: מצד אחד, המתיקות שלהם משתלבת נפלא בקינוחים, והם נותנים מיידית תחושה של "משהו טוב". מצד שני, יש בהם כל כך הרבה מרכיבים מזינים –  – ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים – שאפשר להתייחס אליהם כאל אוכל של ממש. פירות ומוצרי חלב הם השילוב האולטימטיבי לקיץ ואפשר לייצר מהם מתכונים קלילים, מתקתקים, עשירים ובעיקר קרירים, שלא חייבים להזיע בגללם מול התנור החם.

שיפודי פירות עם קרם "יופלה" ורום

באדיבות אתר ה"שף הלבן"


המצרכים הדרושים ל- 6 מנות:

3 כוסות קוביות פרי כמו אננס, אגס, מנגו, אבטיח וכדומה, חתוכות לקוביות בגודל 4 ס"מ

50 גרם חמאת “תנובה" מומסת

1/4 כוס סוכר חום בהיר

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"

3 כפות רום משובח

3 כפות סוכר

1 גביע "יופלה" אננס (או יופלה פירות אחר)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. משפדים את קוביות הפירות על שיפודים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים את הפירות בחמאה מומסת, זורים סוכר ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.

3. מקציפים שמנת, רום וסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים גביע "יופלה" ומקציפים כחצי דקה נוספת לקרם חלק. שומרים במקרר.

4. מגישים את השיפודים החמים עם הקרם הקר.

גיוונים:
• מכינים סלט מפירות העונה ומסדרים בקערה גדולה. מגישים את קרם ה"יופלה" בכלי נפרד, וכל סועד נוטל לעצמו מהקרם ומהסלט.
• להגשה אלגנטית: מפוררים עוגיות חמאה או שוקולד צ’יפס באופן גס ומניחים בתחתית של גביעי זכוכית (2 עוגיות לסועד) מסדרים מעל שכבה של קרם ועליה את הפירות חתוכים.

פאי דובדבנים אישי

מתכון, צילום וסטיילינג: שפית ליטל ארזי


המצרכים הדרושים ל-8 מנות אישיות:

5 כוסות דובדבנים מגולענים

5 כפות סוכר דמררה

1 כף קורנפלור

גרידה מ-1 תפוז

2 כפות מיץ תפוזים

30 גרם חמאת "תנובה"

לבצק:

2 כוסות קמח

1 כף אבקת אפייה

4 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

90 גרם חמאת "תנובה"

1/2 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"

1/4 כוס שמנת חמוצה 15% "תנובה"

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הדובדבנים, הסוכר, הקורנפלור, גרידת ומיץ התפוז. מחלקים ל- 8 קעריות חסינות חום בקוטר 8 ס"מ ובגובה 4 ס"מ.

2. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים באופן שווה בין הקעריות.

3. מכינים את הבצק: מכניסים את החמאה, הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח למעבד מזון ומערבלים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את השמנת המתוקה והחמוצה וממשיכים לעבד עד שהבצק מתאחד.

4. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ. קורצים מהבצק המרודד 8 עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים כל עיגול מעל תערובת הדובדבנים.

5. אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות, עד שהבצק תופח מעט ומקבל צבע שחום.

6. מגישים כשהפאי חמים מעט. מומלץ להגיש עם כדור של גלידה ווניל מעל.

"גלידת" עוגת גבינה ופירות אדומים

מתכון, צילום וסטיילינג: שפית ליטל ארזי


המצרכים הדרושים ל- 20-25 מנות:

לשכבת הפירות אדומים:

1 כוס פטל

1 כוס דובדבן מגולען חצוי

1 כוס מים

1/2 כוס סוכר דמררה

1 כף קורנפלור

4 כפיות מיץ לימון

לקרם הפטיסייר:

2 כוסות חלב "בטעם של פעם" "תנובה"

1/2 כוס סוכר

1/3 כוס קורנפלור

6 חלמונים

3 כפות חמאה "תנובה" בטמפרטורת החדר

1 מקל ווניל חצוי

לשכבת "גלידת" עוגת הגבינה:

3/4 כוס תות חתוך לקוביות

100 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"

120 גרם  קרם פטיסייר (המצרכים וההסבר בהמשך)

240 גבינה לבנה 5% "תנובה"

100 גרם שמנת חמוצה 15% "תנובה"

1 כפית גדושה דבש

לשכבת פירורי העוגייה:

1 כוס עוגיות חמאה מפוררות

40 גרם חמאת תנובה מומסת

אופן הכנה:

1. מכינים את שכבת הפירות: מכניסים את המרכיבים לסיר קטן ומבשלים על אש בינונית עד שנוזלי הפירות מסמיכים מעט.

2. מוזגים את תערובת לתוך תבנית סיליקון שמחולקת למרובעים ומקפיאים לפחות 3 שעות.

3. מכינים את קרם הפטיסייר: טורפים בעזרת מטרפה את הקורנפלור, החלמונים והסוכר. מרתיחים את החלב עם הווניל בסיר בינוני. שופכים באיטיות את החלב לתוך תערובת הביצים, תוך כדי ערבוב של כל המרכיבים. מחזירים את התערובת לסיר, ממשיכים לבשל על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהתערובת מסמיכה ונוצר קרם סמיך. מסננים את הקרם. ממתינים 5 דקות ומוסיפים חמאה. ממשיכים לערבב את התערובת כדי למנוע היווצרות של גושים. שומרים במקרר.

4. מכינים את שכבת הגבינה: מקציפים את השמנת עד שהיא יציבה ומערבבים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, קרם הפטיסייר והדבש. לבסוף מקפלים פנימה את התותים.

5. מוזגים את המלית מעל שכבת הפירות שהתייצבה. משאירים מקום לשכבת הפירורים.

6. מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת. דוחסים את התערובת מעל שכבת הגבינה.

7. נועצים מקל ארטיק במרכז שכבות הקינוח. מחזירים למקפיא. מומלץ להוציא את הגלידה מהתבנית כ-5 דקות לפני שמגישים.

גלידת פטל אדום

באדיבות אתר "השף הלבן"


מצרכים הדרושים:

6 כוסות פטל אדום טרי או קפוא

8 חלמונים

1 כוס סוכר

2 כוסות חלב "תנובה"

2 מכלי שמנת מתוקה 38% מסדרת "השף הלבן"

אופן ההכנה:

1. מרסקים את הפטל במעבד מזון עד שנוצר רסק חלק (בערך כוס וחצי רסק).

2. מקציפים את החלמונים והסוכר.

3. מחממים את החלב והשמנת עד לסף רתיחה. יוצקים בהדרגה את החלב לתערובת החלמונים והסוכר. מצננים במקרר ואז מסננים ומוסיפים את רסק הפטל לתערובת.

4. מקפיאים במכונת גלידה. אם אין ברשותכם מכונת גלידה, מכניסים את התערובת למקפיא, מוציאים ומערבבים היטב כל חצי שעה בערך, כדי למנוע היווצרות גושי קרח.

קוקילידה שוקולד וגלידת בננה

באדיבות  אתר "השף הלבן"


מצרכים הדרושים ל-15 יחידות:

לתערובת הגלידה:

1 קופסה (400 גרם) חלב משומר

1 כוס משקה חלב "שוק" בטעם בננה

1 גביע (225 גרם) גבינת "נפוליאון" 30% שומן בטעם טבעי

1 כפית תמצית וניל

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן", מוקצפת קלות

ל-30 עוגיות גדולות:

1+3/4 כוסות (245 גרם) קמח

1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

250 גרם חמאת “תנובה” רכה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1/2 כוס דחוסה (100 גרם) סוכר חום

1 כפית מלח

2 ביצים גדולות

1 כפית תמצית וניל

1 כוס שוקולד צ’יפס

1 כוס עדשים צבעוניות

אופן ההכנה:

1. מכינים את הגלידה: מערבבים את כל החומרים בקערה למרקם אחיד. יוצקים לתבנית מלבנית בגודל 20X25 ס”מ, עוטפים ומקפיאים למשך הלילה.

2. מכינים את העוגיות: מנפים קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה לקערה. מקציפים את החמאה עם הסוכר (הלבן והחום) ועם המלח לקרם אוורירי, במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, מאטים את מהירות המיקסר, מוסיפים וניל ואת תערובת הקמח ומעבדים עד שהקמח נטמע בתערובת. מוסיפים שוקולד צ’יפס, מעבדים עוד דקה ומעבירים למקרר לשעתיים.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. מגלגלים מהתערובת העוגיות כדורים בקוטר 4 ס”מ. טובלים כל כדור בעדשים צבעוניות ומניחים בתבנית אפייה, במרווחים של כ-4 ס”מ. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מתקשות רק בקצוות והמרכז רך. מצננים היטב (העוגיות יתקשו מעט) ושומרים בכלי אטום.

5. מרכיבים את המנה: קורצים מהגלידה עיגולים בעזרת קורצן בקוטר של העוגיות. מניחים עיגול גלידה על עוגייה ומצמידים את העוגייה השנייה. מגישים או מקפיאים עד ההגשה.

מתכונים נוספים תוכלו למצוא באתר "השף הלבן" ובעמוד הפייסבוק של "השף הלבן"